< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Open dagen Voorlichting Hallo MBO-voorlichtingscampagne

Hallo MBO-voorlichtingscampagne

*** Vanwege het coronavirus is (de invulling van) de Hallo MBO-campagne onder voorbehoud. ***

De vijf grote noordelijke mbo-scholen: Noorderpoort, Alfa-college, Drenthe College, Terra en ROC Menso Alting luiden elk nieuw voorlichtingsjaar samen in met de campagne Hallo MBO.

Voorlichting en starterskit om leerlingen te helpen bij hun studiekeuze
Er zijn ontzettend veel opleidingen in het mbo. Dit maakt het lastig om te kiezen. Om vmbo-leerlingen te helpen bij het kiezen van een vervolgopleiding bieden wij alle vierdejaars vmbo-leerlingen in de provincie Groningen, Noord-Drenthe en Oost-Friesland een starterskit over het mbo aan. Deze starterskit worden op de vmbo-scholen uitgedeeld.

De mentor ontvangt een presentatie en lesbrief over Hallo MBO en zal de starterskit in september/oktober in de klas behandelen. De starterskit maakt het aanbod van de mbo-scholen in het noorden inzichtelijker. Zo bevat de starterskit een gezamenlijke voorlichtingsbrochure van de vijf mbo-scholen, waarin alle open dagen en studiekeuze-events zijn opgenomen.

Onze eigen mbo-studenten zijn ambassadeur voor Hallo MBO en vertellen over hun opleiding en hoe zij de overgang van het vmbo naar het mbo hebben ervaren:

Aansluitend op de voorlichtingen op de vmbo-scholen vinden onze Studiekeuze-events plaats:

  • week 45: 2 t/m 6 november 2020
  • week 50: 7 t/m 11 december 2020
  • week 4: 25 t/m 29 januari 2021
Terug naar boven