< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Studeren bij Noorderpoort Stage

Stage

Beroepspraktijkvorming (BPV)
Werkervaring opdoen is een belangrijk onderdeel van je beroepsopleiding. Daarom loop je regelmatig stage. In het mbo wordt dit beroepsprakijkvorming (BPV) genoemd.
 Tijdens de BPV leer je de beroepspraktijk goed kennen en je leert altijd ook iets over jezelf.

Stagetijd
Hoeveel uren per week je gemiddeld met je BPV bezig bent, hangt af van welke
opleidingsvariant je kiest: BOL of BBL. Doe je BOL, dan loop je ongeveer 40% van je schooltijd stage en ben je zo'n 60% aanwezig op school. Doe je BBL, dan werk je ongeveer 80% van de tijd bij je leerbedrijf en 20% van de tijd zit je op school.

Erkend stagebedrijf
Het bedrijf waar je stage loopt moet erkend zijn door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Een bedrijf dat nog geen erkenning heeft kan die alsnog aanvragen.

Hulp bij stage zoeken
Een stage kun je zelf zoeken of de school helpt jou daarbij. Iedere school of opleiding heeft een BPV-bureau of stagecoördinator waar stageplaatsen bekend zijn. Daarnaast heeft Noorderpoort het S
tage Service Centrum (SSC). Het SSC is gespecialiseerd in het plaatsen van mbo-studenten bij leerbedrijven. Voor meer informatie over het SSC, kun je contact opnemen met Hans Buissink via h.buissink@noorderpoort.nl of via 06 51 74 05 45 / 088 - 230 86 72. Daarnaast ben je ook welkom tijdens het wekelijkse inloopspreekuur op dinsdagen van 14 - 17 uur op Noorderpoort Hotspot

avatar


Hans Buissink
h.buissink@noorderpoort.nl
06 51 74 05 45

Zoek je zelf, dan kun je gebruik maken van de volgende sites:

Heb je algemene of detailvragen over stage? Kijk dan ook eens op de website van de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB). Daar beantwoorden ze veelgestelde vragen. 

Internationale stage
Omdat internationale ervaringen en contacten steeds belangrijker worden, is een stage in het buitenland een interessante aanvulling op je studie. Bij steeds meer opleidingen is het mogelijk om je BPV in het buitenland te doen.

Studenten van de zorgopleidingen lopen bijvoorbeeld vaak stage in Duitsland. 

Hotspots in het buitenland 
In een aantal steden in Europa heeft Noorderpoort zogenaamde hotspots gecreëerd waar een concentratie is van dienstverlening voor (Noorderpoort)studenten die daar stage lopen. Via die hotspots is er een goed georganiseerde begeleiding, en is er kennisuitwisseling over huisvesting, reismogelijkheden, kosten en cultuur van de stad of het gebied.

Momenteel zijn er hotspots in:

  • Duitsland (Berlijn, Noordwest-Duitsland, Keulen)
  • Ierland
  • België (Brussel)
  • Malta
  • Spanje (Barcelona, Madrid, Alicante)
Terug naar boven