< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Studeren bij Noorderpoort Van wifi tot kantine

Van wifi tot kantine

Natuurlijk hebben we allerlei voorzieningen voor je als je bij ons komt studeren. Hieronder hebben we er een aantal voor je uitgelicht.

Gezonde kantine
Je gezondheid vinden we belangrijk bij Noorderpoort. Daarom zorgen we in de kantines voor een uitgebreid en gezond aanbod. 

Overal wifi
Al onze gebouwen zijn voorzien van snelle wifi. Zodat je overal kunt studeren (en ontspannen).

Noorderpoortpas
Wanneer je bij ons een opleiding volgt, krijg je de Noorderpoortpas. Dit is je studentenkaart. Hierop staat je studentnummer of ID en ook je e-mailadres. De Noorderpoortpas heb je ook nodig om te printen en te kopiëren. En op vertoon van je Noorderpoortpas heb je als student gratis toegang tot het Groningen Museum.

Noorderportal maakt slimmer studeren mogelijk
We willen bij Noorderpoort er alles aan doen om jouw studie tot een succes te maken. Daarom geven we jou een eigentijdse digitale studieomgeving waarin je allerlei tools en informatie vindt die het studeren makkelijker maken. Onze interne werkomgeving, de Noorderportal, is gebaseerd op Office 365 van Microsoft. Je krijgt via de Noorderportal de beschikking over onder andere mail, Word, Excel, Powerpoint, en Groups/Teams (om te kunnen samenwerken met medestudenten en docenten).

ICT-servicepunten
Heb je al student problemen met je laptop? Dan kun je langskomen bij het ICT Servicepunt. Studenten die stage lopen bij onze ICT-afdeling lossen jouw probleem op. Zij bereiden zich voor op hun toekomstige beroep door jou te helpen en te adviseren.

Software met voordeel
Via Noorderpoort kun je gratis gebruik maken van Office 2016. Dit pakket kun je op je laptop installeren.  Welke software je daarnaast nog gebruikt, hangt af van je opleiding. Vraag daarom eerst bij de school na welke softwarepakketten je precies nodig hebt. Via SURFspot kun je goedkoop software bestellen. Hiervoor moet je wel ingeschreven zijn als Noorderpoortstudent. Deze software kun je zowel op school als thuis gebruiken.

Kluisjes
Heb je iets bij je dat je niet de hele dag nodig hebt en wil je er niet mee sjouwen? Of wil je iets veilig opbergen? Dan kun je op school een kluisje huren.

Parkeren en fietsen stallen
Kom je met de fiets of scooter naar school? Er is altijd voldoende ruimte om deze te stallen. Bij al onze scholen is er ook een parkeerterrein, maar het aantal plekken is bij een aantal van onze scholen beperkt. We vragen je terughoudend te zijn om met de auto naar school te komen.

Informatiecatalogus Weten & Regelen 
Bovenstaande en heel veel andere informatie die met studeren bij Noorderpoort te maken heeft, vind je in de informatiecatalogus 'Weten & Regelen' op onze interne Noorderportal. Deze informatiecatalogus is speciaal voor studenten. We raden je aan om aan het begin van je studie even de tijd te nemen om 'Weten & Regelen' te bekijken, dan weet je straks je weg goed te vinden.

Terug naar boven