;

Helpende zorg en welzijn

Leerweg
BBL deeltijd
Niveau
Niveau 2
Duur
2 jaar
Crebo
25960
Locatie
Meerdere locaties
Helpende Zorg En Welzijn

Alles over deze opleiding

Jij helpt mensen die in het dagelijks leven extra ondersteuning nodig hebben. Dit kunnen kinderen, volwassenen of ouderen zijn. Mensen die thuis wonen, in een verzorgingshuis of een woongroep. Voor al deze mensen ben jij als helpende zorg en welzijn van grote waarde.

Over jou

  • Je vindt het leuk om iemand te helpen
  • Je bent betrouwbaar
  • Je kunt je goed inleven in andere mensen

Je gaat één dag in de week naar school waar je vooral theorielessen krijgt. De andere dagen werk je bij een werkgever om de praktijk van het vak te leren. De zorg om mensen staat in deze opleiding centraal. Je leert hoe je mensen die hulp nodig hebben (zoals ouderen, kinderen, of mensen met een handicap) kunt ondersteunen bij hun dagelijkse bezigheden. Denk bijvoorbeeld aan assisteren bij het aan- en uitkleden, helpen met eten, ondersteunen in het huishouden, of het doen van activiteiten. Ook besteden we veel aandacht aan jouw eigen ontwikkeling.

Locaties

P.C. Hooftlaan 1

Winschoten

Deze school staat in de gemeente Oldambt. Campus Winschoten is een locatie waarvan drie onderwijsinstellingen gebruikmaken: Terra MBO, Dollard College en Noorderpoort. Doordat wij veel samenwerken binnen de locatie zijn er goede afspraken om het doorstromen naar een volgende opleiding of niveau zo makkelijk mogelijk te maken.

Adres

P.C. Hooftlaan 1
9673 GS Winschoten

Vergelijkbare opleidingen

Onze mbo-opleidingen