< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Open dagen Voorlichting Hallo MBO-voorlichtingscampagne

Hallo MBO-voorlichtingscampagne

In verband met corona kan de invulling van de Hallo MBO-voorlichtingsampange zoals hieronder beschreven wijzigen.

De vijf grote noordelijke mbo-scholen: Noorderpoort, Alfa-college, Drenthe College, Terra en ROC Menso Alting luiden elk nieuw voorlichtingsjaar samen in met de campagne Hallo MBO.

Voorlichting en toolkit om leerlingen te helpen bij het studiekeuzeproces
Er zijn ontzettend veel opleidingen in het mbo. Dit maakt het lastig om te kiezen. Om vmbo-leerlingen te helpen bij het kiezen van een vervolgopleiding bieden wij alle vierdejaars vmbo-leerlingen in de provincie Groningen, Noord-Drenthe en Oost-Friesland een toolkit (schrijfmap met voorlichtingsmateriaal) over het mbo aan. Deze toolkits worden op de vmbo-scholen uitgedeeld.

De mentor ontvangt een presentatie en lesbrief over Hallo MBO en zal de toolkit in de klas behandelen in september/oktober 2020. De toolkit maakt het aanbod van de mbo-scholen in het noorden inzichtelijker. Zo bevat de toolkit o.a. een gezamenlijke brochure van de vijf mbo-scholen, waarin alle open dagen en studiekeuze-events zijn opgenomen.

Onze eigen mbo-studenten zijn ambassadeur voor Hallo MBO en vertellen over hun opleiding en hoe zij de overgang van het vmbo naar het mbo hebben ervaren:

Aansluitend op de voorlichtingen op de vmbo-scholen vindt het Hallo MBO Studiekeuze-event plaats. Dit zal zijn op:

donderdag 5 november 2020 van 17.00 – 20.00 uur
(onder voorbehoud, afhankelijk van het verloop van de coronacrisis)

Noorderpoort organiseert dit Studiekeuze-event op al haar locaties in de stad Groningen en in de regio. Voorlichters van de opleidingen zijn dan aanwezig om vragen te beantwoorden. Ook kunnen studenten zich inschrijven en informatie krijgen over de welkomstactiviteit en toelatingsprocedure.

Terug naar boven