< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Bedrijfstrainingen & Cursussen Overzicht trainingen en cursussen Middenkaderfunctionaris bouw BBL niveau 4 – avondopleiding (derde leerweg)

Middenkaderfunctionaris bouw BBL niveau 4 – avondopleiding (derde leerweg)

BeroepsonderwijsStadskanaal_Midfunctbouw_TPI_niv4_1.jpg

Wil jij in korte tijd de opleiding middenkaderfunctionaris bouw volgen? Dan is deze BBL-avondopleiding vanuit de derde leerweg, waarbij je leren en werken combineert, iets voor jou. Binnen drie jaar heb jij je mbo-diploma niveau 4. Dit is de start van een nieuwe uitdaging.

Meld je aan voor deze opleiding

{{succesResult_AanmeldForm}} {{succesResult_AanmeldForm}}
{{errormsg_AanmeldForm}}

Vragen over deze training

Voor al je vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met:

avatar

Stadskanaal
Peter Hazenberg
p.hazenberg@noorderpoort.nl
088 - 230 81 05

Over deze training

Hoe ziet je training eruit?

Met een diploma middenkaderfunctionaris bouw kun je in verschillende functies aan de slag bij verschillende organisaties. Bij een bouwbedrijf werk je bijvoorbeeld aan de bouw en het onderhoud van gebouwen. Maar ga je bij een ingenieurs- of architectenbureau aan de slag, dan houd je je juist meer bezig met het maken van bouwtekeningen en de voorbereiding op de daadwerkelijke bouw.

Iedere week heb je twee avonden les. De ene avond krijg je bouwkundige vakken, zoals: bouwfysica, 2D- en 3D-tekenen, landmeten, bouwmanagement, en maquettebouw. Tijdens deze avond werk je ook aan projecten. De andere avond komen de algemene vakken aan bod, zoals: Nederlands, Engels, rekenen, wiskunde, en natuurkunde. Keuzedelen vormen ook een onderdeel van het lesprogramma.

De lessen vinden deels online plaats en deels op school in Stadskanaal (Sportparklaan).

Praktijkopdrachten
Een BBL-opleiding is een combinatie van leren en werken. Theorielessen krijg je op school, maar de praktijkopdrachten en het afstuderen doe je tijdens werktijd bij je werkgever. Om die reden kun je een BBL-opleiding alleen doen als je ook een werkplek bij een erkend leerbedrijf hebt. Je weet dan zeker dat je het vak goed leert in de praktijk.

Begeleiding
Tijdens je opleiding word je begeleid door een collega binnen het bedrijf en een docent vanuit de opleiding. Je kunt bij hen terecht wanneer je vragen hebt. Ook bespreken jullie regelmatig de voortgang van de opleiding.

Studiebelasting
De opleiding duurt 3 jaar. Elke week heb je 6 uur les, verdeeld over 2 avonden. Daarnaast besteed je ongeveer 6 tot 8 uur aan zelfstudie.

Crebonummer
Het crebonummer van deze opleiding is 25104.

Voor wie?

Deze opleiding is voor vakmensen in de bouw die vanwege hun functie een niveau 4-opleiding middenkaderfunctionaris bouw nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat je toe bent aan een volgende stap in je carrière of omdat je wil doorgroeien binnen het bedrijf. Doordat je ’s avonds naar school gaat en overdag de praktijk leert, kun je deze opleiding perfect combineren met je baan.

Wanneer?

Deze opleiding duurt 3 jaar; een jaar korter dan normaal. Je krijgt twee avonden per week les van 18.30-21.30 uur: op dinsdagavond op school en op donderdagavond online. De praktijk leer je overdag bij je werkgever.

De opleiding start bij voldoende aanmeldingen in september 2021. Flexibele instroom is ook mogelijk.

Leslocatie(s)

Stadskanaal nieuwe locatie 2.jpg

Beroepsonderwijs Stadskanaal

Sportparklaan 5
9502 CW Stadskanaal

Kosten

De kosten voor de opleiding middenkaderfunctionaris bouw zijn € 1895,- per schooljaar, exclusief leermiddelen zoals boeken, licenties en laptop.

Voor werkgevers
Wil je als bedrijf meerdere medewerkers opleiden tot middenkaderfunctionaris bouw? Dat is mogelijk! Ook kunnen we een opleiding op maat aanbieden. Neem dan contact op met bovenstaande contactpersoon. We zullen dan eventuele speciale wensen inventariseren en een offerte maken afgestemd op jouw wensen.

Toelating

Om met deze opleiding te starten, heb je al enige werkervaring als middenkaderfunctionaris bouw of soortgelijke functies. Daarnaast heb je één van de volgende diploma’s:

  • vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
  • vmbo-gemengde leerweg
  • vmbo-theoretische leerweg of mavo
  • overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4
  • mbo-basisberoepsopleiding (niveau 2)
  • mbo-vakopleiding (niveau 3)
  • ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling

Als je geen diploma hebt, dan kunnen we een test afnemen om jouw kennis en niveau te bepalen.

Verder ben je voor minimaal 20 uur in dienst bij een erkend leerbedrijf (erkenning is aan te vragen en zichtbaar via de site van SBB) waar je de mogelijkheid hebt om de praktijkopdrachten en afstudeeropdracht uit te voeren.

Resultaten

Na het afronden van deze opleiding, krijg je het mbo-diploma Middenkaderfunctionaris bouw niveau 4.

Meld je aan voor deze opleiding

{{succesResult_AanmeldFormOnder}} {{succesResult_AanmeldFormOnder}}
{{errormsg_AanmeldFormOnder}}

Deze trainingen zijn mogelijk ook interessant

Metselen En Voegen

Basisvaardigheden metselen en voegen

Basisvaardigheden Timmeren

Basisvaardigheden timmeren

Basisvaardigheden Frezen Of Draaien

Basisvaardigheden verspanen (frezen of draaien)

Terug naar boven