Skip to ContentSkip to Navigation
Home Open dagen

Open dagen en meelopen

Studiekeuze-event

Kies nu alvast een leuke opleiding. Kom op donderdag 7 november naar ons 'Hallo MBO studiekeuze-event'. Proef de sfeer op onze scholen en laat je informeren én inspireren door studenten en docenten.

Meet & Greet Noorderpoort

Agenda voorlichtingsdagen

Voorlichting VeVa-opleidingen (voor studenten die zich hebben aangemeld)

ma 4 november t/m ma 6 april 2020
19:00 - 21:30
Groningen - Locatie: VeVa | Beveiliging | Entree

Lees meer

Hallo MBO studiekeuze-event

do 7 november 2019
17:00 - 20:00
Meerdere locaties

Lees meer

Open dag Energy & Maritime

za 30 november 2019
10:00 - 15:00
Delfzijl - Energy & Maritime

Lees meer

Open dagen

vr 24 & za 25 januari 2020
Verschilt per dag
Meerdere locaties

Lees meer

Open dag Laboratoriumtechniek

do 6 februari 2020
16:00 - 21:00
Groningen - Laboratorium- & Procestechniek

Lees meer

Informatieavond

do 12 maart 2020
17:00 - 20:00
Meerdere locaties

Lees meer

Last Minute Informatiemarkt

do 28 mei 2020
17:00 - 19:00
Groningen - Noorderpoort Hotspot

Lees meer

Voorlichting via jouw school

Kennismaken met Noorderpoort? Loop een dagdeel mee bij de opleiding die jou leuk lijkt.
Uw zoon of dochter staat voor een nieuwe fase in zijn of haar leven. Hoe komt u erachter welke mbo-opleiding en welk beroep het beste past bij uw kind?
Zit jij in het derde leerjaar van je vmbo-tl? Ga je alvast oriënteren op de mbo-richting die jij straks op wil. Dit kan met het LOEKS-programma van Noorderpoort waarbij je met een aantal klasgenoten praktijksimulatiemiddagen volgt.

Veelgestelde vragen over open dagen

Ik wil zeker weten dat de opleiding bij me past. Kan ik een dagje meelopen?

Ben je nog niet zeker van je keuze voor een mbo-opleiding of wil je sfeer proeven op de school waar jij graag naartoe wilt? Dan kun je een dagdeel meelopen bij de opleiding van jouw keuze. Je draait dan een paar uur mee in het met de lessen waardoor je direct kennismaakt met het mbo en misschien wel jouw toekomstige docenten alvast leert kennen. Je kunt je aanmelden via bezoekmbo.nl.

Leren en studeren gaat me niet zo gemakkelijk af. Kan ik hulp krijgen?

Alle studenten krijgen bij Noorderpoort een studieloopbaanbegeleider (SLB’er). Dus jij ook. De SLB’er is jouw coach en vertrouwenspersoon. Je kunt bij hem of haar terecht met vragen over jouw studieplanning, voortgang en verdere ontwikkeling.

Zijn er persoonlijke omstandigheden die invloed hebben op je studievoortgang? Jouw SLB’er brengt je dan in contact met iemand van het Begeleiding & Advies-team (BAT). Deze persoon is jouw luisterend oor en doet er alles aan om jou in de goede richting te helpen.

Hoe groot zijn de klassen?

Dit verschilt natuurlijk per opleiding, maar gemiddeld zitten er 25 studenten in een klas.

Wat zijn de kosten van de opleiding?

Als je mbo-onderwijs gaat volgen, ben je lesgeld verschuldigd. Daarnaast zijn er bijkomende kosten, zoals lesboeken en een laptop. Ook kan het zijn dat je voor jouw opleiding meer aanvullend materiaal nodig hebt, zoals werkkleding, veiligheidsschoenen, of bepaalde computerprogramma’s. Neem een kijkje bij jouw opleiding op onze website voor de specifieke kosten die de opleiding met zich meebrengt.

Kan ik in de kantine met mijn pinpas betalen?

In de kantine op jouw school betaal je met je pinpas. Heb je zin in een vers belegde broodjes, een warm kopje soep of een ander lekker tussendoortje? Je kunt dit gewoon afrekenen met jouw bankpas.

Hoe groot is de kans op werk bij de opleiding die ik kies?

Het kiezen van een leuke opleiding is één ding. Maar het is dan natuurlijk wel fijn dat je straks, na het behalen van je diploma, ook een passende baan vindt. De baanzekerheid verschilt echter per opleiding. Op onze website is bij vrijwel elke opleiding aangegeven wat de kans op werk is. Ook op kansopwerk.nl vind je informatie over de kans op een baan, na het afronden van jouw opleiding.

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan mijn opleiding?

Dat verschilt per opleiding. De ene opleiding duurt vier jaar, maar er zijn ook opleidingen die maar één jaar duren. Sommige opleidingen nemen een volledige werkweek in beslag en voor andere opleidingen hoef je maar één dag in de week naar school. Alles over de lengte van jouw opleiding en de urenbelasting, vind je bij je opleiding op onze website.

Krijg ik ook sportlessen tijdens mijn opleiding?

Wij hechten veel waarde aan jouw gezondheid en we vinden het belangrijk dat je voldoende beweegt. Daarom krijgen studenten bij Noorderpoort in alle leerjaren sportactiviteiten aangeboden. Wij zijn ervan overtuigd dat voldoende beweging en een gezonde levensstijl leiden tot goede schoolprestaties. Speciaal voor alle sportactiviteiten staan de gekwalificeerde docenten van NoorderSport voor je klaar. Zij organiseren ook veel aanvullende sportactiviteiten, zoals sportdagen, clinics en sporttoernooien.

Wie komt op voor de belangen van de studenten van Noorderpoort?

De docenten en managers bij Noorderpoort zijn professionals en hebben het beste met je voor. Maar ben jij als student ook altijd geholpen met alles wat ze bedenken? En heeft Noorderpoort wel alle voorzieningen die jij nodig hebt om goed te kunnen studeren? Over deze en andere vragen buigt de Centrale Studentenraad zich. In de Centrale Studentenraad zitten zeven tot vijftien studenten van verschillende scholen, die jouw belangen behartigen. Daarnaast hebben bijna alle scholen van Noorderpoort ook een eigen Decentrale Studentenraad.

Waar vind ik meer informatie over de opleidingen van Noorderpoort?

Op de website van Noorderpoort kun je via het tabblad 'Mbo-opleidingen' op je gemak door het hele opleidingsaanbod bladeren. Ook kun je in het zoekveld rechtsboven op de website zoeken via trefwoorden. Als je daarna nog vragen hebt, neem dan contact op met Noorderpoort Hotspot. Dat kan gewoon via Whatsapp (06 25 68 19 18), e-mail (hotspot@noorderpoort.nl), of telefoon (0800 - 66 77 885).

Kunnen we je helpen?

Twijfel je welke studie je moet doen? We helpen je graag. Neem contact op met ons team van Noorderpoort Hotspot.

Wij zijn bereikbaar van ma t/m vr tussen 09.00 - 17.00 uur

Terug naar boven