< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Studeren bij Noorderpoort Studiekosten Schoolkosten

Schoolkosten

Schoolkosten
Welke opleiding je ook doet, je maakt kosten omdat je materialen moet aanschaffen die je nodig hebt voor je opleiding, zoals: boeken, een laptop, softwarelicenties, werkschoenen, of werkkleding. Deze kosten zijn voor eigen rekening. Daarnaast wordt bij sommige opleidingen om een verklaring omtrent het gedrag (VOG) gevraagd. Ook deze kosten komen voor eigen rekening.

Vakspecifieke gereedschappen (zoals: gereedschapskist, koksmessen, of kappersscharen) worden door je school beschikbaar gesteld. Deze materialen blijven ook eigendom van de school.

Vrijwillige bijdrage
Een vrijwillige bijdrage vragen we voor zaken als excursies, een (examen)feest of workshops. Doe je mee aan de activiteit, dan betaal je de kosten die ervoor gerekend worden. Deelname aan de activiteit is vrijwillig.

Welke kosten je kunt verwachten voor de opleiding van jouw keuze?
De schoolkosten en vrijwillige bijdrage van een opleiding liggen gemiddeld tussen de €500 en €1.000 euro per jaar. De hoogte van de schoolkosten verschilt per opleiding en per leerjaar. Aan het begin van elk schooljaar krijg je een indicatie van de jaarlijkse kosten van je opleiding. Op de pagina van je opleiding hebben we in kaart gebracht wat de totale kosten voor je opleiding zijn.

Terug naar boven