Skip to ContentSkip to Navigation
Home Studeren bij Noorderpoort Start van het studiejaar

Start van het studiejaar

Om goed te kunnen starten met je nieuwe opleiding heb je informatie nodig over boeken, gereedschap, werkkleding en de eerste dag van de opleiding. Die informatie krijg je zes weken voor het begin van je opleiding.

Toegang tot Noorderportal
Als je eenmaal bent ingeschreven voor een opleiding bij ons ontvang je van ons instructies en inloggevens voor de Noorderportal. Noorderportal is onze digitale studieomgeving. We adviseren je meteen gebruik te maken van je inlog, dan word je wegwijs in je nieuwe studieomgeving, heb je het laatste nieuws en last but not least, je vind er ook concrete informatie en instructies over het starten van je studie. 

Boeken
We zorgen dat je van te voren weet welke boeken je moet aanschaffen. Bij de meeste studies kun je je boeken bestellen via Studers. Studers bereik je via de Noorderportal via de tegel "Boeken bestellen". Hoe je daar komt kun je bekijken in ons instructiefilmpje. In Weten & Regelen in de Noorderportal vind je meer informatie over boeken bestellen.

Gereedschap en werkkleding
In veel beroepen heb je gereedschap en/of werkkleding nodig. Voordat je start met je opleiding zorgen wij ervoor dat je weet welk gereedschap je moet aanschaffen en waar je dat kunt bestellen.

Is werkkleding voor je opleiding verplicht (denk bijvoorbeeld aan kokskleding voor de opleiding kok), dan word je - ruim voor de opleiding begint - uitgenodigd voor een moment om de kleding te passen. De kleding wordt daarna besteld, zodat je deze in je bezit hebt bij aanvang van het schooljaar. 

Laptop
Voor alle opleidingen bij Noorderpoort heb je een laptop nodig. Als je deze nog niet hebt, zul je die nog moeten kopen. In de Noorderportal vertellen we je aan welke eisen je laptop moet voldoen. Over het algemeen volstaat een eenvoudige laptop maar voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Die vind je in Weten & Regelen bij het onderwerp laptop op de Noorderportal.

Schoolkosten
Studeren kost geld. Aan het begin van elk schooljaar krijg je een indicatie van de jaarlijkse schoolkosten van je opleiding.

Papierwinkel
Om te kunnen starten met je opleiding hebben we allerlei gegevens en documenten (zoals een kopie van je legitimatie) van je nodig. Meestal heb je die al op de welkomstbijeenkomst aan ons overhandigd. Mocht je nog niet alles hebben ingeleverd, dan zullen we je daar voor aanvang van je studie nog om vragen.

Hoe informeren we je concreet over de start van je studie?
In de Noorderportal vind je in het onderdeel Weten & Regelen een heel hoofdstuk over de start van je studie. Per locatie en opleiding vind je daar je eigen startbrief waarin staat wanneer je begint, wat je moet aanschaffen en hoe je je boeken bestelt.

In Weten & Regelen vind je ook praktische informatie over studeren bij Noorderpoort. We raden je aan om aan het begin van je studie even de tijd te nemen om Weten & Regelen te bezoeken, dan weet je straks je weg goed te vinden.

Terug naar boven