Skip to ContentSkip to Navigation
Home Studeren bij Noorderpoort

Studeren bij Noorderpoort

Voordat je bij ons komt studeren geven we je uitgebreid gelegenheid kennis met ons te maken. Hoe het zal zijn als je eenmaal bij ons studeert...? We geven je graag een inkijkje.

Zo werkt het mbo

Zo werkt het mbo

De overgang van het voorgezet onderwijs naar het mbo is een hele stap. De begrippen BOL, BBL en BPV kom je dan al snel tegen. We vertellen je wat ze betekenen. Lees meer over het mbo

Aanmelden en kennismaken

Heb je je opleiding gekozen? Meld je dan aan voor 1 april. We nodigen je daarna uit voor een welkomstactiviteit waarin je nader kennismaakt met de opleiding.  Lees meer over aanmelden en kennismaken

Start van het studiejaar

Start van het studiejaar

Uiterlijk zes weken voor de start van je opleiding krijg je de informatie die je nodig hebt om te kunnen beginnen. Lees meer over het starten

Stage

Stage

Werkervaring opdoen is een belangrijk onderdeel van je beroepsopleiding. Daarom loop je regelmatig stage tijdens de opleiding. 

Studiekosten

Studiekosten

Studeren kost geld. Je betaalt om toegang te krijgen tot de examens, maar je krijgt ook te maken met aanvullende schoolkosten voor boeken en andere leermiddelen.

Begeleiding en advies

Studeren doe je vooral zelf en ook het leren studeren is je persoonlijke verantwoordelijkheid. Maar je staat er niet alleen voor bij Noorderpoort. Je krijgt begeleiding.

Taal en rekenen

Taal en rekenen

We besteden veel aandacht aan taal en rekenen, heb je er moeite mee dan helpen we je met extra lessen om het gewenste niveau te halen.

Sport

Sport

Bewegen is belangrijk: het houdt je fit en gezond. Daarom besteden wij tijdens jouw opleiding veel tijd aan sport.

Talent wordt gezien

Talent wordt gezien

Wij geven je graag de ruimte om je talent(en) te ontdekken en in te zetten. Daarom hebben we talentenprogramma's. 

Ondernemer worden

Ondernemer worden

Zit jij vol ideeën om een eigen onderneming te starten? Noorderpoort heeft leuke opleidingen en een speciaal traject om jou daarbij te helpen.

Buitenland

Buitenland

Bij Noorderpoort krijg jij alle kansen om jezelf internationaal te oriënteren. Want de wereld is groter dan Nederland. 

Studentenraad

Studentenraad

De Centrale Studentenraad beslist en adviseert mee over allerlei studentenzaken binnen Noorderpoort. De Studentenraad laat zich horen namens jou.

Van wifi tot kantine

Van wifi tot kantine

Natuurlijk hebben we allerlei voorzieningen voor je als je bij ons komt studeren. Van wifi en kluisjes tot aan een gezonde kantine, het is er allemaal.

Vakanties en vrije dagen

Vakanties en vrije dagen

Ieder schooljaar heb je als student een aantal vaste vakanties en vrije dagen.