< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Open dagen Voorlichting LOEKS

LOEKS

Zit jij in het derde leerjaar van je vmbo-tl? Ga je alvast oriënteren op de mbo-richting die jij straks op wil. Dit kan met het LOEKS-programma van Noorderpoort waarbij je met een aantal klasgenoten praktijksimulatiemiddagen volgt.

LOEKS staat voor Loopbaan Oriëntatie en Keuze Sector. Dit programma maakt onderdeel uit van het LOB (Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding) waar jij als leerling op je huidige vmbo-school al mee hebt kennisgemaakt.

Wat doe je tijdens een praktijksimulatie?
In het derde leerjaar van het vmbo-tl ga je met een aantal medeleerlingen, onder begeleiding van je mentor, een aantal mbo-opleidingen bezoeken. Dit zijn mbo-opleidingen uit verschillende sectoren. Tijdens deze middag vertelt een docent en/of student over de opleiding en het beroep. Daarna ga je met je medeleerlingen één of meer praktijkopdrachten uitvoeren. Zo leer je de competenties te ervaren die van belang zijn in de betreffende mbo-opleiding en vooral ook in het beroep. Je ontdekt waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Kortom je leert vooral veel over jezelf.

Voorafgaand aan de simulatiemiddagen, die meestal op een woensdagmiddag plaatsvinden, ga je je op je eigen school voorbereiden op de desbetreffende simulatie. En uiteraard wordt ook na de simulatie op school aandacht besteed aan reflectie en hoe je het hebt ervaren. 

Meer weten over LOEKS?
Wil jij meer weten over het programma, dan kun je op je school informeren naar het LOEKS-programma. (Niet alle vmbo-scholen doen mee aan LOEKS).

Voor de vmbo-school
Ik wil als vmbo-school graag meer informatie over het LOEKS-programma

Terug naar boven