Skip to ContentSkip to Navigation
Home Open dagen Voorlichting Hallo MBO voorlichtingscampagne

Hallo MBO voorlichtingscampagne

De 5 grote noordelijke mbo-scholen: Noorderpoort, Alfa-college, Drenthe College, Terra en ROC Menso Alting luiden het nieuwe voorlichtingsjaar in met de campagne Hallo MBO.

Voorlichting om leerlingen te helpen bij het studiekeuzeproces

Er zijn ontzettend veel opleidingen in het mbo. Dit maakt het lastig om te kiezen. Om vmbo-leerlingen te helpen bij het kiezen van een vervolgopleiding komen wij, als noordelijke mbo’s langs op alle vmbo-scholen in de stad en provincie Groningen. Ook zullen we een aantal scholen in Drenthe en Friesland bezoeken. Dit zal plaatsvinden in de periode vanaf 24 september tot en met 1 november 2018.

Studenten van onze eigen mbo-opleidingen vertellen over hun ervaringen en we delen zogenaamde toolkits (tasjes met inhoud) uit met voorlichtingsmateriaal en gadgets.

Onze eigen mbo-studenten zijn ambassadeur voor het mbo en vertellen over hun opleiding en hoe zij de overgang van het vmbo naar het mbo hebben ervaren:

Aansluitend op de voorlichtingen op de vmbo-scholen vindt de Hallo MBO Informatieavond plaats. Dit zal zijn op:

donderdag 1 november van 17.00 – 20.00 uur.

Noorderpoort organiseert deze informatieavond op een aantal locaties in de stad Groningen en in de regio.

Voorlichters van al onze opleidingen zijn dan aanwezig om vragen te beantwoorden. Ook kunnen studenten zich dan inschrijven en informatie krijgen over de welkomstactiviteit.

Aankomende studenten en hun ouders/verzorgers zijn dan ook van harte welkom op onze locaties.

Terug naar boven