< Skip to ContentSkip to Navigation
iStock-505843270[3].jpg
JuniorAccountmanager_niv4_2_MarComAdm_BusinessAdministratie.jpg
OndernemerRetail_niv4_3_handelondernemerschap_BusAdmi.jpg

Junior sales executive Niveau 3

Junior sales executive is een veelzijdig beroep. Je bent het aanspreekpunt voor bestaande en nieuwe klanten en houdt je bezig met de verkoop van producten en/of diensten. Als Junior sales executive kun je aan de slag in het midden- en kleinbedrijf, maar ook in grote (internationale) bedrijven.

 • Je voert verkoopgesprekken
 • Je stelt offertes op
 • Je voert promotieactiviteiten uit

Meld je aan voor deze BOL voltijd opleiding

 • 25 Lesuren per week
  Indicatie van aantal lesuren per week in het eerste studiejaar
 • 40% Praktijk
  Indicatie van percentage praktijkgerichte lessen in het eerste studiejaar
Duur
2-jarige opleiding
Niveau
Niveau 3
Leerweg
BOL
Crebo nr.
25134
Startmoment Locatie
31 aug 2021 Groningen

Hulp bij je studiekeuze?

Een studie kiezen kan best lastig zijn. Maar geen stress. Wij helpen jou hierbij, zodat jij uiteindelijk de opleiding kiest die het beste bij jou past!
Ga naar de studiekeuzehulp

Stel een vraag over de opleiding

Voor al je vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met:

avatar

Groningen
Jurjen-Paul Edzes Koerts
jp.edzeskoerts@noorderpoort.nl

Kunnen we je helpen?

Wil je meer informatie of een persoonlijk gesprek om tot je keuze te komen? We helpen je graag.

Vanwege de meivakantie zijn we van ma. 26 t/m vr. 30 april van 9.00-13.00 uur bereikbaar via alle kanalen. Na 13.00 uur kun je al je vragen stellen via mail/webchat/whatsapp en krijg je binnen 24 uur antwoord op werkdagen.

Vanaf za. 1 mei kun je al je vragen stellen via mail/webchat/whatsapp en krijg je op werkdagen binnen 24 uur antwoord.

Over deze opleiding:

Past deze opleiding bij jou?

Als junior sales executive heb je veel contact met klanten. Je komt vriendelijk en enthousiast over en kunt goed communiceren. Ook werk je zorgvuldig en netjes. Je bent klantgericht, want jouw klanten staan op de eerste plek. Deze opleiding heeft een sterk internationaal karakter. Daarom is het van belang dat je het leuk vindt om andere talen en culturen te leren kennen. Daarnaast is het wenselijk dat je tijdens je vooropleiding Engels en/of Duits hebt gevolgd en al beschikt over de basiskennis van de taal. 

Wat doet een Junior sales executive?

Een junior sales executive is meestal werkzaam op de afdeling verkoop of administratie van een commercieel bedrijf. Je kunt op kantoor in de binnendienst werken, maar ook actief zijn in de buitendienst en op bezoek gaan bij klanten. Wat je werkzaamheden precies inhouden, is afhankelijk van het bedrijf waar je in dienst bent. 

Vanuit het kantoor van je werkgever heb je veel contact met (buitenlandse) klanten en leveranciers. Je ondersteunt het gehele commerciële proces, waarbij je zowel het belang van de klant als dat van jouw werkgever in de gaten houdt. Je verzamelt marktinformatie, bereidt het verkooptraject voor, voert verkoopgesprekken met klanten, werkt offertes uit en helpt bij verkoop- en marketingacties.  

Als junior sales executive vorm jij de schakel tussen je collega’s die binnen de organisatie werkzaam zijn en de collega’s in de buitendienst. Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor de klanten via de telefoon, e-mail of face-to-face. Om jouw klanten te binden en de relatie in stand te houden, zorg je na een geslaagde verkoop voor een goede service en handel je eventuele klachten naar tevredenheid af.  

Welke banen kun je krijgen?

Met deze opleiding kun je terecht komen in de volgende beroepen:

 • Commercieel medewerker verkoop binnendienst
 • Commercieel medewerker verkoop buitendienst
 • Of een andere (internationale) baan in de sales

Hoe ziet mijn opleiding eruit?

Deze opleiding duurt 2 jaar en heeft een internationaal karakter. De inhoud van deze opleiding wordt samen met het bedrijfsleven vormgegeven. De opleiding sluit hierdoor goed aan op jouw stage en toekomstige baan. 

Een junior sales executive heeft tegenwoordig steeds vaker contact met buitenlandse klanten en bedrijven. Tijdens deze opleiding besteden we daarom veel aandacht aan het leren van vreemde talen, zoals Engels en Duits. Wil je meer uitdaging, dan kun je Engels op Cambridge-niveau volgen en kun je daarnaast kiezen voor het examen Duits van het Goethe Institut, waarmee je een internationaal erkend certificaat ontvangt. 

Behalve de taal, leer je ook veel over de zakelijke cultuur van andere landen. De manier van zakendoen en het maken van afspraken is in Nederland anders dan in andere landen. Deze verschillen zijn belangrijk om te weten, als je succesvol zaken wil doen in het buitenland. 

Natuurlijk ga je ook stagelopen. Wat je op school hebt geleerd, kun je dan in de praktijk brengen. We stimuleren je om stage te lopen in het buitenland. 

Beroepsgerichte vakken

 • Marketing en marktonderzoek
 • Commerciële vaardigheden
 • Sales
 • Commercieel Engels/ Duits
 • Netwerk- en relatiebeheer
 • Basiscalculaties
 • Bedrijfssimulaties

Algemene vakken

* Heb je moeite met taal of rekenen? Dan helpen we je met extra lessen in aanloop naar de examens.

Over de stage

Een deel van je opleiding bestaat uit stage. De kennis en vaardigheden die je op school hebt opgedaan, pas je toe in de praktijk. We noemen dat beroepspraktijkvorming (BPV). 

Tijdens je stage word je begeleid door iemand binnen het leerbedrijf en je stagebegeleider vanuit de opleiding. Je kunt bij hen terecht wanneer je vragen hebt. Ook bespreken jullie regelmatig de voortgang van je stage.

Omdat de opleiding een internationaal karakter heeft, is het verstandig om deze stage in het buitenland te lopen. Op die manier doe je al veel internationale ervaring op. Je zoekt zelf naar een geschikte stageplek. 

Keuzedelen

Keuzedelen zijn vakken die je zelf kiest om je kennis te verbreden of te verdiepen. Het kunnen vakken zijn die lijken op vakken in je eigen opleiding, of juist helemaal niet. Keuzedelen zorgen ervoor dat je bijvoorbeeld sneller werk kunt vinden of makkelijker kunt doorstromen naar een vervolgopleiding. Vijftien procent van je studietijd is gereserveerd voor keuzedelen.

We passen het aanbod aan keuzedelen regelmatig aan, zodat je tijdens je opleiding altijd een actuele en uitgebreide keuze hebt. Als de keuzedelen voor het eerste jaar van deze opleiding al bekend zijn, zie je hieronder een selectie.

Keuzedelen voor deze opleiding:

 • Digitale vaardigheden gevorderd
 • Duits in de beroepscontext A2
 • Duurzaamheid in het beroep C (niveau 3)
 • Nederlands 3F
 • Ondernemend gedrag Consortiumbo(niv 3 en 4)
 • Oriëntatie ondernemerschap (PvB TPS)
 • Rekenen 3F

Welke begeleiding krijg je?

Bij Noorderpoort vinden we het belangrijk dat je goed wordt begeleid tijdens je studie. Daarom krijg je een eigen studieloopbaanbegeleider (SLBer). Hij of zij volgt hoe het met jou en je studieresultaten gaat en helpt je waar nodig. Ook kun je met vragen en problemen bij je SLBer terecht.

Lees meer over begeleiding

Leslocatie(s)

BusAdm-Buitenzijde-0008.jpg

Hora Siccamasingel 177
9721 HE Groningen

Wat kost deze opleiding?

De kosten van deze opleiding bestaan uit verschillende onderdelen: lesgeld, schoolkosten, de vrijwillige bijdrage en laptopkosten.

Lesgeld

Als je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent, betaal je lesgeld. Dit bedrag staat vast en wordt door de overheid bepaald.

Leerweg en niveau:  Lesgeld 2021-2022*:
BOL, alle niveaus € 1.216,-

* Het lesgeld wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld door de overheid.

Laptopkosten

Voor alle opleidingen bij Noorderpoort heb je een laptop nodig. Aan het begin van het schooljaar krijg je van je opleiding meer informatie over de precieze eisen waaraan deze moet voldoen. De meeste opleidingen vragen om een Windows-laptop vanwege bepaalde applicaties waarmee je gaat werken. 

Schoolkosten

Naast het lesgeld krijg je ook te maken met schoolkosten en vrijwillige bijdrage. Onder de vrijwillige bijdrage vallen onder andere deelname aan excursies (€50 - €500) en praktische zaken als het huren van een kluisje (€10 - €25). Jij bepaalt zelf of je wil deelnemen aan excursies en/of gebruik wil maken van de voorzieningen. 

Tijdens je studie volg je ook keuzedelen, hier kunnen aanvullende kosten voor in rekening gebracht worden.

De schoolkosten zijn bedoeld voor boeken, readers, software en werkkleding. Met uitzondering van vakspecifieke gereedschappen (zoals gereedschapskist, koksmessen en kappersscharen): deze worden door je school beschikbaar gesteld en blijven ook eigendom van de school. 

Voor deze opleiding moet je rekening houden met onderstaande schoolkosten*. Als de opleiding op meerdere locaties wordt aangeboden, kunnen de kosten per locatie verschillen. Vraag de contactpersoon van de school van jouw keuze als je de precieze schoolkosten per schooljaar wil weten.

 • 1e jaar € 340,-
 • 2e jaar € 180,-

* De bedragen zijn een benadering van de kosten. De uiteindelijke kosten kunnen licht afwijken.

Wat zijn de toelatingseisen?

Toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

 • vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
 • vmbo-gemengde leerweg
 • vmbo-theoretische leerweg of mavo
 • overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, of van vwo 3 naar vwo 4
 • mbo-opleiding niveau 2
 • ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling

Aanvullende eisen voor deze opleiding

Voor deze opleiding zijn geen aanvullende eisen.

VOG

Om tijdens deze opleiding stage te kunnen lopen, heb je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig. Een VOG geeft aan dat je gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor je stage of je baan.  

Wil je meer weten? Kijk dan bij de veelgestelde vragen.

Hoe werkt de toelatingsprocedure?

Door het coronavirus lopen sommige dingen dit jaar anders dan we gewend zijn. De welkomstactiviteiten kunnen daardoor vertraging oplopen of een andere invulling krijgen dan hieronder beschreven. Ook is de aanmelddatum verschoven van 1 april naar 1 mei. Wij blijven ons best doen om jou goed en tijdig te informeren.

1. Aanmelden

Wil jij verzekerd zijn van een plek bij deze opleiding? Meld je dan aan uiterlijk 1 mei als de opleiding in augustus/september start, of uiterlijk 1 december als de opleiding in februari start. Bij een opleiding met een 'flexibele instroom' kun je op elk gewenst moment beginnen.

Na je aanmelding ontvang je van ons een uitnodiging voor een welkomstactiviteit. 

2. Kennismaken

Tijdens de welkomstactiviteit maken we kennis: jij met de opleiding en wij met jou. Met een activiteit of opdracht ga je ervaren of de opleiding die je gekozen hebt echt bij je past.

3. Kiezen

Na de welkomstactiviteit hebben we een kort persoonlijk gesprek met je. Heb je het idee dat deze opleiding bij je past, dan schrijven we je in voor de opleiding. Je bent dan zeker van een plek in de opleiding. Ben je niet zeker? Dan bieden we je een studiekeuzegesprek aan.

4. Ondertekenen onderwijsovereenkomst

Als je definitief voor de opleiding hebt gekozen, ontvang je van ons een onderwijsovereenkomst. Stuur die ondertekend aan ons terug en je bent officieel ingeschreven als student van Noorderpoort.  

5. Starten met de opleiding

Om goed van start te kunnen gaan heb je informatie nodig over boeken, gereedschap, werkkleding en de eerste dag van de opleiding. Die informatie krijg je zes weken voor het begin van je opleiding.

Meld je aan voor deze BOL voltijd opleiding
Studie in Cijfers
Junior sales executive
Niveau 3
Noorderpoort
landelijk
gemiddelde
deze
opleiding

Studenttevredenheid

rapportcijfer
-
6,5

Percentage geslaagde studenten

in afgelopen schooljaar
-
61%

Doorstroom binnen MBO

na afgelopen schooljaar
-
52%

Arbeidsmarktpositie van gediplomeerden


Commercieel medewerker
-
81%
landelijk
gemiddelde
deze
regio

Kans op werk in jouw vakgebied

na je opleiding
Commercieel medewerker

Kans op stage


Commercieel medewerker

Startsalaris

gemiddeld bruto uurloon
Commercieel medewerker
-
€ 8,44
Studie in Cijfers
Junior sales executive
Niveau 3 Noorderpoort
Studenttevredenheid rapportcijfer
Deze opleiding -
Landelijk gemiddelde 6,5
Percentage geslaagde studenten in afgelopen schooljaar
Deze opleiding -
Landelijk gemiddelde 61%
Doorstroom binnen MBO na afgelopen schooljaar
Deze opleiding -
Landelijk gemiddelde 52%
Arbeidsmarktpositie van gediplomeerden
Deze opleiding -
Landelijk gemiddelde 81%
Kans op werk in jouw vakgebied na je opleiding
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Kans op stage
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Startsalaris gemiddeld bruo loon
Deze opleiding -
Landelijk gemiddelde € 8,44

Meer informatie: http://studieincijfers.s-bb.nl

Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Deze opleidingen zijn mogelijk ook interessant

Contactcenter Medewerker

Contactcenter Medewerker Niveau 3

Groningen
BBL
JuniorAccountmanager_niv4_1_MarComAdm_BusinessAdministratie.jpg

(Junior) accountmanager Niveau 4

Groningen
BOL
Vestigingsmanagergroothandel_niv4_1_handelondernemerschap_businessadmi.jpg (1)

Bedrijfsmanagement (vestigingsmanager groothandel) Niveau 4

Groningen
BOL
iStock-511786392_1.jpg

Leidinggevende team/afdeling/project Niveau 4

Groningen
BBL
Terug naar boven