< Skip to ContentSkip to Navigation
Contactcenter Medewerker

Contactcenter Medewerker Niveau 3

Als contactcenter medewerker heb je veel contact met klanten, via de telefoon, online of via social media. Je bent ambassadeur van het bedrijf waar je voor werkt en met jouw servicegerichte instelling help je klanten met de meest uiteenlopende vragen.

 • Je voert klantgesprekken
 • Je onderzoekt oplossingen
 • Je adviseert klanten

Meld je aan voor deze BBL deeltijd opleiding

 • 20 % School
  Indicatie van de tijd die je op school doorbrengt
 • 80% Werk
  Indicatie van de tijd die je op je werk doorbrengt
Duur
2-jarige opleiding
Niveau
Niveau 3
Leerweg
BBL
Crebo nr.
25135
Startmoment Locatie
31 aug 2021 Groningen
1 feb 2022 Groningen

Stel een vraag over de opleiding

Voor al je vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met:

avatar

Groningen
Marc Vergnes
majp.vergnes@noorderpoort.nl

Kunnen we je helpen?

Wil je meer informatie of een persoonlijk gesprek om tot je keuze te komen? We helpen je graag.

Vanwege de meivakantie zijn we van ma. 26 t/m vr. 30 april van 9.00-13.00 uur bereikbaar via alle kanalen. Na 13.00 uur kun je al je vragen stellen via mail/webchat/whatsapp en krijg je binnen 24 uur antwoord op werkdagen.

Vanaf za. 1 mei kun je al je vragen stellen via mail/webchat/whatsapp en krijg je op werkdagen binnen 24 uur antwoord.

Over deze opleiding:

Past deze opleiding bij jou?

Als contactcenter medewerker is het belangrijk dat je goed kunt communiceren en klantgericht kunt denken én handelen. Juist in lastige of onvoorspelbare situaties weet je het hoofd koel te houden en de klant gerust te stellen door goed te luisteren en je in te leven in de situatie van de klant. Het doel van het gesprek en de doelen van het bedrijf staan voor jou altijd voorop. Je bent goed in organiseren en plannen en jouw mondelinge en schriftelijke vaardigheden zijn goed ontwikkeld.

Wat doet een Contactcenter Medewerker?

Jouw taken kunnen heel divers zijn. Dat is ook afhankelijk van de plek waar je werkt. Bij een inbound klantcontactcenter kunnen klanten bij jou terecht met al hun vragen over de producten of diensten van het bedrijf waar je voor werkt. Werk je in een outbound callcenter, dan ben jij degene die klanten opbelt om ze producten of diensten te verkopen.

Naast de service die je verleent moet je ook goed kunnen luisteren naar de klant, zodat je in kunt spelen op zijn of haar behoeftes. Op die manier kun je de klant wellicht van een product voorzien dat zijn of haar lidmaatschap nog aantrekkelijker zal maken. Belangrijk is dat je servicegericht bent, in staat bent om commercieel te denken en kunt multitasken.

Je kunt als contactcenter medewerker aan de slag bij verschillende bedrijven in de commerciële of dienstverlenende sector. Denk hierbij aan een bank of verzekeringsmaatschappij, maar ook contactcenters die ingehuurd worden door bedrijven en instanties.

Welke banen kun je krijgen?

Met deze opleiding kun je terecht komen in de volgende beroepen:

 • Contactcenter medewerker

Hoe ziet mijn opleiding eruit?

Noorderpoort start in het kader van deze opleiding een samenwerking met Webhelp. Webhelp is specialist op het gebied van klantcontact. Zij verzorgt het klantcontact voor grote bedrijven in de verzekeringswereld, telecom, energie, en de bankensector. 

Wanneer je je aanmeldt voor deze opleiding, hebben we naar aanleiding van de welkomstbijeenkomst een persoonlijk gesprek met je. Hierin bespreken we of je al een leer-werkplek hebt. Als dat niet het geval is, bekijken we wat we hierin voor jou kunnen betekenen. Afhankelijk van jouw persoonlijke gesprek, bieden we je een betaalde baan als contactcenter medewerker bij Webhelp in combinatie met deze opleiding bij Noorderpoort.

Voor een klant van Webhelp ga je aan de slag als contactcenter medewerker op een inbound telefonische klantenservice, met de mogelijkheid om dit uit te breiden naar social media. Daarvoor volg je een speciale training binnen Webhelp waarin je verschillende luister- en gesprekstechnieken leert en uitgebreid mag meekijken en -luisteren. Zo kom je te weten hoe contactcenter professionals hun klanten te woord staan. Maar je leert natuurlijk het meeste door het zelf te doen. Dus als je je training met succes hebt afgerond, ben je klaar om mee te draaien in de talentpool. Je voert dan echte gesprekken met klanten.

Daarnaast ga je één dag in de week naar school en krijg je vakken als Nederlands, Engels en rekenen, maar ook beroepsgerichte vakken.

Na het behalen van je diploma, ben je volleerd contactcenter medewerker. Je kunt ook doorleren en een niveau-4 opleiding volgen. Afhankelijk van je geschiktheid, zijn er ook doorstroommogelijkheden bij Webhelp.

Beroepsgerichte vakken

 • Marketing
 • Sales
 • Basiscalculatie
 • Digitale Vaardigheden

Algemene vakken

  • Nederlands * 
  • Rekenen * 
  • Loopbaanoriëntatie en Burgerschap 

* Heb je moeite met taal of rekenen? Dan helpen we je met extra lessen in aanloop naar de examens.

Over de werkplek

Voordat je kunt starten met een BBL-opleiding, moet je zelf een werkplek (leerbaan) bij een erkend leerbedrijf hebben gevonden. Je bent daar in dienst. Theorie krijg je op school, maar de praktijk leer je op je werkplek

Gedurende de opleiding werk je minimaal 20 uur per week bij je leerbedrijf. Om die reden kun je alleen een BBL-opleiding volgen als je ook een werkplek bij een erkend leerbedrijf hebt. Je weet dan zeker dat je het vak goed leert in de praktijk. 

Keuzedelen

Keuzedelen zijn vakken die je zelf kiest om je kennis te verbreden of te verdiepen. Het kunnen vakken zijn die lijken op vakken in je eigen opleiding, of juist helemaal niet. Keuzedelen zorgen ervoor dat je bijvoorbeeld sneller werk kunt vinden of makkelijker kunt doorstromen naar een vervolgopleiding. Vijftien procent van je studietijd is gereserveerd voor keuzedelen.

We passen het aanbod aan keuzedelen regelmatig aan, zodat je tijdens je opleiding altijd een actuele en uitgebreide keuze hebt. Als de keuzedelen voor het eerste jaar van deze opleiding al bekend zijn, zie je hieronder een selectie.

Keuzedelen voor deze opleiding:

 • Digitale vaardigheden gevorderd
 • Duurzaamheid in het beroep C (niveau 3)
 • Rekenen 3F

Welke begeleiding krijg je?

Bij Noorderpoort vinden we het belangrijk dat je goed wordt begeleid tijdens je studie. Daarom krijg je een eigen studieloopbaanbegeleider (SLBer). Hij of zij volgt hoe het met jou en je studieresultaten gaat en helpt je waar nodig. Ook kun je met vragen en problemen bij je SLBer terecht.

Lees meer over begeleiding

Leslocatie(s)

BusAdm-Buitenzijde-0008.jpg

Hora Siccamasingel 177
9721 HE Groningen

Wat kost deze opleiding?

De kosten van deze opleiding bestaan uit verschillende onderdelen: cursusgeld, schoolkosten, de vrijwillige bijdrage en laptopkosten.

Cursusgeld

Als je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent, betaal je cursusgeld. Dit bedrag staat vast en wordt door de overheid bepaald.

Leerweg en niveau: Cursusgeld 2021-2022*:
BBL niveau 1 en 2 € 253,-
BBL niveau 3 en 4 € 612,-

* Het cursusgeld wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld door de overheid.

Laptopkosten

Voor alle opleidingen bij Noorderpoort heb je een laptop nodig. Aan het begin van het schooljaar krijg je van je opleiding meer informatie over de precieze eisen waaraan deze moet voldoen. De meeste opleidingen vragen om een Windows-laptop vanwege bepaalde applicaties waarmee je gaat werken. 

Schoolkosten

Naast het cursusgeld krijg je ook te maken met schoolkosten en vrijwillige bijdrage. Onder de vrijwillige bijdrage vallen onder andere deelname aan excursies (€50 - €500) en praktische zaken als het huren van een kluisje (€10 - €25). Jij bepaalt zelf of je wil deelnemen aan excursies en/of gebruik wil maken van de voorzieningen. 

Tijdens je studie volg je ook keuzedelen, hier kunnen aanvullende kosten voor in rekening gebracht worden.

De schoolkosten zijn bedoeld voor boeken, readers, software en werkkleding. Met uitzondering van vakspecifieke gereedschappen (zoals gereedschapskist, koksmessen en kappersscharen): deze worden door je school beschikbaar gesteld en blijven ook eigendom van de school. 

Voor deze opleiding moet je rekening houden met onderstaande schoolkosten*. Als de opleiding op meerdere locaties wordt aangeboden, kunnen de kosten per locatie verschillen. Vraag de contactpersoon van de school van jouw keuze als je de precieze schoolkosten per schooljaar wil weten.

 • 1e jaar € 210,-
 • 2e jaar € 80,-

* De bedragen zijn een benadering van de kosten. De uiteindelijke kosten kunnen licht afwijken.

Wat zijn de toelatingseisen?

Toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

 • vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
 • vmbo-gemengde leerweg
 • vmbo-theoretische leerweg of mavo
 • overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, of van vwo 3 naar vwo 4
 • mbo-opleiding niveau 2
 • ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling

BBL Werken en leren

Voor de BBL werken en leren geldt dat je minimaal 16 jaar bent en in dienst bent bij een erkend leerbedrijf waar je je praktijk kunt doen.

Aanvullende eisen voor deze opleiding

Voor deze opleiding zijn geen aanvullende eisen.

Hoe werkt de toelatingsprocedure?

Door het coronavirus lopen sommige dingen dit jaar anders dan we gewend zijn. De welkomstactiviteiten kunnen daardoor vertraging oplopen of een andere invulling krijgen dan hieronder beschreven. Ook is de aanmelddatum verschoven van 1 april naar 1 mei. Wij blijven ons best doen om jou goed en tijdig te informeren.

1. Aanmelden

Wil jij verzekerd zijn van een plek bij deze opleiding? Meld je dan aan uiterlijk 1 mei als de opleiding in augustus/september start, of uiterlijk 1 december als de opleiding in februari start. Bij een opleiding met een 'flexibele instroom' kun je op elk gewenst moment beginnen.

Na je aanmelding ontvang je van ons een uitnodiging voor een welkomstactiviteit. 

2. Kennismaken

Tijdens de welkomstactiviteit maken we kennis: jij met de opleiding en wij met jou. Met een activiteit of opdracht ga je ervaren of de opleiding die je gekozen hebt echt bij je past.

3. Kiezen

Na de welkomstactiviteit hebben we een kort persoonlijk gesprek met je. Heb je het idee dat deze opleiding bij je past, dan schrijven we je in voor de opleiding. Je bent dan zeker van een plek in de opleiding. Ben je niet zeker? Dan bieden we je een studiekeuzegesprek aan.

4. Ondertekenen onderwijsovereenkomst

Als je definitief voor de opleiding hebt gekozen, ontvang je van ons een onderwijsovereenkomst. Stuur die ondertekend aan ons terug en je bent officieel ingeschreven als student van Noorderpoort.  

5. Starten met de opleiding

Om goed van start te kunnen gaan heb je informatie nodig over boeken, gereedschap, werkkleding en de eerste dag van de opleiding. Die informatie krijg je zes weken voor het begin van je opleiding.

Meld je aan voor deze BBL deeltijd opleiding
Studie in Cijfers
Contactcenter Medewerker
Niveau 3
Noorderpoort
landelijk
gemiddelde
deze
opleiding

Studenttevredenheid

rapportcijfer
-
6,3

Percentage geslaagde studenten

in afgelopen schooljaar
-
54%

Doorstroom binnen MBO

na afgelopen schooljaar
-
13%

Arbeidsmarktpositie van gediplomeerden


-
83%
landelijk
gemiddelde
deze
regio

Kans op werk in jouw vakgebied

na je opleiding

Kans op leerbaan


Startsalaris

gemiddeld bruto uurloon
-
€ 14,42
Studie in Cijfers
Contactcenter Medewerker
Niveau 3 Noorderpoort
Studenttevredenheid rapportcijfer
Deze opleiding -
Landelijk gemiddelde 6,3
Percentage geslaagde studenten in afgelopen schooljaar
Deze opleiding -
Landelijk gemiddelde 54%
Doorstroom binnen MBO na afgelopen schooljaar
Deze opleiding -
Landelijk gemiddelde 13%
Arbeidsmarktpositie van gediplomeerden
Deze opleiding -
Landelijk gemiddelde 83%
Kans op werk in jouw vakgebied na je opleiding
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Kans op leerbaan
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Startsalaris gemiddeld bruo loon
Deze opleiding -
Landelijk gemiddelde € 14,42

Meer informatie: http://studieincijfers.s-bb.nl

Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Deze opleidingen zijn mogelijk ook interessant

iStock-505843270[3].jpg

Junior sales executive Niveau 3

Groningen
BOL
JuniorAccountmanager_niv4_1_MarComAdm_BusinessAdministratie.jpg

(Junior) accountmanager Niveau 4

Groningen
BOL
Vestigingsmanagergroothandel_niv4_1_handelondernemerschap_businessadmi.jpg (1)

Bedrijfsmanagement (vestigingsmanager groothandel) Niveau 4

Groningen
BOL
iStock-511786392_1.jpg

Leidinggevende team/afdeling/project Niveau 4

Groningen
BBL
Terug naar boven