< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Mbo opleidingen Internationaal Zelfstandig medewerker leisure events 25648
Leisurehospitality_niv4_Euroborg_ 01.jpg
leisure-hospitality-gastvrijheid-en-toerisme.jpg
Leidinggevendeleisurehospitality_niv4_Euroborg_ 02.jpg

Zelfstandig medewerker leisure & events Niveau 3

Als zelfstandig medewerker leisure & events werk je in de recreatiebranche. Je bedenkt en organiseert recreatieve activiteiten, staat gasten te woord en geeft hen advies – ook in een andere taal. 

 • Je bedenkt, organiseert en begeleidt recreatieve activiteiten en evenementen
 • Je ontvangt en informeert gasten
 • Je houdt de (financiële) administratie bij

Meld je aan voor deze BOL voltijd opleiding

 • 22 Lesuren per week
  Indicatie van aantal lesuren per week in het eerste studiejaar
 • 30% Praktijk
  Indicatie van percentage praktijkgerichte lessen in het eerste studiejaar
Duur
3-jarige opleiding
Niveau
Niveau 3
Leerweg
BOL
Crebo nr.
25648
Startmoment Locatie
5 sep 2022 Groningen

Hulp bij je studiekeuze?

Een studie kiezen kan best lastig zijn. Maar geen stress. Wij helpen jou hierbij, zodat jij uiteindelijk de opleiding kiest die het beste bij jou past!
Ga naar de studiekeuzehulp

Stel een vraag over de opleiding

Voor al je vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met:

avatar

Groningen
Cor Verbree
cj.verbree@noorderpoort.nl

Kunnen we je helpen?

Wil je meer informatie of een persoonlijk gesprek om tot je keuze te komen? We helpen je graag.

Wij zijn bereikbaar van ma t/m vr tussen 09.00 - 17.00 uur.

Over deze opleiding:

Past deze opleiding bij jou?

Als zelfstandig medewerker leisure & events is interesse in jouw gasten een must. Je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden. Je bent dienstverlenend, creatief en oplossingsgericht. Gasten te woord staan in het Duits is voor jou geen probleem. Daarnaast ben je flexibel en vind je het niet erg om te werken wanneer de meeste mensen vrij zijn.

Wat doet een Zelfstandig medewerker leisure & events?

Je vindt zelfstandig medewerkers leisure & events in verschillende organisaties die gericht zijn op recreatie en vrije tijd. Denk bijvoorbeeld aan bungalowparken, campings, hotels en evenementenbureaus. Vaak werk je op basis van flexibele roosters. Het kan dus voorkomen dat je in de avonduren, het weekend of tijdens feestdagen en vakantieperiodes aan het werk bent.

Jij weet je gasten op de juiste manier aan te spreken en bent oprecht in ze geïnteresseerd. Je zorgt voor een goede sfeer. Je denkt mee over het commerciële aanbod binnen jouw bedrijf en weet dit op de juiste manier te promoten richting gasten.

De werkzaamheden die je uitvoert zijn afhankelijk van het bedrijf waar je werkt. Soms voer je frontoffice taken uit, maar je kunt ook deel uitmaken van een animatie- of evenemententeam of je organiseert excursies en feestavonden. Soms assisteer je ook in de horeca.

Welke banen kun je krijgen?

Met deze opleiding kun je terecht komen in de volgende beroepen:

 • Animatiemedewerker
 • Frontoffice-medewerker
 • Allround medewerker bij een recreatiebedrijf
 • Medewerker evenementen

Hoe ziet mijn opleiding eruit?

De opleiding duurt drie jaar, verdeeld in vier periodes. Iedere periode wordt afgesloten met toetsen. Je start met lessen op school en aan het einde van jaar één loop je vier weken stage bij een camping in Nederland. Ook leerjaar twee bestaat grotendeels uit lessen op school. Vanaf mei loop je twee aaneengesloten stages in de richting frontoffice, animatie of evenementenorganisatie. Je stage gaat tijdens de zomervakantie door en beslaat ook de eerste helft van het derde leerjaar. Je kunt zowel in binnen- als buitenland stagelopen. Na de kerstvakantie kom je terug op school voor de afronding van de examens taal en rekenen.

Beroepsgerichte vakken

 • Animatietheorie en -praktijk
 • Frontoffice
 • Taal in de beroepspraktijk
 • Toeristische en recreatieve branchekennis
 • Evenementenorganisatie
 • Bedrijfsadministratie

Algemene vakken

* Heb je moeite met taal of rekenen? Dan helpen we je met extra lessen in aanloop naar de examens.

Over de stage

Een deel van je opleiding bestaat uit stage. De kennis en vaardigheden die je op school hebt opgedaan, pas je toe in de praktijk. We noemen dat beroepspraktijkvorming (BPV). 

Tijdens je stage word je begeleid door iemand binnen het leerbedrijf en je stagebegeleider vanuit de opleiding. Je kunt bij hen terecht wanneer je vragen hebt. Ook bespreken jullie regelmatig de voortgang van je stage.

De opleiding bestaat uit drie stageperiodes. Aan het einde van leerjaar één loop je vier weken stage bij een camping in Nederland. In leerjaar twee en drie loop je twee aaneengesloten stages van ieder veertien weken. De stagecommissie begeleidt jou bij het vinden van een geschikte stageplek. Dit kan zowel in het binnen- als buitenland zijn.

Keuzedelen

Keuzedelen zijn vakken die je zelf kiest om je kennis te verbreden of te verdiepen. Het kunnen vakken zijn die lijken op vakken in je eigen opleiding, of juist helemaal niet. Keuzedelen zorgen ervoor dat je bijvoorbeeld sneller werk kunt vinden of makkelijker kunt doorstromen naar een vervolgopleiding. Vijftien procent van je studietijd is gereserveerd voor keuzedelen.

We passen het aanbod aan keuzedelen regelmatig aan, zodat je tijdens je opleiding altijd een actuele en uitgebreide keuze hebt. Als de keuzedelen voor het eerste jaar van deze opleiding al bekend zijn, zie je hieronder een selectie.

Keuzedelen voor deze opleiding:

 • Catering
 • Digitale vaardigheden gevorderd
 • Frans A1/A2 in het beroepsonderwijs
 • Spaans A1/A2 in het beroepsonderwijs

Welke begeleiding krijg je?

Bij Noorderpoort vinden we het belangrijk dat je goed wordt begeleid tijdens je studie. Daarom krijg je een eigen studieloopbaanbegeleider (SLBer). Hij of zij volgt hoe het met jou en je studieresultaten gaat en helpt je waar nodig. Ook kun je met vragen en problemen bij je SLBer terecht.

Lees meer over begeleiding

Leslocatie(s)

NP-Euroborg-Locatie-0006.jpg

Boumaboulevard 113 (Euroborg)
9723 ZS Groningen

Wat kost deze opleiding?

De kosten van deze opleiding bestaan uit verschillende onderdelen: lesgeld, schoolkosten, de vrijwillige bijdrage en laptopkosten.

Lesgeld

Als je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent, betaal je lesgeld. Dit bedrag staat vast en wordt door de overheid bepaald.

Leerweg en niveau:  Lesgeld 2021-2022*:
BOL, alle niveaus € 608,-

* Het les- en cursusgeld worden jaarlijks opnieuw vastgesteld door de overheid. Vanwege de coronacrisis heeft de overheid besloten om het les- en cursusgeld voor schooljaar 2021-2022 te halveren.

Laptopkosten

Voor alle opleidingen bij Noorderpoort heb je een laptop nodig. Aan het begin van het schooljaar krijg je van je opleiding meer informatie over de precieze eisen waaraan deze moet voldoen. De meeste opleidingen vragen om een Windows-laptop vanwege bepaalde applicaties waarmee je gaat werken. 

Schoolkosten

Naast het lesgeld krijg je ook te maken met schoolkosten en vrijwillige bijdrage. Onder de vrijwillige bijdrage vallen onder andere deelname aan excursies (€50 - €500) en praktische zaken als het huren van een kluisje (€10 - €25). Jij bepaalt zelf of je wil deelnemen aan excursies en/of gebruik wil maken van de voorzieningen. 

Tijdens je studie volg je ook keuzedelen, hier kunnen aanvullende kosten voor in rekening gebracht worden.

De schoolkosten zijn bedoeld voor boeken, readers, software en werkkleding. Met uitzondering van vakspecifieke gereedschappen (zoals gereedschapskist, koksmessen en kappersscharen): deze worden door je school beschikbaar gesteld en blijven ook eigendom van de school. 

Voor deze opleiding moet je rekening houden met onderstaande schoolkosten*. Als de opleiding op meerdere locaties wordt aangeboden, kunnen de kosten per locatie verschillen. Vraag de contactpersoon van de school van jouw keuze als je de precieze schoolkosten per schooljaar wil weten.

 • 1e jaar € 400,-
 • 2e jaar € 155,-
 • 3e jaar € 30,-

* De bedragen zijn een benadering van de kosten. De uiteindelijke kosten kunnen licht afwijken.

Wat zijn de toelatingseisen?

Toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

 • vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
 • vmbo-gemengde leerweg
 • vmbo-theoretische leerweg of mavo
 • overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, of van vwo 3 naar vwo 4
 • mbo-opleiding niveau 2
 • ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling

Aanvullende eisen voor deze opleiding

Voor deze opleiding zijn geen aanvullende eisen.

Hoe werkt de toelatingsprocedure?

Door het coronavirus lopen sommige dingen dit jaar anders dan we gewend zijn. De welkomstactiviteiten kunnen daardoor vertraging oplopen of een andere invulling krijgen dan hieronder beschreven. Wij blijven ons best doen om jou goed en tijdig te informeren.

1. Aanmelden

Wil jij verzekerd zijn van een plek bij deze opleiding? Meld je dan aan uiterlijk 1 april als de opleiding in augustus/september start, of uiterlijk 1 december als de opleiding in februari start. Bij een opleiding met een 'flexibele instroom' kun je op elk gewenst moment beginnen.

Na je aanmelding ontvang je van ons een uitnodiging voor een welkomstactiviteit. 

2. Kennismaken

Tijdens de welkomstactiviteit maken we kennis: jij met de opleiding en wij met jou. Met een activiteit of opdracht ga je ervaren of de opleiding die je gekozen hebt echt bij je past.

3. Kiezen

Na de welkomstactiviteit hebben we een kort persoonlijk gesprek met je. Heb je het idee dat deze opleiding bij je past, dan schrijven we je in voor de opleiding. Je bent dan zeker van een plek in de opleiding. Ben je niet zeker? Dan bieden we je een studiekeuzegesprek aan.

4. Ondertekenen onderwijsovereenkomst

Als je definitief voor de opleiding hebt gekozen, ontvang je van ons een onderwijsovereenkomst. Stuur die ondertekend aan ons terug en je bent officieel ingeschreven als student van Noorderpoort.  

5. Starten met de opleiding

Om goed van start te kunnen gaan heb je informatie nodig over boeken, gereedschap, werkkleding en de eerste dag van de opleiding. Die informatie krijg je zes weken voor het begin van je opleiding.

Meld je aan voor deze BOL voltijd opleiding
Studie in Cijfers
Zelfstandig medewerker leisure & events
Niveau 3
Noorderpoort
landelijk
gemiddelde
deze
opleiding

Studenttevredenheid

rapportcijfer
7,2
6,8

Percentage geslaagde studenten

in afgelopen schooljaar
45%
67%

Doorstroom binnen MBO

na afgelopen schooljaar
58%
50%

Arbeidsmarktpositie van gediplomeerden


Zelfstandig medewerker leisure & hospitality
Zelfstandig medewerker travel & hospitality

-
-

80%
84%
landelijk
gemiddelde
deze
regio

Kans op werk in jouw vakgebied

na je opleiding
Zelfstandig medewerker leisure & hospitality
Zelfstandig medewerker travel & hospitality


Kans op stage


Zelfstandig medewerker leisure & hospitality
Zelfstandig medewerker travel & hospitality


Startsalaris

gemiddeld bruto uurloon
Zelfstandig medewerker leisure & hospitality
Zelfstandig medewerker travel & hospitality

-
-

€ 9,12
€ 9,08
Studie in Cijfers
Zelfstandig medewerker leisure & events
Niveau 3 Noorderpoort
Studenttevredenheid rapportcijfer
Deze opleiding 7,2
Landelijk gemiddelde 6,8
Percentage geslaagde studenten in afgelopen schooljaar
Deze opleiding 45%
Landelijk gemiddelde 67%
Doorstroom binnen MBO na afgelopen schooljaar
Deze opleiding 58%
Landelijk gemiddelde 50%
Arbeidsmarktpositie van gediplomeerden
Zelfstandig medewerker leisure & hospitality
Deze opleiding -
Landelijk gemiddelde 80%
Zelfstandig medewerker travel & hospitality
Deze opleiding -
Landelijk gemiddelde 84%
Kans op werk in jouw vakgebied na je opleiding
Zelfstandig medewerker leisure & hospitality
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Zelfstandig medewerker travel & hospitality
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Kans op stage
Zelfstandig medewerker leisure & hospitality
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Zelfstandig medewerker travel & hospitality
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Startsalaris gemiddeld bruo loon
Zelfstandig medewerker leisure & hospitality
Deze opleiding -
Landelijk gemiddelde € 9,12
Zelfstandig medewerker travel & hospitality
Deze opleiding -
Landelijk gemiddelde € 9,08

Meer informatie: http://studieincijfers.s-bb.nl

Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Deze opleidingen zijn mogelijk ook interessant

Maritiem Officier Kleine Schepen Nautisch, Koopvaardij Met Vignet

Maritiem officier kleine schepen nautisch, koopvaardij Niveau 3

Delfzijl
BOL
Maritiem Officier Kleine Schepen Technisch Met Vignet

Maritiem officier kleine schepen technisch Niveau 3

Delfzijl
BOL
travelhospitality_niv3_1_toerismerecreatie_Euroborg.jpg

Zelfstandig medewerker travel & hospitality Niveau 3

Groningen
BOL
Hotelschoolverkort_niv4_1_horecabakkerij_euroborg.jpg

Hotelschool – verkort (manager/ondernemer horeca – verkort) Niveau 4

Groningen
BOL
hotelschoolmanager_niv4_1_horecabakkerij_euroborg.jpg

Hotelschool (manager/ondernemer horeca) Niveau 4

Groningen
BOL
IBSS_niv4_1_HandelOnder_BusinessAdministratie.jpg

International Business Studies (IBS) Niveau 4

Groningen
BOL
leisurehospitality_niv3_1_toerismerecreatie_euroborg.jpg

Leidinggevende Leisure & Events Niveau 4

Groningen
BOL
travelhospitality_niv4_1_toerismerecreatie_Euroborg.jpg

Leidinggevende travel & hospitality Niveau 4

Groningen
BOL
Luchtvaartdienstverlener_niv3_euroborg_01.jpg

Luchtvaartdienstverlener Niveau 4

Groningen
BOL
iStock-621987904[2].jpg

Management assistant/International management assistant Niveau 4

Groningen, Winschoten
BOL, BBL
Stuurman Werktuigkundige Kleine Schepen Met Vignet

Maritiem officier alle schepen nautisch, koopvaardij Niveau 4

Delfzijl
BOL
Maritiem Officier Alle Schepen Met Vignet

Maritiem officier alle schepen technisch Niveau 4

Delfzijl
BOL
NP-Euroborg-Hotelschool-0007.jpg

Tweetalige Hotelschool Niveau 4

Groningen
BOL
Terug naar boven