< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Studeren bij Noorderpoort Sport

Sport

Als je regelmatig beweegt, ben je minder vaak ziek en zit je lekkerder in je vel. Noorderpoort zet zich daarom in om sport leuk en toegankelijk te maken voor jou als student. Dat doen we op verschillende manieren.

Vitaal Burgerschap
Volg je een BOL-opleiding, dan krijg je elk leerjaar Vitaal Burgerschap. Binnen dit vak is veel aandacht voor voeding, beweging en leefstijl. Noorderpoort besteedt 5% van de onderwijstijd aan bewegen en sport. Je kunt dan uit verschillende sporten kiezen om te beoefenen. De sportlessen worden verzorgd door NoorderSport, een team van sportdocenten die allemaal hun opleiding hebben gedaan aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding.


Topsport en studie

Ben jij een topsporter? Het topsportbeleid van Noorderpoort maakt het mogelijk dat je sport en studie optimaal kunt combineren. Bij de opleiding Medewerker marketing en communicatie van het Johan Cruyff College kun je zowel op hoog niveau sporten als studeren.

Sportcentrum Europapark
Samen met de gemeente Groningen heeft Noorderpoort een modern en duurzaam sportcentrum gebouwd naast de Euroborg: het Sportcentrum Europapark. Alle studenten die hun opleiding in de stad Groningen volgen, krijgen daar hun sportlessen. Ook medewerkers, sportverenigingen en recreatieve sporters kunnen gebruikmaken van het complex. Hiermee heeft het sportcentrum een belangrijke regionale functie.

In het sportcentrum vind je een sporthal, topsport-turnhal, gymlokaal, dojo voor vechtsporten en een danszaal. Verder heeft het aanvullende faciliteiten voor onderwijs. Buiten zijn sportfaciliteiten aangelegd voor tennis, beachvolleybal en fitness.


Sportcentrum Europapark, artist impression

Terug naar boven