Skip to ContentSkip to Navigation
Home Werken bij Werken bij Noorderpoort

Werken bij Noorderpoort

Als medewerker van Noorderpoort ben je trots op wie je bent en wat je kunt. Je weet waar je goed in bent en je richt daar al je energie en aandacht op. De mogelijkheden voor medewerkers zijn enorm en je verantwoordelijkheid is groot. Als wij met die kennis naar de toekomst kijken, zien we dat we meer diversiteit nodig hebben. Daarom zetten we in op docenten die werkzaam zijn in de dagelijkse (beroeps)praktijk en een duidelijke verbinding hebben met het vakmanschap.

We staan actief in verbinding met het werkveld en willen mensen uit het bedrijfsleven bij het beroepsonderwijs betrekken om de kwaliteit van ons onderwijs te versterken. Daarom geven we ruimte aan gastdocenten en instructeurs om beroepsgerichte kennis en vaardigheden binnen te halen. Dat betekent ook dat we medewerkers in vaste dienst volop ruimte willen geven om tijdelijk, of naast het werk, werkzaamheden in het werkveld uit de voeren.

Beste Werkgever 2018-2019
Het Medewerkersonderzoek 2018 heeft prachtige resultaten opgeleverd. Dusdanig goed, dat onderzoeksbureau Effectory in samenwerking met Intermediair onze organisatie het 'Beste Werkgever'-keurmerk met drie sterren heeft gegeven. De drie sterren heeft Noorderpoort gekregen omdat de organisatie ver boven het gemiddelde van de mbo-branche heeft gescoord. De Beste Werkgevers Score is gebaseerd op zes elementen: werkgeverschap, organisatietrots, organisatierichting, waardering, werktrots, en het benutten van talent. Binnen het mbo-onderwijs behoort Noorderpoort tot de absolute top van Nederland.

Werken in het mbo
Werken in het mbo is uitdagend en afwisselend. Met een stevige voet in de praktijk. Het biedt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en zelfstandig zaken op te pakken. In een prettige werkomgeving werk je samen met enthousiaste collega’s. Iedereen zet zijn kennis en praktijkervaring in voor de ontwikkeling van jongeren. Zo lever je op een inspirerende manier een bijdrage aan de toekomst van Nederland. 

Uniek voor het mbo in vergelijking met het voortgezet onderwijs is de intensieve band met het werkveld in verschillende sectoren. Die samenwerking is onmisbaar om het onderwijs actueel te houden en studenten goed te laten aansluiten op de beroepspraktijk. Bedrijven en instellingen denken actief met onderwijsteams mee over wat studenten moeten weten en kunnen. Het curriculum is dus altijd een gezamenlijk product, zoveel mogelijk op maat gemaakt. Dat geeft een bijzondere extra dimensie aan je werk als docent bij een school of medewerker binnen een dienst. 

Sollicitatieprocedure 
Heb je een vacature gezien die op jouw lijf is geschreven? Reageer dan door onderaan een vacature te klikken op de knop ‘solliciteer op deze functie’.

Eerste selectie
Jouw gegevens komen bij de leidinggevende die verantwoordelijk is voor de invulling van de vacature. Deze selecteert samen met de HR-adviseur de kandidaten die uitgenodigd worden voor een gesprek. 

Motivatie
Word je uitgenodigd voor een persoonlijke gesprek, dan heb je dit met de betreffende leidinggevende en een HR-adviseur. Tijdens het gesprek krijg je de gelegenheid om jouw motivatie voor deze functie toe te lichten. Verder horen we graag van je waarom jij een aanwinst voor Noorderpoort (en onze studenten) bent. Uiteraard krijg je de gelegenheid om jouw vragen te stellen en geven je gesprekspartners je meer informatie over onze organisatie en de functie. Aan het eind van het gesprek kun je een goede afweging maken of dit de juiste baan voor je is.

Arbeidsvoorwaardengesprek
Als jij uit alle gegadigden bent gekozen voor de functie, is de volgende stap het arbeidsvoorwaardengesprek. Tijdens dit gesprek informeert de HR-adviseur je over onze arbeidsvoorwaarden en jouw salaris. Voor het gesprek ontvang je van de HR-adviseur een overzicht van de documenten die nodig zijn voor het gesprek. Ook krijg je formulieren over onder andere je pensioen, ziektekosten en personalia.

In de tussentijd krijg je een aanvraagformulier van ons waarmee je bij je gemeente een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt aanvragen. Deze verklaring heeft iedereen die in het onderwijs gaat werken nodig. De kosten hiervoor verschillen per gemeente en komen voor eigen rekening. Zodra we deze verklaring hebben ontvangen, krijg je je arbeidsovereenkomst.

Jouw introductieprogramma
Een goede inwerkperiode is van belang, zodat je de leslocatie, je nieuwe collega´s en (indien van toepassing) de manier van lesgeven en het begeleiden van studenten goed leert kennen. Dit is immers de basis van waaruit jij je werk bij Noorderpoort vorm geeft. Voordat je gaat beginnen bespreek je samen met je leidinggevende hoe jouw introductie zal verlopen. Iedere school/dienst geeft dit zelf vorm, ook hangt dit af van de functie die je bij ons gaat bekleden.

Bij indiensttreding krijg je in eerste instantie een tijdelijk dienstverband. Andere mogelijkheden zoals detachering vanuit je eigen werkgever zijn bespreekbaar.

Wat wij bieden
Naast jouw ontwikkeling, die heel belangrijk is, is het natuurlijk fijn om goede arbeidsvoorwaarden te hebben. Die zijn goed geregeld in de cao mbo. Omdat goede arbeidsvoorwaarden bij ons hoog in het vaandel staan, hebben we bovenop de cao nog een aantal aantrekkelijke regelingen.

Zo kun je voordelig via ons, onder voorwaarden, een nieuwe fiets aanschaffen. Heb je zin om te sporten? Noorderpoort biedt diverse lidmaatschappen met korting bij een groot aantal sportscholen. Bovendien bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast hebben we voor alle medewerkers een eigen bureau voor loopbaanbegeleiding en mobiliteit en een Noorderpoort Academie.

  • Naast het maandelijks salaris ontvang je vakantiegeld en een eindejaarsuitkering
  • Aantrekkelijke collectiviteitskortingen op de zorgverzekering bij aangewezen verzekeraars
  • Kortingsafspraken voor verzekeringsproducten en financiële diensten
  • Een prima pensioenregeling
  • Een standaardvergoeding voor reiskosten voor woon-werkverkeer conform de cao
  • Ruime opleiding- en ontwikkelmogelijkheden

Vacatures 
Bekijk hier onze vacatures.

Terug naar boven