Skip to ContentSkip to Navigation
Home Studeren bij Noorderpoort Studiekosten Schoolkosten

Schoolkosten

Schoolkosten
Welke opleiding je ook doet, je maakt kosten omdat je materialen moet aanschaffen die je nodig hebt voor je opleiding, zoals: boeken, een laptop, softwarelicenties, werkschoenen, of werkkleding. Deze kosten zijn voor eigen rekening. Daarnaast wordt bij sommige opleidingen om een verklaring omtrent het gedrag (VOG) gevraagd. Ook deze kosten komen voor eigen rekening.

Nieuw met ingang van studiejaar 2019-2020
Met ingang van het schooljaar 2019-2020 komt er een nieuwe regeling voor de schoolkosten. Dit houdt in dat 
vakspecifieke gereedschappen (zoals: gereedschapskist, koksmessen, of kappersscharen) door je school beschikbaar worden gesteld. Deze materialen blijven ook eigendom van de school. Andere persoonlijke schoolspullen, zoals boeken en een laptop, blijven in het schooljaar 2019-2020 gewoon voor eigen rekening.

Vrijwillige bijdrage
Een vrijwillige bijdrage vragen we voor zaken als excursies, een (examen)feest of workshops. Doe je mee aan de activiteit, dan betaal je de kosten die ervoor gerekend worden. Deelname aan de activiteit is vrijwillig.

Welke kosten je kunt verwachten voor de opleiding van jouw keuze?
De schoolkosten en vrijwillige bijdrage van een opleiding liggen gemiddeld tussen de €500 en €1.000 euro per jaar. De hoogte van de schoolkosten verschilt per opleiding en per leerjaar. Aan het begin van elk schooljaar krijg je een indicatie van de jaarlijkse kosten van je opleiding. Op de pagina van je opleiding hebben we in kaart gebracht wat de totale kosten voor je opleiding zijn.

Terug naar boven