< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Bedrijven & Opleiden Overzicht bedrijfstrainingen Dronepiloot

Dronepiloot

Dronepiloot

Maak een vliegende start met de training dronepiloot! Wil jij graag vliegen met een drone? Deze training leert jou om zelfstandig een drone te besturen. Met het diploma kun je een dronevergunning aanvragen bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Meld je aan voor deze training

{{succesResult_AanmeldForm}} {{succesResult_AanmeldForm}}
{{errormsg_AanmeldForm}}

Vragen over deze training

Voor al je vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met:

avatar

Stadskanaal
Arne Beukema
a.beukema@noorderpoort.nl
06 48 13 69 10

Over deze training

Hoe ziet je training eruit?

Drones worden steeds vaker ingezet als een veiliger en goedkoper alternatief voor helikopters. Je kunt ermee filmen en pakketjes bezorgen, maar ook bijvoorbeeld technische controles uitvoeren bij windmolens. In de agrarische sector worden drones vooral gebruikt bij gewasbescherming voor duurzame landbouw. En ook de douane en beveiliging zetten steeds vaker drones in.

In deze ‘Drone ROC-Light’-training leer je (beroepsmatig) vliegen met een drone in de gewichtsklasse 1 tot 4 kg. Je mag met een ROC-Light-diploma maximaal 50 meter hoog en tot 100 meter ver vliegen.

Aan het begin van de training vlieg je eerst met een kleine oefendrone. De praktijktest voer je uit met een Mavic Pro 2.

Naast het maken van veel vlieguren, besteedt de training ook aandacht aan de Europese regels die gelden voor het vliegen met drones.

Voor wie?

Voor mensen die beroepsmatig met een drone willen vliegen, en voor hobbyvliegers die zich aan de geldende regels willen houden.

Wanneer?

De training vindt plaats op 10 dinsdagavonden van 19.00 uur tot 22.00 uur. De eerste les start bij voldoende aanmeldingen.

Leslocatie(s)

Stadskanaal nieuwe locatie 2.jpg

Beroepsonderwijs Stadskanaal

Sportparklaan 5
9502 CW Stadskanaal

Kosten

€ 495,- per deelnemer, inclusief examenkosten (particulieren).

Resultaten

Na deze training ontvang je een ‘Drone ROC-Light’-diploma. Met dit diploma kun je een dronevergunning aanvragen bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Ook ontvang en een certificaat van vliegvaardigheid.

Meld je aan voor deze training

{{succesResult_AanmeldFormOnder}} {{succesResult_AanmeldFormOnder}}
{{errormsg_AanmeldFormOnder}}

Geen gerelateerde trainingen gevonden

Terug naar boven