< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Voor en door studenten Anneloes - Hotelschool

Anneloes - Hotelschool

Anneloes wist na het behalen van haar havo-diploma zeker dat ze aan de Hogere Hotelschool wilde studeren. Twee kleine minpuntjes: ze had nog geen horeca-ervaring en ze vond zichzelf met 16 jaar te jong om gelijk op kamers te gaan. Daarom koos ze eerst voor een verkort traject van de opleiding Hotelschool van Noorderpoort.

“Die missie is geslaagd! In juli van dit jaar heb ik de Hotelschool niveau 4 afgerond en nu ben ik bezig met de Hogere Hotelschool in Leeuwarden. Door het verkorte traject van Noorderpoort startte ik meteen in het tweede jaar. Daarnaast kan ik door een keuzemodule die ik heb gevolgd tijdens mijn mbo-opleiding vrijstellingen krijgen tijdens mijn hbo-opleiding. Nu heb ik veel praktijkervaring en ben ik wat ouder, dus ik ben blij dat ik eerst voor Noorderpoort ben gegaan.”

Veel praktijklessen
“De opleiding bij Noorderpoort bestaat voor een groot deel uit praktijklessen, daar heb ik veel van geleerd. Tijdens deze lessen ga je aan de slag in de keuken en in het restaurant, maar ook in het magazijn bijvoorbeeld. Alles komt voorbij. De praktijklessen vinden plaats in een restaurant op school en je hebt ook proefgasten nodig. Het leuke is dat je die gasten zelf mag meenemen. Ik kwam m’n ouders en familie dus vaak tegen.”

"Wat ik het allerleukste vond aan de opleiding was mijn stageperiode in Amsterdam. Hierbij ging ik voor het eerst op kamers."

“Wat ik het allerleukste vond aan de opleiding was mijn stageperiode in Amsterdam. Hierbij ging ik voor het eerst op kamers, in Amsterdam! Ik werkte vier maanden als front-office medewerker in een vier-sterren hotel.”

Leuke excursies
“Ook de Holland Tour was erg leuk. Tijdens deze excursie bezochten we allerlei interessante bedrijven door heel Nederland. Niet alleen hotels en restaurants, maar we kwamen ook bij bedrijven waar je niet meteen aan denkt bij een Hotelschool. Bijvoorbeeld een bedrijf dat zich bezighoudt met het stylen van horecapanden. Een andere leuke activiteit van de opleiding was de wijnreis naar Frankrijk en Duitsland. We leerden alles over verschillende wijnen. Heel interessant. En gezellig natuurlijk!”

"Een leuke activiteit van de opleiding was de wijnreis naar Frankrijk en Duitsland. We leerden alles over verschillende wijnen. Heel interessant. En gezellig natuurlijk!"

“Ik merk dat de Hogere Hotelschool perfect aansluit bij de opleiding van Noorderpoort. Daar ben ik heel blij mee. Uiteindelijk heb ik er alleen maar voordeel van dat ik bij Noorderpoort ben gestart. Over twee jaar ben ik klaar. Dan ga ik eerst een jaar reizen. Daar ben ik nu druk voor aan het sparen. En daarna echt aan het werk. Ik kijk uit naar de toekomst!”

Wil je meer weten over de opleiding Hotelschool? Klik dan hier.

Terug naar boven