Skip to ContentSkip to Navigation
Home Bedrijven & Opleiden Leerbedrijven Noorderpoort Business@School

Business@School

Business@School is het onderwijsleerbedrijf van de school Business & Administratie. Binnen het leerbedrijf is een werkomgeving gecreëerd, waar echte opdrachten door studenten uit verschillende opleidingen van Noorderpoort worden uitgevoerd.

De opdrachten komen van opdrachtgevers binnen het Noorderpoort of van bedrijven, (non-)profitorganisaties, instellingen, verenigingen en stichtingen. Alle opdrachten hebben te maken met een van onderstaande vakgebieden.

Bij het onderwijsleerbedrijf beschouwen we de student als een medewerker. We verwachten van onze studenten een representatieve houding en begeleiden ze om een goed klantencontact met de opdrachtgever te onderhouden.

Wil je contact opnemen met Business@School?
Wij zijn open van maandag-vrijdag van 9.00-16.00 uur en te bereiken op 050-36 56 500 of via bashora@noorderpoort.nl. Wij zijn gevestigd aan de Hora Siccamasingel 177 te Groningen.

Businessplannen

Bent u toe aan een nieuw plan voor uw organisatie op het gebied van communicatie, social media of sponsoractiviteiten? Studenten van B@S kunnen u hiermee helpen. 

Marketingplan
Marketing is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Studenten worden opgeleid om met nieuwe trends en ontwikkelingen om te gaan en deze toe te passen. Marktverkenning en -ontwikkeling en die op de voet volgen, is voor hen bekend terrein. Onze marketeers staan voor u klaar. 

Communicatieplan
Iedere doelgroep heeft zijn eigen kenmerken. Inspelen op de manier waarop uw doelgroep communiceert is voor onze studenten een uitdaging. Zij kennen de wereld van Facebook, Twitter en andere moderne communicatiemiddelen. Gelukkig worden ze ook geïnstrueerd in de 'ouderwetse' communicatievormen. Zo kan er een communicatieplan op maat worden ontwikkeld.

Social media plan
Ook op Social Media gebied kunnen onze studenten u ondersteunen. Uw bedrijf kan door verschillende moderne communicatiemiddelen, zoals Facebook, Twitter, Linkedin, etc. gepromoot worden en meer naamsbekendheid krijgen. Dit kan leiden tot extra inkomsten. Wilt u weten wat Social Media kan betekenen voor uw bedrijf, neem vrijblijvend contact op.

Sponsorplan
Wanneer u op zoek bent naar financiële middelen voor uw organisatie, dan kunnen wij u daarbij een handje helpen. Verenigingen hebben de vrijwilligers en sponsoren niet meer voor het uitkiezen. Het wordt steeds moeilijker om verenigingen te laten voortbestaan. Daarom is het van belang om een goed sponsorplan te hebben. Via een sponsorplan kunnen wij u op weg helpen, om uw plannen te realiseren met nieuwe financiële middelen.

Events

Studenten van B@S werken ook mee aan het organiseren van diverse activitetieiten, zoals:

Koopzondag
Drie á vier keer per jaar organiseren studenten van B@S in samenwerking met de winkeliers van De Hooge Meeren in Hoogezand een koopzondag met steeds een verschillend thema. Een Culinaire of een Fashion-koopzondag verhoogt het winkelplezier voor het publiek.

Open Dagen
Ervaring met Open Dagen organiseren is ook aanwezig binnen ons B@S-team. De studenten van B@S verzorgen de Open Dagen op uw bedrijf tot in de puntjes. Alles wat u nodig heeft wordt door ons zorgvuldig en op kwaliteit samengesteld. Van het meedenken over de aankleding van ruimtes, de vormgeving van het drukwerk tot facilitaire ondersteuning tijdens deze dagen, u kunt bij B@S aankloppen. Samen maken we er een commercieel succes van.

Personeelsdagen
Wilt u uw personeel een onvergetelijke dag bezorgen? Laat de studenten van B@S meedenken en meewerken aan uw personeelsdag. Het zal een unieke, verrassende en goed verzorgde dag zijn, waar nog lang over zal worden nagepraat. Organiseren is ons op het lijf geschreven.

Fashion shows
Studenten van B@S werken ook mee aan het organiseren van fashion shows.

Office-activiteiten

​Administratieve ondersteuning
Elk jaar vindt er een aantal loopevenementen in Groningen plaats. Noorderpoort neemt hier aan deel met een aantal teams. Onze secretaresses van B@S verzorgen de inschrijvingen en alle informatie voor de deelnemers die mee doen aan deze loopprojecten. Zij verzorgen alles van A tot Z. 

Verenigingsondersteuning
Verenigingen hebben het tegenwoordig moeilijk. Veel werkzaamheden blijven liggen door gebrek aan vrijwilligers. B@S kan verenigingen grote diensten bewijzen. Zaken als het ontwerpen van flyers, folders en websites kunnen door B@S worden opgezet en uitgevoerd. Daarnaast kan B@S een ledenadministratie bijwerken, een telefonische of digitale enquête afnemen of het schrijven van Marketing-, PR- of Sponsorplannen voor haar rekening nemen. Administratieve ondersteuning bij allerlei activiteiten zijn competenties van de secretaresses B@S.

Administratieve zaken op orde
Wilt u ook uw administratieve zaken op orde brengen? Laat de secretaresses van B@S u een handje helpen. Zij ondersteunen u bij het voorbereiden en organiseren van het werk, bijhouden van uw agenda en uittypen van brieven. Wilt u de mogelijkheden met ons bespreken, bel gerust eens. 

Customer relationship management
Heeft u een ledenbestand dat u wilt opschonen? Onze secretaresses kunnen deze klus voor u klaren. Zij bellen en checken één en ander en kunnen een up-to-date ledenlijst bij u afleveren.

Workshops en trainingen
Workshops en trainingen zijn zowel leerzaam voor u als uw personeel en kunnen op maat gemaakt worden door onze creatieve studenten van B@S. Prezi, het gebruik van iPad, laptop of Windows zijn workshops die we voor u kunnen verzorgen. Daarnaast ontwikkelen we trainingen op het gebied van Telefoneren, Solliciteren en Intakegesprekken voeren. Laat u informeren over de maatwerk mogelijkheden voor uw organisatie.

Grafische vormgeving

Filmproducties
Een videoclip of promotiefilm laten maken? Of heeft u een goede cameraman of -vrouw nodig? Zoekt u een student met talent voor film en video? Dan bent u op het goede adres, want onze studenten hebben veel in huis.

Web ontwerpen
Bent u toe aan een nieuwe huisstijl of een nieuw ontwerp van uw website. De studenten van B@S ontwikkelen huisstijlen en logo’s en kunnen folders, posters en websites vormgeven. Ook animatie behoort tot de mogelijkheden. 

Promotiemateriaal
Wilt u uw bedrijf onder de aandacht van het publiek brengen? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Onze studenten van B@S ontwikkelen verschillende promotiematerialen in overleg met u, die bij uw bedrijf passen. Van folders en posters tot flyers en gadgets, alles kan door onze studenten worden verzorgd.

Hostess of personal assistant

Ontvangen van gasten
Organiseert u binnenkort een beurs, congres of evenement en heeft u representatieve gastdames en -heren nodig? Onze studenten zijn zeer representatief, enthousiast en ervaren. Klantvriendelijkheid en geduld is ons op het lijf geschreven. We zijn een visitekaartje voor uw bedrijf.

Personal Assistant
Een eigen Personal Assistant die tijdens uw evenement de taken backstage overneemt? Een droom die kan ingelost worden. Onze Personal Assistants van B@S ondersteunen en anticiperen op wat er gedaan moet worden en springen pro-actief in waar nodig. Laat onze studenten u ondersteunen bij uw zaken. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. 

Fashion en Interior

Fashion shows
Creatief, origineel en vol passie zijn de studenten van de opleiding Fashion Styling. Wilt u een Fashion show of een ander event organiseren? De B@S-studenten kunnen de kaartverkoop, aankleding en ontvangst van het publiek regelen. Tevens kunnen zij u facilitair ondersteunen en het entertainment verzorgen. Wij hebben ervaring op dit gebied en kunnen u veel werk uit handen nemen.

Interieuradviezen
Een juiste uitstraling is belangrijk voor uw bedrijf. Door te spelen met de stoffen en materialen geven de interieurstylisten van B@S u advies. Samen met u gaan zij op zoek naar uw stijl en wensen. Deze verwerken de studenten in een compleet interieurontwerp. Ze maken een indelingsplan en een meubel-, materiaal- ,kleur- en verlichtingsadvies. Met daarbij tips voor de juiste keuze op de vloer, raam- en wanddecoratie en accessoires.

Terug naar boven