Skip to ContentSkip to Navigation
Home Studeren bij Noorderpoort Van wifi tot kantine

Van wifi tot kantine

Natuurlijk hebben we allerlei voorzieningen voor je als je bij ons komt studeren. 

Gezonde kantine
Je gezondheid vinden we belangrijk bij Noorderpoort. Daarom zorgen we in de kantines voor een uitgebreid gezond aanbod. 

Wifi en login
Al onze gebouwen zijn voorzien van wifi. Om toegang te krijgen, log je in met je Noorderpoort e-mailadres en het wachtwoord dat je van ons bij aanvang van je studie krijgt.  

Noorderportal maakt slimmer studeren mogelijk
We willen bij Noorderpoort er alles aan doen om jouw studietijd tot een succesvolle tijd te maken. Daarom geven we jou een eigentijdse digitale studieomgeving waarin je allerlei tools en informatie vindt die het studeren makkelijker maken. De Noorderportal is gebaseerd op Office 365 van Microsoft, je krijgt met de Noorderportal mail, agenda, het Office-pakket (met onder andere Word, Excel en Powerpoint) en Groups (om te kunnen samenwerken met medestudenten en docenten). Voor toegang tot de Noorderportal gebruik je je login en wachtwoord die je bij aanvang van je studie ontvangt.

ICT-servicepunten
Heb je problemen met je laptop? Kun je niet inloggen op het wifi-netwerk? Kom langs bij het ICT Servicepunt. Studenten in het leerbedrijf van de dienst ICT lossen jouw probleem op. Zij bereiden zich voor op hun toekomstige beroep door jou te helpen en te adviseren.

Informatiecatalogus Weten & Regelen 
Ben je ziek of om een andere reden afwezig, dan moet je weten hoe je dat moet melden bij school. Heb je extra lessen taal en rekenen nodig om het juiste niveau te halen, dan moet je kunnen vinden waar je die extra lessen kunt krijgen. Deze en andere informatie die met studeren bij Noorderpoort te maken heeft, vind je in de informatiecatalogus "Weten & Regelen" in de Noorderportal. Naast de voorzieningen die hierin worden beschreven, vind je er ook de belangrijkste afspraken die we hebben over de omgang met elkaar. We raden je aan om aan het begin van je studie even de tijd te nemen om "Weten & Regelen" te bezoeken, dan weet je straks je weg goed te vinden.

Studentenkaart
Wanneer je bij ons een opleiding volgt, krijg je de Noorderpoortkaart. Dit is je studentenkaart. Hierop staat je studentnummer of ID en ook je e-mailadres. 

Kluisjes
Heb je iets bij je dat je niet de hele dag nodig hebt en wil je er niet mee sjouwen? Of wil je iets veilig opbergen? Dan kun je een kluisje huren. Je betaalt de huur van je kluisje met je Noorderpoortpas.

Parkeren en fietsen stallen
Kom je met de fiets of scooter naar school? Er is altijd ruimte om deze te stallen. We vragen je terughoudend te zijn om met de auto te komen. Bij al onze scholen is een parkeerterrein, maar het aantal plekken is bij een aantal van onze scholen beperkt.

Terug naar boven