Skip to ContentSkip to Navigation
Home Studeren bij Noorderpoort Sport

Sport

Als je regelmatig beweegt, ben je minder vaak ziek en zit je lekkerder in je vel. Noorderpoort zet zich daarom in om sport leuk en toegankelijk te maken voor jou als student. Dat doen we op verschillende manieren.

Vitaal Burgerschap
Volg je een BOL-opleiding, dan krijg je elk leerjaar Vitaal Burgerschap. Binnen dit vak is veel aandacht voor voeding, beweging en leefstijl. Noorderpoort besteedt 5% van de onderwijstijd aan bewegen en sport. Je kunt dan uit verschillende sporten kiezen om te beoefenen. De sportlessen worden verzorgd door NoorderSport, een team van sportdocenten die allemaal hun opleiding hebben gedaan aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding.


Topsport en studie

Ben jij een topsporter? Het topsportbeleid van Noorderpoort maakt het mogelijk dat je sport en studie optimaal kunt combineren. Bij de opleiding Medewerker marketing en communicatie van het Johan Cruyff College kun je zowel op hoog niveau sporten als studeren.

Sportcentrum Europapark
Samen met de gemeente Groningen bouwen we een modern en duurzaam sportcentrum naast de Euroborg: het Sportcentrum Europapark. Vanaf het najaar 2018 hebben alle studenten in de stad Groningen daar hun sportlessen. Maar ook medewerkers, sportverenigingen en recreatieve sporters kunnen gebruik gaan maken van het complex. Hiermee krijgt het sportcentrum ook een belangrijke regionale functie.

Het sportcentrum krijgt een sporthal, topsport-turnhal, gymlokaal, dojo voor vechtsporten en een danszaal. Verder krijgt het aanvullende faciliteiten voor onderwijs. Buiten worden sportfaciliteiten aangelegd voor tennis, beachvolleybal en fitness.


Sportcentrum Europapark, artist impression

Terug naar boven