< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Open dagen

Open dagen en meelopen

Studiekeuze-webinars

ma 25 t/m vr 29 oktober 2021
Verschilt per dag
Meerdere locaties

Lees meer

Open Huis

wo 10 november 2021
16:00 - 18:00
Meerdere locaties

Lees meer

Andere voorlichtingsactiviteiten

Ga jij dit jaar een studie kiezen? Dat kan best lastig zijn. Maar geen stress. Wij helpen jou hierbij. Zodat jij uiteindelijk de opleiding kiest die het beste bij jou past!
Ben je op zoek naar een overzicht van onze opleidingen? Of wil de ervaringen van onze studenten lezen? Onze brochure helpt jou bij je studiekeuze.
Wil jij meer uit jezelf halen in je huidige baan? Denk je na over een andere functie? Of overweeg je misschien wel een carrièreswitch? Noorderpoort biedt een groot aantal opleidingen aan, speciaal voor volwassenen.
Veel van onze locaties kun je ook online bezoeken. In deze videotours lopen onze studenten samen met jou door de gebouwen. Een virtuele rondleiding dus!
'Hallo MBO' helpt vmbo-leerlingen met het kiezen van de juiste mbo-opleiding.
Zit jij in het derde leerjaar van je vmbo-tl en wil jij je alvast oriënteren op een mbo-richting? Dit kan met het LOEKS-programma van Noorderpoort, waarbij je met een aantal klasgenoten een paar opleidingen gaat bezoeken.
Zit jij in het vierde leerjaar van het vmbo? Kom dan alvast kennismaken met Noorderpoort en loop een dagdeel mee bij de opleiding die jou leuk lijkt.

Veelgestelde vragen over open dagen

Leren en studeren gaat me niet zo gemakkelijk af. Kan ik hulp krijgen?

Alle studenten krijgen bij Noorderpoort een studieloopbaanbegeleider (SLB’er). Dus jij ook. De SLB’er is jouw coach en vertrouwenspersoon. Je kunt bij hem of haar terecht met vragen over jouw studieplanning, voortgang en verdere ontwikkeling.

Zijn er persoonlijke omstandigheden die invloed hebben op je studievoortgang? Jouw SLB’er brengt je dan in contact met iemand van het Begeleiding & Advies-team (BAT). Deze persoon is jouw luisterend oor en doet er alles aan om jou in de goede richting te helpen.

Hoe groot zijn de klassen?

Dit verschilt natuurlijk per opleiding, maar gemiddeld zitten er 25 studenten in een klas.

Wat zijn de kosten van de opleiding?

Als je mbo-onderwijs gaat volgen, ben je lesgeld verschuldigd. Daarnaast zijn er bijkomende kosten, zoals lesboeken en een laptop. Ook kan het zijn dat je voor jouw opleiding meer aanvullend materiaal nodig hebt, zoals werkkleding, veiligheidsschoenen, of bepaalde computerprogramma’s. Neem een kijkje bij jouw opleiding op onze website voor de specifieke kosten die de opleiding met zich meebrengt.

Hoe groot is de kans op werk bij de opleiding die ik kies?

Het kiezen van een leuke opleiding is één ding. Maar het is dan natuurlijk wel fijn dat je straks, na het behalen van je diploma, ook een passende baan vindt. De baanzekerheid verschilt echter per opleiding. Op onze website is bij vrijwel elke opleiding aangegeven wat de kans op werk is. Ook op kansopwerk.nl vind je informatie over de kans op een baan, na het afronden van jouw opleiding.

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan mijn opleiding?

Dat verschilt per opleiding. De ene opleiding duurt vier jaar, maar er zijn ook opleidingen die maar één jaar duren. Sommige opleidingen nemen een volledige werkweek in beslag en voor andere opleidingen hoef je maar één dag in de week naar school. Alles over de lengte van jouw opleiding en de urenbelasting, vind je bij je opleiding op onze website.

Krijg ik ook sportlessen tijdens mijn opleiding?

Jouw gezondheid vinden we belangrijk. Daarom krijgen studenten bij Noorderpoort in alle leerjaren sportlessen. Wij zijn ervan overtuigd dat voldoende beweging en een gezonde levensstijl leiden tot goede schoolprestaties. Speciaal voor alle sportactiviteiten staan de gekwalificeerde docenten van NoorderSport voor je klaar. Zij organiseren ook veel aanvullende sportactiviteiten, zoals sportdagen, clinics en sporttoernooien.

Wie komt op voor de belangen van de studenten van Noorderpoort?

De docenten en managers bij Noorderpoort zijn professionals en hebben het beste met je voor. Maar ben jij als student ook altijd geholpen met alles wat ze bedenken? En heeft Noorderpoort wel alle voorzieningen die jij nodig hebt om goed te kunnen studeren? Over deze en andere vragen buigt de Centrale Studentenraad zich. In de Centrale Studentenraad zitten zeven tot vijftien studenten van verschillende scholen, die jouw belangen behartigen. Daarnaast hebben bijna alle scholen van Noorderpoort ook een eigen Decentrale Studentenraad.

Waar vind ik meer informatie over de opleidingen van Noorderpoort?

Op de website van Noorderpoort kun je via het tabblad 'Mbo-opleidingen' op je gemak door het hele opleidingsaanbod bladeren. Ook kun je in het zoekveld rechtsboven op de website zoeken via trefwoorden. Als je daarna nog vragen hebt, neem dan contact op met Noorderpoort Hotspot. Dat kan gewoon via Whatsapp (06 25 68 19 18), e-mail (hotspot@noorderpoort.nl), of telefoon (0800 - 66 77 885).

Kunnen we je helpen?

Twijfel je welke studie je wilt doen? We helpen je graag. Neem contact op met ons team van Noorderpoort Hotspot.

Wij zijn bereikbaar van ma t/m vr tussen 09.00 - 17.00 uur.

Terug naar boven