Koken in de horeca

Tijdens de korte opleiding 'Koken in de horeca' worden vooral vaardigheden geleerd voor het praktische keukenwerk. Aan deze vaardigheden is grote behoefte in de horeca.
Meld je aan voor deze training
Hoe ziet je training eruit?
In deze korte opleiding leer je vooral vaardigheden voor het praktische keukenwerk. Daarnaast is er natuurlijk ruime aandacht voor de hygiëne in de keuken: HACCP. De opleiding is praktijkgericht en bevat ondersteunende theorie. De praktijk- en theorielessen worden gegeven in één van de moderne keukens van Noorderpoort.
De student:
- maakt mise en place (voorbereidende werkzaamheden)
- bereidt gerechten en componenten
- werkt gerechten af voor de uitgifte
- maakt werkruimtes, gereedschappen en machines schoon
- ontvangt en controleert geleverde producten
- slaat geleverde producten op
De opleiding duurt gemiddeld 10 weken. Naast 4 uur les per week op school besteedt de student in totaal 200 uur aan zelfstudie (e-learning) en aan werken in de praktijk (werk, stage). In de praktijk zullen ook opdrachten uitgevoerd worden. Het traject wordt afgesloten met een examen in de laatste week.
Voor wie?
Deze opleiding is voor werkenden die in de keuken breder ingezet of geschoold willen/moeten worden, of werkzoekenden of zij-instromers die graag willen werken in de keuken.
Wanneer?
De opleiding start in oktober 2020 bij voldoende aanmeldingen.
Leslocatie(s)
Kosten
De kosten voor deze opleiding zijn in totaal maximaal € 1.500,-.
Toelating
Je bent werkzaam in de keuken en wil/moet breder ingezet of geschoold worden, of je bent werkzoekende of zij-instromer en wil graag werken in de keuken.
Resultaten
Je krijgt een mbo-certificaat uitgereikt, dat wordt geregistreerd in het diplomaregister en heeft civiele waarde. Met een mbo-certificaat 'Koken in de horeca' is doorstroom naar een mbo-opleiding Kok of Zelfstandig werkend kok bovendien eenvoudiger en efficiënter.