< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Voor en door studenten Evan - Expert IT systems and devices

Evan - Expert IT systems and devices

Al sinds hij zich kan herinneren, wil Evan iets in de ICT gaan doen. Toen hij tijdens een open dag kennismaakte met Noorderpoort, was zijn keuze snel gemaakt.

“Mijn passie lag altijd al bij de ICT, dus ik zocht sowieso naar een opleiding in die richting. Ik heb toen bij verschillende scholen gekeken, maar Noorderpoort sprak me het meeste aan. Er was een heel fijne sfeer en iedereen kwam heel relaxed en aardig over. Ik denk dat die sfeer mij uiteindelijk over de streep heeft getrokken.”

Veel opties in de toekomst
“De opleiding ICT-beheerder (nu heet de opleiding: Expert IT systems and devices) is vrij breed. Je leert veel verschillende dingen, waardoor de opties voor mij in de toekomst nog open liggen. Ik heb tot nu toe al veel geleerd. We zijn bijvoorbeeld bezig geweest met het bouwen van websites. Ook hebben we onze eigen serveromgeving opgezet. De basis, waar je in je tweede jaar verder op kunt bouwen, is echt gelegd.”

"Ik heb een goede band met de docenten"

“Er zijn natuurlijk vakken die ik iets minder leuk vindt, in mijn geval is dat sport. Maar dat hoort er ook gewoon bij. En bij sommige vakken denk je juist: daar zou ik graag wat dieper op ingaan en meer over willen weten. Ik denk dat dit in de volgende jaren aan bod komt. Ik heb een goede band met de docenten. We maken ook gewoon een praatje met elkaar. De locatie van de school is ook erg fijn, net als de grote lokalen.”

Richting kiezen
“In het tweede jaar van deze opleiding kan ik kiezen uit twee richtingen: gebruiksondersteuning, waarbij je mensen gaat helpen op bijvoorbeeld een klantenservice, of serverbeheer. Bij het laatste onderhoud je grote systemen. Ik heb zelf de voorkeur voor serverbeheer. Het is fijn dat je een richting kunt kiezen. Volgend jaar ga ik ook stage lopen. Het liefst bij een bedrijf bij mij in de stad. Niet te groot, dan blijft het lekker persoonlijk.”

"Het voordeel van deze studie is dat het heel breed is, waardoor ik goed kan kijken welke richting ik op wil gaan in mijn vervolgstudie."

“Na mijn studie wil ik graag doorstromen naar het hbo. Het voordeel van deze studie is dat het heel breed is, waardoor ik goed kan kijken welke richting ik op wil gaan in mijn vervolgstudie.”

Wil je meer weten over de opleiding Expert IT systems and devices? Kijk dan hier.

Terug naar boven