< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Studiekeuze Ik heb nog geen idee

Ik heb nog geen idee

Als je nog helemaal geen idee hebt welke opleiding bij jou past, dan kan het lastig zijn om te ontdekken waar je moet beginnen. Om het je wat makkelijker te maken, hebben we verschillende omgevingen uitgetekend waar je na een mbo-opleiding terecht kunt komen.

Welke omgeving past jou het beste? Misschien kun je met een bepaalde opleiding ergens werken waar je nooit aan had gedacht? Zie je jezelf bij een autodealer werken, of lijkt het je gaaf om aan de slag te gaan achter de schermen van een concert van Kraantje Pappie? We laten je een aantal omgevingen zien waarin de mbo'er het verschil maakt. Zonder jou kunnen deze omgeving niet eens bestaan!

Autodealer

Met de auto kun je overal naartoe. Maar wat nou als je auto het niet meer doet of graag een nieuwer model wilt? Die bestel je niet zomaar bij Bol.com! Jij werkt graag op een plek waar problemen verholpen worden, of waar mensen komen voor eerlijk advies. Het lijkt misschien een jongenswereld, maar voor ook handige meiden is er juist plek! In deze omgeving werken aanpakkers in pak én overall. Twee linkerhanden kun je niet gebruiken in dit vakgebied, maar alles is te leren!

1 - Assistent mobiliteitsbranche | Niveau 1

Je hebt twee rechterhanden en bent geïnteresseerd in techniek en gereedschap. Je werkt nauwkeurig en krijgt je taken af binnen de geplande tijd. Samenwerken en overleggen met collega’s is erg belangrijk binnen dit vak.

Je voert eenvoudige reparaties uit, doet onderhoud of inspecties, wast en poetst auto’s. In de werkplaats voer je eenvoudige werkzaamheden uit. Je werkt daarbij onder toezicht van een collega.

Bekijk de BOL voltijd opleiding

Bekijk BBL werken en leren opleiding

2 - Autoschadehersteller | Niveau 2

Je hebt een voorliefde voor auto’s en bent goed met techniek. Nauwkeurig kunnen werken is een absolute voorwaarde voor dit vak. Daarnaast is het belangrijk dat je zelfstandig kunt werken maar ook goed kunt samenwerken. Er wordt van je verwacht dat je logisch kunt nadenken en instructies goed kunt opvolgen. Natuurlijk kun jij goed met je handen werken, want het is een praktijkvak.

Bekijk de BOL voltijd opleiding

Bekijk BBL werken en leren opleiding

3 - Eerste Autospuiter | Niveau 3

Als eerste autospuiter ben je technisch en praktisch ingesteld. In dit beroep is het belangrijk dat je oog hebt voor detail en gevoel hebt voor kleur. Je kunt logisch en nadenken en je bent geïnteresseerd in ontwerpen. Verder heb je goede sociale vaardigheden en werkt je klantgericht. Nauwkeurig werken is essentieel in dit vak.

Als eerste autospuiter herstel je de lakschade bij personenauto’s, bedrijfswagens, vrachtwagens, caravans, campers en motoren. Je zorgt ervoor dat deze weer strak in de lak zitten.

Bekijk de BOL voltijd opleiding

Bekijk BBL werken en leren opleiding

4 - Basistechnicus voertuigen en mobiele werktuigen (personenauto’s) | Niveau 2

Je hebt technisch inzicht en bent geïnteresseerd in de techniek van personenwagens. Daarnaast kan je logisch denken. En natuurlijk heb je ook twee rechterhanden. Omdat je veel met klanten werkt, ben je klantgericht en heb je goede sociale vaardigheden. Het is belangrijk dat je zowel zelfstandig als met collega’s kan werken.

Als autotechnicus voer je onderhoud uit aan personenwagens van verschillende merken. Je maakt hierbij gebruik van moderne technische apparatuur. Je doet reparaties en monteert eenvoudige auto-accessoires. Ook maak je nieuwe en gebruikte auto’s rijklaar voor de klant.

Bekijk de BOL voltijd opleiding

Bekijk BBL werken en leren opleiding

5 - Technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen (personenauto’s) | Niveau 4

Het is belangrijk dat je technisch leergierig bent en een voorliefde hebt voor autotechniek. Je bent goed met je handen en kunt omgaan met specialistische technische apparatuur. Omdat je veel met klanten werkt, ben je klantgericht en kun je duidelijk communiceren. Je bent zelfstandig en kan goed samenwerken. Ook ben je stressbestendig.

Een technisch specialist personenauto’s heeft een verantwoordelijke en afwisselende baan. Je voert reparaties uit aan personenauto’s en spoort klachten op. Je kunt hierbij denken aan geluiden, trillingen en rijeigenschappen, maar ook complexe elektronische storingen. Je bent creatief en gestructureerd in het zoeken naar oplossingen.

Bekijk de BOL voltijd opleiding

Bekijk BBL werken en leren opleiding

6 - Verkoopadviseur mobiliteitsbranche | Niveau 3

Als verkoopadviseur ben je sociaal, heb je veel contact met klanten en kun je vlot en duidelijk praten. Ook zie je er altijd netjes uit. Door je commerciële instelling kan je de producten in de showroom goed aanprijzen. Je bent zelfstanding, maar kan ook goed samenwerken met collega’s. Je bent op de hoogte van de veranderingen in de branche.

Je hoofdtaak als verkoopadviseur is het verkopen van auto’s of andere voertuigen. Jij bent verantwoordelijk voor het halen van jouw verkoopdoelstellingen. Je verkoopt nieuwe, maar ook gebruikte auto’s, trucks of motoren. Je bent in staat om voertuigen te taxeren en in te ruilen, waarbij je rekening houdt met de bedrijfsbelangen.

Bekijk de BOL voltijd opleiding

Bekijk BBL werken en leren opleiding

7 - Serviceadviseur mobiliteitsbranche | Niveau 3

In deze functie ben je klantvriendelijk en servicegericht. Je hebt namelijk veel met klanten te maken. Daarnaast heb je goede sociale vaardigheden, ben je communicatief en heb je een commerciële instelling. Ook ben je bekend met de moderne communicatiemiddelen. Om je werk goed te doen heb je een probleemoplossende instelling, kun je prioriteiten stellen en ben je stressbestendig. Affiniteit met autotechniek is natuurlijk ook nodig.

Jij bent als serviceadviseur het aanspreekpunt voor klanten die advies en informatie nodig hebben over reparaties aan hun (bedrijfs)auto. Op basis van het gesprek met de klant bepaal jij welke werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Je geeft dit door aan je collega's in de werkplaats en controleert na afloop of de reparaties zijn uitgevoerd. Na de reparaties stel je de rekening op. Wanneer de klant zijn auto weer ophaalt, bespreek je de uitgevoerde werkzaamheden en reken je af.

Bekijk de BOL voltijd opleiding

Bekijk BBL werken en leren opleiding

8 - Vakman-ondernemer | Niveau 4

Je bent geschikt voor de opleiding vakman-ondernemer als je de wens hebt een eigen onderneming te starten binnen jouw eigen vakgebied. Je bent gedreven om het bedrijf tot een succes te maken. Je weet hoe je jouw vakmanschap als meerwaarde kunt inzetten binnen je eigen onderneming. Je bent commercieel en innovatief, bereid om een stap harder te lopen, durft risico's te nemen en neemt tegelijkertijd verantwoordelijkheid voor je eigen beslissingen. Daarnaast ben je sociaal vaardig en kun je goed met mensen omgaan.

De vakman-ondernemer onderneemt binnen zijn vakgebied: hij onderneemt in wat hij maakt, kan of doet. Dit kan binnen de installatietechniek zijn, autotechniek of ict. Maar denk ook aan een eigen horecazaak, schoonheidssalon of administratiekantoor. Het vakgebied waarvoor jij bent opgeleid vormt de basis van jouw bedrijf.

Bekijk de BOL voltijd opleiding


Kraantje Pappie-concert

Als je naar een concert gaat, kom je voor de artiest. Maar zonder een heleboel mbo-toppers zou deze avond niet eens mogelijk zijn! Werken in de avond en in het weekend? Geen probleem voor jou! De snelheid, het creatieve en de afwisseling is juist waar jij blij van wordt. Altijd onder de mensen, met een glimlach op je gezicht. Of je nou op de voorgrond of backstage werkt, jij zorgt ervoor dat mensen met een glimlach vertrekken.

1 - Muzikant | Niveau 4

Als muzikant, producer of singer/songwriter ben je ondernemend, flexibel en sta je graag op een podium. Je hebt uitstraling en weet hoe je jezelf moet presenteren. Je zorgt dat je in goede conditie bent, want het is een zwaar beroep. Je bent bereid hard te werken en je voor 100% in te zetten. Je werktijden zijn nooit van negen tot vijf, maar dat vind jij niet erg.

Een muzikant, zanger, producer of singer/songwriter staat veel op het podium. Daarnaast kun je aan de slag bij evenementen of werk je in een studio. Je schrijft je eigen muziek of werkt in opdracht.

Bekijk de BOL voltijd opleiding

2 - Begeleider gehandicaptenzorg | Niveau 3

Jij bent oprecht geïnteresseerd in mensen en de gevolgen van hun problematiek. Licht huishoudelijk werk doe je met plezier en je zorgt voor sfeer in een groep. Daarnaast ben je lichamelijk fit, steek je graag je handen uit de mouwen en vind je het leuk om allerlei (dagbestedings)activiteiten te ondernemen. Voor dit beroep moet je flexibel zijn en stevig in je schoenen staan.

Als begeleider gehandicaptenzorg probeer je mensen die maatschappelijke zorg nodig hebben zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren in hun eigen omgeving. Je helpt mensen met eten, aankleden, wassen, en zorgt voor een zinvolle dagbesteding door activiteiten met ze te ondernemen. Daarnaast verricht je in sommige gevallen verpleegtechnische handelingen, zoals het verzorgen van een wond of het verschonen van een verband.

Bekijk de BOL voltijd opleiding

3 - Sound technician | Niveau 4

Een sound technician werkt in heel diverse situaties en omstandigheden; vaak onder grote tijdsdruk. Je bent stressbestendig, flexibel en kunt goed omgaan met onverwachte situaties. Ook ben je creatief en technisch aangelegd.

Je hebt liefde voor kunst, theater en muziek, en gevoel voor de artistieke en creatieve kant van een productie. Werken in de avonduren, het weekend of tijdens feestdagen is voor jou geen probleem.

Bekijk de BOL voltijd opleiding

4 - Light & visuals technician | Niveau 4

Een light & visuals technician werkt in heel diverse situaties en omstandigheden; vaak onder grote tijdsdruk. Je bent stressbestendig, flexibel en kunt goed omgaan met onverwachte situaties. Ook ben je creatief en technisch aangelegd.

Je hebt een liefde voor muziek, kunst, dance, theater, festivals, en gevoel voor de artistieke en creatieve kant van een productie. Werken in de avonduren, het weekend of tijdens feestdagen is voor jou geen probleem.

Bekijk de BOL voltijd opleiding

5 - Beveiliger 2 | Niveau 2

Als beveiliger 2 heb je een representatieve en dienstverlenende functie. Je vindt het leuk om met mensen om te gaan en hen te helpen. Je bent alert en waakzaam, ook als er lange tijd niets gebeurd. In stress- en conflictsituaties houd jij je hoofd koel.

Je werkt in dit vak vaak zelfstandig, maar ook samen met collega’s. Het is in je voordeel als je sportief bent ingesteld. Onregelmatige werktijden vind je geen probleem.

Bekijk de BOL voltijd opleiding

Bekijk BBL werken en leren opleiding

6 - Medewerker evenementenorganisatie | Niveau 4

Je werkt in een vaak hectische omgeving; stressbestendig en flexibel zijn eigenschappen die echt bij een medewerker evenementenorganisatie passen. Ook kun je goed zelfstandig werken. Je bent commercieel ingesteld, bewaakt de planning en kwaliteit, en durft initiatief te nemen.

Je hebt goede sociale vaardigheden en kunt makkelijk omgaan met verschillende mensen. Het kan voorkomen dat je in de avonduren of tijdens het weekend moet werken, maar dat vind jij niet erg.

Bekijk de BOL voltijd opleiding

7 - Studio- en livetechnicus | Niveau 3

Als studio- en livetechnicus heb je interesse in muziek en gevoel voor de artistieke uitwerking van een live optreden of studio-opname. Je werkt in heel verschillende situaties en omstandigheden; vaak onder grote tijdsdruk. Om die reden ben je flexibel en stressbestendig, en ga je creatief om met onverwachte situaties. Ook kun je goed samenwerken en ben je communicatief sterk. Je werkt nauwkeurig, veilig en volgens de voorschriften. Lange dagen maken en werken in de avonduren, het weekend of tijdens feestdagen is voor jou geen probleem.

Bekijk de BOL voltijd opleiding

8 - Allround signmaker | Niveau 3

Als allround signmaker is het belangrijk dat je creatief bent en goed kunt ontwerpen. Je kunt netjes werken en hebt oog voor detail. Het werk dat je aflevert is altijd van hoge kwaliteit, ook als je onder druk staat. Verder kun je goed met mensen omgaan en samenwerken in een team. Je houdt van afwisseling en praktisch bezig zijn. Je kunt goed zelfstandig werken, hebt verantwoordelijkheidsgevoel en bent in staat om anderen aan te sturen.

Grote kleurenprints op billboards, vrachtwagens en bussen. Lichtreclames op gevels. Of borden die de weg wijzen. Als allround signmaker maak je het allemaal: van voorbereiden, tot ontwerpen en monteren.

Bekijk de BOL voltijd opleiding

9 - Ruimtelijk vormgever | Niveau 4

Creativiteit, ruimtelijk inzicht en verstand van techniek. Als ruimtelijk vormgever beschik jij over deze drie eigenschappen. Ook kun je goed organiseren, plannen en in een team werken. Je weet de wensen van de klant te vertalen naar een fantastische ontwerp, waarbij je toch jouw eigen stijl blijft zien. Je bent klantgericht en kunt denken in oplossingen.

Bekijk de BOL voltijd opleiding

10 - Dans/Dansleider | Niveau 4

Voor dit vak heb je méér nodig dan alleen talent: je bent elke dag in beweging, traint hard en vraagt veel van je lichaam. Je moet lichamelijk topfit zijn. Nieuwe stijlen, bewegingen en routines kun jij je snel eigen maken. Je staat sterk in je schoenen en kunt goed feedback geven en ontvangen. Daarnaast ben je gedreven, creatief en een echte teamspeler.

Bekijk de BOL voltijd opleiding

11 - AV-specialist | Niveau 4

Een AV-specialist bezit de vaardigheden om een goed verhaal te vertellen via audiovisuele middelen. Je bent voornamelijk een alleskunner, van pre- tot postproductie. Vaak werk je op projectbasis, dan is het belangrijk dat je goed kunt plannen en organiseren. Je werkt veel samen met mensen binnen of buiten jouw team en kunt duidelijke aanwijzingen geven om tot een goed eindproduct te komen. Bovendien ben je stressbestendig en kun je goed werken met deadlines.

Bekijk de BOL voltijd opleiding

12 - Haarstylist heer | Niveau 3

Als haarstylist heer werk je nauwkeurig en hygiënisch. Je zit vol creatieve ideeën om nieuwe kapsels te maken. Daarbij houd je ook de laatste trends in de gaten. Omdat je de hele dag met klanten werkt, ben je sociaal vaardig en kan je goed naar anderen luisteren. Je loopt en staat veel, daarom zijn een goede conditie en een juiste lichaamshouding belangrijk.

Bekijk de BOL voltijd opleiding

Bekijk BBL werken en leren opleiding


Station Groningen

De verbouwing van een treinstation, een nieuwe school, of een extra verdieping op de McDonald’s: het moet allemaal uitgetekend, gebouwd en geïnstalleerd worden. Werk jij graag buiten, op verschillende plekken en houd je wel van een beetje tijdsdruk? Dat komt goed uit! Zonder jouw werk zou het hele project niet afgemaakt kunnen worden. Samen met een team van specialisten lever je prachtig werk af. Op naar het volgende project!

1 - Middenkaderfunctionaris bouw | Niveau 4

Als middenkaderfunctionaris bouw ben jij de persoon die er op toeziet dat projecten binnen de tijd en het budget worden afgerond. Daarvoor moet je nauwkeurig zijn en goed kunnen plannen. Je maakt bouwtekeningen en bent betrokken bij de uitvoer van de bouw. Technisch en ruimtelijk inzicht is hierbij belangrijk. Je vindt het leuk om achter de computer te werken. Verder ben je stressbestendig en kun je goed organiseren.

Bekijk de BOL voltijd opleiding

2 - Ondernemer retail | Niveau 4

Voor het leidinggeven aan een eigen retailonderneming moet je een zelfstandig denker en doener zijn, heb je doorzettingsvermogen en de ambitie om een onderneming te leiden. Je bent sociaal vaardig en een gastheer: het levende visitekaartje van je onderneming.

Je legt makkelijk contact, communiceert op prettige wijze en hebt geen problemen om je overtuigingskracht in te zetten. Je denkt continu vanuit de klant, zoekt en benut kansen en weet hoe je het beste in het belang van de onderneming én de klant kunt ondernemen.

Bekijk de BOL voltijd opleiding

Bekijk BBL werken en leren opleiding

3 - Manager transport & logistiek | Niveau 4

Gaat je interesse uit naar organiseren, plannen en leidinggeven? Heb je affiniteit met transport, opslag en alles wat daarbij komt kijken, dan ben jij geschikt om manager transport en logistiek te worden. Je bent stressbestendig, je weet tijdsdruk te transformeren naar normale arbeidsomstandigheden. Daarnaast heb je natuurlijk overwicht, ben je flexibel, sociaal communicatief ingesteld en kun je medewerkers enthousiast maken en inspireren.

Bekijk de BOL voltijd opleiding

4 - Software developer web & apps | Niveau 4

Een software developer werkt nauwkeurig en kan goed omgaan met tijdsdruk. Je bent creatief, probleemoplossend, klantgericht en flexibel. Verder kun je zowel zelfstandig werken, als samenwerken in multidisciplinaire teams.

Voor deze opleiding is affiniteit met ICT en wiskunde een must. Ook ben je geïnteresseerd in elektrotechniek, omdat softwareontwikkeling steeds vaker samengaat met robotica en internet of things. En natuurlijk heb je affiniteit met de vormgeving van websites, applicaties of mobiele apps.

Bekijk de BOL voltijd opleiding

5 - Metselaar | Niveau 2

Je hebt twee rechterhanden waarmee je netjes en nauwkeurig kunt werken. Met jouw technisch en ruimtelijk inzicht kun je passen en meten als de beste. Tijdens het werken op de bouwplaats let je goed op jouw veiligheid en die van anderen. Als metselaar vind je het leuk om buiten aan de slag te zijn. Het is belangrijk dat je zelfstandig kunt werken en kunt samenwerken met collega’s. 

Bekijk BBL werken en leren opleiding

6 - Assistent bouwen, wonen en onderhoud | Niveau 1

Als assistent bouwen, wonen en onderhoud werk je met je handen. Je weet van aanpakken en je kunt daarbij goed samenwerken met andere collega’s. Ook ben je flexibel, want je zal op verschillende plaatsen werken, met steeds weer andere collega’s en onder verschillende weersomstandigheden. Je voert lichamelijk zwaar werk uit. Daarvoor heb je een goede conditie nodig.

Bekijk BBL werken en leren opleiding

7 - Verspaner | Niveau 2

Een verspaner werkt voortdurend met machines. Je maakt op basis van een tekening een goed eindproduct van harde grondstoffen, bijvoorbeeld roestvast staal (RVS) of kunststof. Technisch en wiskundig inzicht komen hierbij goed van pas.

Het maken van onderdelen voor specialistische machines is een precisieklus. Daarom is het van belang dat je nauwkeurig en geconcentreerd kunt werken.

Bekijk de BOL voltijd opleiding

Bekijk BBL werken en leren opleiding

8 - Technicus engineering | Niveau 4

Een technicus engineering heeft een breed takenpakket. In ieder geval moet techniek je op het lijf geschreven zijn. Om de totale processen te kunnen overzien heb je een helicopterview nodig. Veel van de werkzaamheden voer je zelf uit. Daarom is het handig dat je over wiskundig en natuurkundig inzicht beschikt.

Bekijk de BOL voltijd opleiding

9 - Constructiewerker | Niveau 2

Het is handig als je beschikt over technisch inzicht. Als constructiewerker werk je namelijk vaak met een werktekening die precies aangeeft hoe een eindproduct eruit moet zien. Daarnaast vind je het leuk om voornamelijk met je handen te werken.

Bekijk de BOL voltijd opleiding

Bekijk BBL werken en leren opleiding

10 - Allround timmerman | Niveau 3

Als allround timmerman heb je niet alleen twee rechterhanden, maar ook leidinggevende kwaliteiten. Je kunt goed plannen, organiseren en overzicht houden over de werkzaamheden.
Je hebt technisch en ruimtelijk inzicht en werkt nauwkeurig volgens een kwaliteitsplan. Je kan zowel goed zelfstandig werken als in teamverband.

Bekijk de BOL voltijd opleiding

Bekijk BBL werken en leren opleiding

11 - Medewerker sign | Niveau 2

Als medewerker sign is het belangrijk dat je praktisch en creatief bent. Je kunt netjes werken en hebt oog voor detail. Het werk dat je aflevert is altijd van hoge kwaliteit, ook als je het druk hebt. Verder kun je goed met mensen omgaan en samenwerken in een team. 

Bekijk de BOL voltijd opleiding


Hotel Groningen

Op vakantie of tijdens een weekendje weg wil je je nergens zorgen over hoeven maken, toch? Door deze mbo-helden kan dit! Werken in een chille vakantiesfeer, of juist in vlotte, zakelijke omgeving? Hier komt het allemaal samen. Je werkt met allemaal verschillende vakgebieden in één omgeving, het werk gaat de hele dag door en je hebt in de meeste gevallen zeker geen 9 tot 5 baan. Dat je werkplek misschien wel in het buitenland is, vind jij helemaal niet erg!

1 - International Business Studies (IBS) | Niveau 4

Jij houdt van een Europese uitdaging en bent nieuwsgierig naar zaken doen en kennis maken met andere culturen, gewoontes en gebruiken. Je bent zelfstandig en open-minded, en contact leggen met anderen gaat je makkelijk af. Je vindt het vanzelfsprekend dat werken, leven en studeren in Europa onderdeel uitmaakt van de opleiding.

Bekijk de BOL voltijd opleiding

2 - Bedrijfsadministrateur | Niveau 4

Een bedrijfsadministrateur komt voortdurend in aanraking met gevoelige informatie. Jij bent betrouwbaar en zorgt dat de gegevens nauwkeurig worden verwerkt. Je bent handig met cijfers en je kunt je goed concentreren. Daarnaast kun je goed met een computer overweg, want de meeste werkzaamheden doe je met behulp van geautomatiseerde systemen. Je werkt klantgericht en bent stressbestendig tijdens drukke periodes.

Bekijk de BOL voltijd opleiding

Bekijk BBL werken en leren opleiding

3 - Zelfstandig medewerker leisure & events | Niveau 3

Als zelfstandig medewerker leisure & events is interesse in jouw gasten een must. Je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden. Je bent dienstverlenend, creatief en oplossingsgericht. Gasten te woord staan in het Duits is voor jou geen probleem. Daarnaast ben je flexibel en vind je het niet erg om te werken wanneer de meeste mensen vrij zijn.

Bekijk de BOL voltijd opleiding

4 - Tweetalige hotelschool | Niveau 4

Het is belangrijk dat je goed om kunt gaan met gasten, gevoel hebt voor dienstverlening en flexibel bent. Een deel van de lessen wordt verzorgd in het Engels, daarom is het noodzakelijk dat je het Engels goed beheerst. Je hebt een ondernemende geest, neemt graag initiatief en denkt in kansen. De medewerkers in jouw team kun jij als geen ander motiveren, inspireren en aansturen. Realiseer je dat je vaak werkt op momenten dat anderen vrij zijn.

Bekijk de BOL voltijd opleiding

5 - Beveiliger 2 | Niveau 2

Als beveiliger 2 heb je een representatieve en dienstverlenende functie. Je vindt het leuk om met mensen om te gaan en hen te helpen. Je bent alert en waakzaam, ook als er lange tijd niets gebeurd. In stress- en conflictsituaties houd jij je hoofd koel.

Je werkt in dit vak vaak zelfstandig, maar ook samen met collega’s. Het is in je voordeel als je sportief bent ingesteld. Onregelmatige werktijden vind je geen probleem.

Bekijk de BOL voltijd opleiding

Bekijk BBL werken en leren opleiding

6 - Kok | Niveau 2

Om gerechten goed en op tijd te bereiden helpt het als je nauwkeurig en stressbestendig bent en goed kunt plannen. Je kunt goed communiceren met je collega’s, zodat er geen onduidelijkheden ontstaan. Uiteraard kun jij netjes, hygiënisch en veilig werken.

Je hebt geen bezwaar tegen lange dagen maken en ’s avonds en in het weekend werken.

Bekijk de BOL voltijd opleiding

Bekijk BBL werken en leren opleiding

7 - Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw | Niveau 3

Als zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw heb je een commerciële instelling, ben je sociaal, communicatief en beschik je over doorzettingsvermogen.

Daarnaast is het belangrijk dat je je medewerkers kunt coachen en aansturen. Daarvoor moet je ook goed kunnen luisteren. Je bent flexibel en stressbestendig. Je durft initiatief te nemen en hebt verantwoordelijkheidsgevoel.

Bekijk de BOL voltijd opleiding

Bekijk BBL werken en leren opleiding

8 - Medewerker fastservice | Niveau 2

In een fastservicebedrijf is een servicegerichte houding heel belangrijk: je bent positief, helpt graag gasten en zorgt ervoor dat ze het naar hun zin hebben. Ook ben je flexibel, stressbestendig en kun je goed samenwerken. De werkzaamheden bij een fastservicebedrijf lopen veel door elkaar. Doordat je tien dingen tegelijk kunt en goed overzicht houdt, loopt alles toch op rolletjes.

Bekijk BBL werken en leren opleiding

9 - Allround schoonheidsspecialist | Niveau 4

Als schoonheidsspecialist heb je veelvuldig contact met mensen. Je vindt het prettig om mensen te verzorgen en je vindt het niet erg om mensen aan te raken. Je bent motorisch vaardig. Daarnaast heb je interesse in onderwerpen als anatomie en fysiologie en heb je een commerciële instelling. Natuurlijk verzorg je jezelf goed en vind je het belangrijk dat je er representatief uit ziet.

Bekijk de BOL voltijd opleiding

10 - Leidinggevende travel & hospitality | Niveau 4

Als leidinggevende travel & hospitality is interesse in andere mensen, culturen, landen en bezienswaardigheden een must. Klanten/gasten te woord staan – eventueel in een andere taal  is voor jou geen probleem. Je bent altijd klantvriendelijk en je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden. Je bent commercieel, creatief en oplossingsgericht. Het kan voorkomen dat je in de avonduren, het weekend of tijdens vakanties moet werken, maar dat vind jij niet erg.

Bekijk de BOL voltijd opleiding

11 - Interieuradviseur | Niveau 4

Om succesvol te zijn in je beroep heb je inlevingsvermogen nodig en een flinke dosis creativiteit. Je bent klantgericht, toont durf door de klant nieuwe inzichten te geven over de ruimte. Jij kunt een planning bewaken en hebt oog voor kwaliteit. Daarnaast heb je een commerciële instelling en ben je altijd op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen de woon- en interieurbranche.

Bekijk de BOL voltijd opleiding

Alle opleidingen van Noorderpoort

Benieuwd naar alle mogelijkheden van Noorderpoort? Bekijk onze opleidingen

Terug naar boven