Skip to ContentSkip to Navigation
Home Open dagen

Open dagen en meelopen

Open dagen 2019

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 januari 2019 organiseren wij de open dagen.
Kom sfeer proeven en laat je informeren én inspireren door onze studenten en docenten.

Lees meer

Agenda voorlichtingsdagen

Hallo MBO Informatieavond

do 1 november 2018
17:00 - 20:00
Meerdere locaties

Lees meer

Open dag Energy & Maritime

za 24 november 2018
10:00 - 15:00
Delfzijl - Energy & Maritime

Lees meer

Open dagen 2019

vr 25 & za 26 januari 2019
Verschilt per dag
Meerdere locaties

Lees meer

Open dag Lucia Marthas Institute for Performing Arts

zo 3 februari 2019
00:00 - 00:00
Groningen - Lucia Marthas Institute for Performing Arts

Lees meer

Open dag Laboratorium- & Procestechniek

do 7 februari 2019
16:00 - 21:00
Groningen - Laboratorium- & Procestechniek

Lees meer

Informatieavond

do 14 maart 2019
17:00 - 20:00
Meerdere locaties

Lees meer

Voorlichting via jouw school

Kennismaken met Noorderpoort? Loop een dagdeel mee bij een opleiding naar keuze.
Uw zoon of dochter staat voor een nieuwe fase in zijn of haar leven. Hoe komt u erachter welke mbo-opleiding en welk beroep past bij uw kind?

Veelgestelde vragen over open dagen

Ik wil zeker weten dat de opleiding bij me past. Kan ik een dagje meelopen om sfeer te proeven?

Ben je nog niet zeker van je keuze voor een mbo-opleiding of wil je sfeer proeven op de school waar jij graag naartoe wilt? Dan kun je een dagdeel meelopen bij de opleiding van jouw keuze. Je draait dan een paar uur mee in het met de lessen waardoor je direct kennismaakt met het mbo en misschien wel jouw toekomstige docenten alvast leert kennen. Je kunt je aanmelden via bezoekmbo.nl.

Leren en studeren gaat me niet zo gemakkelijk af. Kan ik hulp krijgen?

Alle studenten krijgen bij Noorderpoort een studieloopbaanbegeleider (SLB’er). Dus jij ook! De SLB’er is jouw coach en vertrouwenspersoon. Je kunt bij hem of haar terecht met vragen over jouw studieplanning, voortgang en je verdere ontwikkeling.

Zijn er persoonlijke omstandigheden die invloed hebben op je studie? Jouw SLB’er brengt je dan in contact met iemand van het Begeleiding & Advies team (BAT). Deze persoon is jouw luisterend oor en doet er alles aan om jou in de goede richting te helpen.

Hoe groot zijn de klassen?

Dit verschilt natuurlijk per opleiding, maar gemiddeld zitten er 25 studenten in een klas.

Wat zijn de kosten van de opleiding?

Als je mbo-onderwijs gaat volgen ben je lesgeld verschuldigd. Daarnaast zijn er bijkomende kosten, zoals lesboeken en een laptop. Ook kan het zijn dat je voor jouw opleiding meer aanvullend materiaal nodig hebt, zoals werkkleding, veiligheidsschoenen, bepaalde computerprogramma’s of een set met eigen koksmessen. Neem een kijkje bij jouw opleiding op onze website voor de specifieke kosten die de opleiding met zich meebrengt.

Als ik wat te eten of drinken wil kopen op school, kan ik dit dan met mijn pinpas betalen?

Je kunt gewoon je eigen pinpas gebruiken. Dus heeft de kantine op jouw school vers belegde broodjes, een warm kopje soep of een ander lekker tussendoortje? Je kunt dit gewoon afrekenen met jouw pinpas.

Hoe groot is de kans op werk bij de opleiding die ik kies?

Het kiezen van een leuke opleiding, is één ding. Maar het is dan natuurlijk wel fijn dat je er straks, na het behalen van je diploma, ook een passende baan aan overhoudt! De baanzekerheid verschilt echter per opleiding. Op onze website is bij elke opleiding een link opgenomen naar kansopwerk.nl. Hier vind je informatie over de kans op een baan, na het afronden van jouw opleiding.

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan mijn opleiding?

Dat verschilt per opleiding. De ene opleiding duurt vier jaar, maar er zijn ook opleidingen die maar één jaar duren. Sommige opleidingen nemen een volledige werkweek in beslag en voor andere opleidingen hoef je maar één dag in de week naar school. Alles over de lengte van jouw opleiding en de urenbelasting, vind je bij je opleiding op onze website.

Ik vind mijn gezondheid erg belangrijk! Krijg ik ook sportlessen tijdens mijn opleiding?

Wij hechten ook zeker veel waarde aan jouw gezondheid en we vinden het belangrijk dat je voldoende beweegt. Daarom krijgen studenten bij Noorderpoort in alle leerjaren sportactiviteiten aangeboden. Wij zijn ervan overtuigd dat voldoende beweging en een gezonde levensstijl leidt tot goede schoolprestaties. Speciaal voor alle sportactiviteiten staan de docenten van NoorderSport voor je klaar. Zij organiseren veel aanvullende sportactiviteiten, zoals sportdagen, speciale clinics en grote sporttoernooien.

Wie komt er eigenlijk op voor de belangen van de studenten van Noorderpoort?

De docenten en managers bij Noorderpoort zijn professionals en hebben het beste met je voor. Maar ben jij als student ook altijd geholpen met alles wat zij bedenken? En heeft Noorderpoort wel alle voorzieningen die jij nodig hebt om goed te kunnen studeren? Speciaal voor deze en andere vraagstukken heeft Noorderpoort een Centrale Studentenraad. In deze raad zitten zeven tot vijftien studenten van verschillende scholen, die jouw belangen behartigen. Daarnaast hebben bijna alle scholen van Noorderpoort ook een eigen Decentrale Studentenraad.

Ik wil graag meer weten over de opleidingen die door Noorderpoort aangeboden worden. Waar vind ik meer informatie?

Op de website van Noorderpoort vind je alle informatie over onze opleidingen. Typ in het zoekveld rechtsboven de studierichting of andere kernwoorden in, die jou interesseren en je krijgt een hele rits aan potentiële opleidingen. Ook kun je via het tabblad Mbo-opleidingen op je gemak door het hele opleidingsaanbod bladeren. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met Noorderpoort Hotspot. Dat kan gewoon via Whatsapp: 06 25 68 19 18.

Kunnen we je helpen?

Twijfel je welke studie je moet doen? We helpen je graag. Neem contact op met ons team van Noorderpoort Hotspot.

Wij zijn bereikbaar van ma t/m vr tussen 10.00 - 15.00 uur

Terug naar boven