< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Over Noorderpoort Internationale samenwerking Internationale projecten

Internationale projecten

Collect Plastic Not Shells (Mallorca)

Iedereen is bekend met schelpen zoeken tijdens een strandwandeling. Het zou veel logischer zijn om de schelpen te laten waar ze horen en in plaats daarvan afval te verzamelen.

Het project Collect Plastic not Shells van Noorderpoort en het kunstenaarsduo Bezembinder & Langerwerf nodigt mensen uit om plastic te verzamelen en mee te nemen naar een C.P.N.S. plaats (Playa-studio), waar er souvenirs van worden gemaakt of hergebruikt of weggegooid. In zomer 2018 zijn Noorderpoort-studenten op Mallorca geweest om met dit project mee te draaien en activiteiten en workshops te organiseren.

PEAL

Het ERASMUS+-project PEAL gaat over e-commerce. In totaal 8 studenten van Noorderpoort doen met andere buitenlandse studenten een tweeweekse stage bij een e-commercebedrijf in een van de deelnemende landen: Engeland, Litouwen, Denemarken, Spanje en Nederland. In een internationale omgeving leren ze hun e-commerce kennis toe te passen en een bedrijf verder te helpen. Ze werken samen aan een casus en leren ondertussen werken in een internationale omgeving.

E-trainers

Het EU-project waarbij docenten andere docenten motiveren en activeren om een e-trainer te worden! Een e-trainer is een leraar die digitale hulpmiddelen in de klas gebruikt om leerlingen op een nieuwe innovatieve manier te onderwijzen.

Op www.e-trainers.eu is materiaal beschikbaar om het werken met digitale hulpmiddelen toegankelijker en interessanter te maken. 

Green Data Centre

Een ander ERASMUS+ project waar Noorderpoort deel van uitmaakt, is het Green Data Centre. Dit project is opgezet door de school Ekami, uit het Finse Kotka. Het doel is om een internationaal curriculum op te zetten voor ‘green datacenters’; een datacenter dat werkt op groene energie (wind, zon of geothermisch). In dit project wordt samengewerkt met lokale Google-datacenters. Studenten in Europa kunnen online samenwerken en met de nieuwste innovaties en systemen leren werken, zodat ze de juiste skills hebben om in green datacenters te werken.

Green Data Centre is ook een voorbeeld van ‘internationalisation at home’; zonder naar het buitenland te gaan leren studenten samen te werken met studenten uit andere landen en verbreden op deze manier hun perspectief.

Fotografie in Berlijn

Sinds 2018 gaat er een groep studenten van de opleidingen Fotografie en Mediavormgeving naar Berlijn voor 14 dagen. Ze werken hier samen met Berlijnse studenten Fotografie. Gezamenlijk krijgen ze een opdracht die in het thema staat van straatfotografie in Berlijn. Zo leren de studenten Berlijn kennen, samenwerken met toekomstige internationale collega’s en hun eigen fotografie-stijl verder te ontwikkelen!

Fuel Cell Cargo Pedelecs | Brandstofcel bakfietsen in de duurzame stadslogistiek 

Noorderpoort maakt deel uit van het project Fuel Cell Cargo Pedelecs. Dit project is opgezet door het Duits Lucht en Ruimtevaart Centrum. Het doel is om bij te dragen aan de uitrol van emissievrije brandstofcel bakfietsen (FCCP) waarmee CO2 uitstoot in Europese steden gereduceerd wordt. Brandstofcel elektrische bakfietsen gebruiken namelijk waterstof als energiedrager. In vergelijking met elektrische bakfietsen op batterij kunnen brandstofcel elektrische bakfietsen meer energie meenemen en zijn ze snel vol 'getankt'. Een aantal Europese steden, waaronder Groningen, gaat de bakfietsen gebruiken. 

De activiteiten van Noorderpoort, in samenwerking met Energy Expo, zijn gericht op de kennisverspreiding op het gebied van: voertuigtechnologie, logistiek en implementatie voor studenten Automotive & Logistiek.

In het eerste jaar wordt de basis gelegd voor het onderwijs en sluiten we aan bij initiatieven rondom duurzame stadslogistiek in Groningen. Daarna wordt het onderwijs ontwikkeld en geïmplementeerd voor zowel het deel stadslogistiek als ook de waterstoftechnologie. 

Meer weten over het project Fuel Cell Cargo Pedelecs? Neem contact op met: 

avatar

Groningen
Roeland Hogt
rmm.hogt@noorderpoort.nl
088 - 230 87 74

Terug naar boven