Skip to ContentSkip to Navigation
Home Mbo opleidingen Horeca en bakkerij Tweetalige hotelschool 25184
NP-Euroborg-Hotelschool-0007.jpg
hotelschoolmanager_niv4_1_horecabakkerij_euroborg.jpg
Hotelschoolverkort_niv4_3_horecabakkerij_euroborg.jpg

Tweetalige Hotelschool Niveau 4

Met een diploma Tweetalige Hotelschool op zak, kun je aan de slag in een hotel, café of restaurant. Als horecaondernemer/manager geef je leiding aan het personeel en maak je het je gasten graag naar de zin. Door het internationale karakter van de opleiding, behoort een carrière in het buitenland tot de mogelijkheden.

  • Je geeft leiding aan medewerkers
  • Je onderneemt en organiseert
  • Je serveert, kookt en doet receptiewerkzaamheden

Meld je aan voor deze BOL voltijd opleiding

  • 25 Lesuren per week
    Indicatie van aantal lesuren per week in het eerste studiejaar
  • 40% Praktijk
    Indicatie van percentage praktijkgerichte lessen in het eerste studiejaar
Duur
4-jarige opleiding
Niveau
Niveau 4
Leerweg
BOL
Locatie(s)
Groningen
Startdata
Start schooljaar
Crebo nr.
25184

Meeloopdag

Op een open dag krijg je vooral informatie over een opleiding. Maar hoe is de praktijk? Daar kom je achter als je als een ochtend meeloopt. 
Lees meer over open dagen en meelopen

Informatiemarkt alle opleidingen

  • 15 maart 2018
  • 18:30 - 20:30
  • Hora Siccamasingel 177, Groningen

Stel een vraag over de opleiding

Voor al je vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met:

avatar

Groningen
Annette de Zeeuw
awm.dezeeuw@noorderpoort.nl
088 - 230 71 68

Kunnen we je helpen?

Wil je meer informatie of een persoonlijk gesprek om tot je keuze te komen? We helpen je graag.

We zijn bereikbaar van ma t/m vr tussen 10.00 - 15.00 uur.

Over deze opleiding:

Past deze opleiding bij jou?

Het is belangrijk dat je goed om kunt gaan met gasten, gevoel hebt voor dienstverlening en flexibel bent. Een deel van de lessen wordt verzorgd in het Engels, daarom is het noodzakelijk dat je het Engels goed beheerst.

Je hebt een ondernemende geest, neemt graag initiatief en denkt in kansen. De medewerkers in jouw team kun jij als geen ander motiveren, inspireren en aansturen. Realiseer je dat je vaak werkt op momenten dat anderen vrij zijn.

Wat doet een Manager/ondernemer (internationale) horeca?

Als (internationaal) horecaondernemer/-manager werk je in een hotel, restaurant of café. Je kunt ook in de internationale hotellerie werken. Je geeft leiding aan het personeel en zorgt dat het horecabedrijf efficiënt draait.

Naast jouw leidinggevende taken draai je ook mee op de werkvloer. Je hebt dus direct contact met de gasten. Je bent verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. Jij bepaalt het beleid, zoals de uitstraling van het bedrijf, de menukaart, de openingstijden en de inkoop. Je houdt daarbij rekening met wet- en regelgeving.

Je coördineert de dagelijkse werkzaamheden. Je bent verantwoordelijk voor het personeelsbeleid en voor het aannemen van gekwalificeerde collega’s. Verder bewaak je de financiën en ben je eindverantwoordelijk voor de administratie van het bedrijf. Je zorgt dat je bedrijf voldoet aan overheidsvoorschriften en hygiënische eisen.

Welke banen kun je krijgen?

Met deze opleiding kun je terecht komen in de volgende beroepen:

  • werken in de internationale hotellerie
  • (Afdelings)manager van een restaurant of café
  • Eigen horecabedrijf starten
  • Medewerker bij een dienstverlenende organisatie zoals evenementenbureaus

Doorleren na je studie

HBO

Na deze opleiding kun je doorstromen naar het hbo en met een BTEC-diploma ben je toelaatbaar op bepaalde universities in Groot-Brittannië.

Hoe ziet mijn opleiding eruit?

De Tweetalige Hotelschool is een brede internationale opleiding. Alle aspecten die je nodig hebt voor een carrière in de internationale hotellerie komen aan bod. De opleiding bestaat uit de volgende kerntaken:

  • Ondernemen
  • Leidinggeven en organiseren
  • Werken in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
  • Werken in logiesverstrekkende bedrijven

Een groot deel van de lessen wordt in het Engels gegeven. Voorbeelden van Engelstalige modules die je gaat volgen zijn:

  • The Hospitality Industry
  • Financial Control in Hospitality
  • Providing Customer service Performance in Hospitality, Leisure, Travel and Tourism
  • Food and Drinks services

Als je deze internationale opleiding succesvol hebt afgesloten, ben je in het bezit van twee diploma’s: het Nederlandse diploma Manager/Ondernemer Horeca (Hotelschool) en het BTEC level 3 Extended diploma in Hospitality.

Beroepsgerichte vakken

  • Koken
  • Serveren
  • Receptie
  • Gastheerschap
  • Drankenkennis
  • Economische vakken
  • zoals marketing
  • personeelsmanagement en ondernemingsplan schrijven
  • Taal in de beroepscontext (Duits en Engels)
  • Leiding en Organisatie

Algemene vakken

    • Nederlands *
    • Rekenen *
    • Loopbaanoriëntatie
    • Burgerschap 
    • Sport en bewegen
    • Engels
    • Duits
    • Engels

* Heb je moeite met taal of rekenen? Dan helpen we je met extra lessen zodat je de examens kunt halen.

Over de stage

Een deel van je opleiding bestaat uit stage. Theorie die je op school hebt geleerd, pas je toe in de praktijk. We noemen dat beroepspraktijkvorming (BPV). 

Tijdens je stage word je begeleid door iemand binnen het leerbedrijf en je stagebegeleider vanuit de opleiding. Je kunt bij hen terecht wanneer je vragen hebt. Ook bespreken jullie regelmatig de voortgang van je stage.

In het eerste deel van de opleiding loop je één dag stage per week. In het tweede deel van je opleiding worden langere stages in het buitenland aangeboden.

Tijdens je stage breng je de theorie en alles wat je daarvoor al geleerd hebt, in praktijk. Je draait meerdere periodes mee in een horecaonderneming en je krijgt te maken met alle facetten van je toekomstige beroep.

Keuzedelen

Keuzedelen zijn vakken die je zelf kiest om je kennis te verbreden of te verdiepen. Het kunnen vakken zijn die lijken op vakken in je eigen opleiding, of juist helemaal niet. Keuzedelen zorgen ervoor dat je bijvoorbeeld sneller werk kunt vinden of makkelijker kunt doorstromen naar een vervolgopleiding. Vijftien procent van je studietijd is gereserveerd voor keuzedelen.

We passen het aanbod aan keuzedelen regelmatig aan, zodat je tijdens je opleiding altijd een actuele en uitgebreide keuze hebt. Als de keuzedelen voor het eerste jaar van deze opleiding al bekend zijn, zie je hieronder een selectie.

Welke begeleiding krijg je?

Bij Noorderpoort vinden we het belangrijk dat je goed wordt begeleid tijdens je studie. Daarom krijg je een eigen studieloopbaanbegeleider (SLBer). Hij of zij volgt hoe het met jou en je studieresultaten gaat en helpt je waar nodig. Ook kun je met vragen en problemen bij je SLBer terecht.

Lees meer over begeleiding

Leslocatie(s)

NP-Euroborg-Locatie-0006.jpg

Gastvrijheid & Toerisme

Boumaboulevard 113 (Euroborg)
9723 ZS Groningen

Wat kost deze opleiding?

De kosten van deze opleiding bestaan uit verschillende onderdelen: lesgeld, schoolkosten, de vrijwillige bijdrage en computerkosten.

Lesgeld

Het lesgeld betaal je om lessen te mogen volgen en examens te doen. Dit bedrag staat vast en wordt door de overheid bepaald.

Leerweg en niveau  Lesgeld 2018/2019
BOL, alle niveaus € 1.155,- *

* Het lesgeld wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld door de overheid

Laptopkosten

Voor alle opleidingen bij Noorderpoort heb je een laptop nodig. Als je deze nog niet hebt, zul je die dus nog moeten kopen.

Schoolkosten

Naast het lesgeld krijg je ook te maken met schoolkosten en vrijwillige bijdrage. Onder de vrijwillige bijdrage vallen onder andere deelname aan excursies (€150 -  €250) en praktische zaken als het huren van een kluisje (€10 - €20). Jij bepaalt zelf of je wil deelnemen aan excursies en/of gebruik wil maken van de voorzieningen. 

Tijdens je studie volg je ook keuzedelen, hier kunnen aanvullende kosten voor in rekening gebracht worden.

De schoolkosten zijn bedoeld voor boeken, readers, software, werkkleding en vakspecifieke gereedschappen (zoals gereedschapskist, koksmessen, kappersscharen). Voor deze opleiding moet je rekening houden met onderstaande schoolkosten voor het studiejaar 2018-2019. Als de opleiding op meerdere locaties wordt aangeboden, kunnen de kosten per locatie verschillen. Vraag de contactpersoon van de school van jouw keuze als je de precieze schoolkosten per schooljaar wil weten.

  • 1e jaar € 960,-
  • 2e jaar € 880,-
  • 3e jaar € 200,-
  • 4e jaar € 200,-

* De bedragen zijn een benadering van de kosten. De uiteindelijke kosten kunnen licht afwijken.

Wat zijn de toelatingseisen?

Toelatingseisen

  • Diploma vmbo-tl of mavo
  • Overgangsbewijs havo 3 naar 4
  • Mbo-diploma op niveau 4

Aanvullende eisen voor deze opleiding

Tweetalige hotelschool is een tweetalige opleiding, je volgt straks lessen in het Engels. Daarom geldt als aanvullende eis dat je op je vooropleiding minimaal een 7 als eindcijfer voor Engels hebt.

Als je niet aan de toelatingseisen en aanvullende eisen kunt voldoen, dan kun je deze opleiding in de gewone variant volgen: Hotelschool (manager/ondernemer horeca). Daarvoor gelden deze eisen niet.

Beperkt aantal opleidingsplaatsen

De opleiding heeft een beperkt aantal opleidingsplaatsen. Voor het studiejaar 2018-2019 is het aantal plaatsen 26.

Hoe werkt de toelatingsprocedure?

1. Aanmelden voor 1 april

Wil je je aanmelden voor deze opleiding? Doe dat dan voor 1 april. Vijf werkdagen na je aanmelding ontvang je van ons een uitnodiging voor een welkomstactiviteit. 

2. Loten

Deze opleiding heeft een beperkt aantal opleidingsplaatsen. Wanneer er te veel kandidaten zijn voor de opleiding wordt er geloot. Je doet aan de loting mee als je je voor 1 april hebt aangemeld. De loting vindt plaats op 3 april. De uitslag van de loting wordt uiterlijk 5 april schriftelijk aan je bekend gemaakt.
Heb je je aangemeld na 1 april, dan maak je nog kans op een opleidingsplaats wanneer een ingelote kandidaat zijn/haar plek niet benut. De volgorde van aanmelding na 2 april bepaalt dan wie het eerste in aanmerking komt voor de opengevallen opleidingsplek. 

3. Kennismaken

Tijdens de welkomstactiviteit maken we kennis, jij met de opleiding en wij met jou. Met een activiteit of opdracht ga je ervaren of de opleiding die je gekozen hebt echt bij je past.

4. Kiezen

Na de welkomstactiviteit hebben we een kort persoonlijk gesprek met je. Heb je het idee dat deze opleiding bij je past, dan schrijven we je in voor de opleiding. Je bent dan zeker van een plek in de opleiding. Ben je niet zeker? Dan bieden we je een studiekeuzegesprek aan.

5. Ondertekenen onderwijsovereenkomst

Als je definitief voor de opleiding hebt gekozen, ontvang je van ons een onderwijsovereenkomst. Stuur die ondertekend aan ons terug en je bent officieel ingeschreven als student van Noorderpoort.  

6. Starten met de opleiding

Om goed van start te kunnen gaan heb je informatie nodig over boeken, gereedschap, werkkleding en de eerste dag van de opleiding. Die informatie krijg je zes weken voor het begin van je opleiding.

Meld je aan voor deze BOL voltijd opleiding

Deze opleidingen zijn mogelijk ook interessant

Hotelschoolverkort_niv4_1_horecabakkerij_euroborg.jpg

Hotelschool – verkort (manager/ondernemer horeca – verkort) Niveau 4

Groningen
BOL
hotelschoolmanager_niv4_1_horecabakkerij_euroborg.jpg

Hotelschool (manager/ondernemer horeca) Niveau 4

Groningen
BOL
meewerkendhoreca_niv4_1_horecabakkerij_euroborg.jpg

Meewerkend horeca ondernemer Niveau 4

Groningen
BOL