< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Over Noorderpoort Inkoop en aanbesteding

Inkoop en aanbesteding

Noorderpoort koopt een breed assortiment aan goederen, diensten en werken in. Hier lees je hoe wij te werk gaan bij het verlenen van opdrachten.

Ons inkoopproces
Bij het verlenen van opdrachten onder de Europese drempelwaarde selecteren wij bij voorkeur leveranciers die voldoen aan de volgende criteria:

  1. gevestigd in de regio Groningen, Drenthe en of Friesland
  2. erkend als leerbedrijf
  3. voldoet aan de duurzaamheidscriteria die door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland zijn ontwikkeld voor een selectie productgroepen.

Bij opdrachten met een opdrachtwaarde onder de Europese drempel volgen we ons inkoop- en contractmanagementbeleid.

Opdrachten boven de Europese drempelwaarde (voor leveringen en diensten: €214.000 excl. btw, en voor werken: €5.350.000 excl. btw) worden Europees aanbesteed via Negometrix, met een aankondiging op TenderNed

Duurzaam inkopen
Noorderpoort koopt jaarlijks voor 70 miljoen euro in. Hierdoor hebben wij invloed op de ecologische en sociale omstandigheden van leveringen, diensten en werken. Duurzaam inkopen vormt dus een krachtig instrument om doelstellingen te bereiken.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft voor een selectie productgroepen duurzaamheidscriteria en informatiedocumenten ontwikkeld. Deze zijn te vinden op de website van PIANOo. Daarnaast hanteert Noorderpoort de maatschappelijk verantwoord inkopen-criteria en sluiten wij bij onze inkopen aan bij de Noorderpoort doelstellingen op het gebied van duurzaamheid.

Inkoopvoorwaarden
Voor alle overeenkomsten waarin wij een inkoopopdracht geven gelden de algemene voorwaarden voor de Rijksoverheid:

Klachtenregeling
Bekijk de klachtenregeling aanbestedingstrajecten.

Terug naar boven