< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Bedrijfstrainingen & Cursussen Overzicht trainingen en cursussen Basisvaardigheden timmeren

Basisvaardigheden timmeren

Basisvaardigheden Timmeren

Tijdens deze module leer je verschillende technieken om hout te bewerken, zoals zagen, schaven, steken en boren. Ook het maken van houtverbindingen, zoals halfhoutsverbindingen, overkruizingen en pen- en gatverbindingen, komen aan de orde

Houd mij op de hoogte

Vragen over deze training

Voor al je vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met:

avatar

Stadskanaal
Arne Beukema
a.beukema@noorderpoort.nl
06 48 13 69 10

Over deze training

Hoe ziet je training eruit?

Het doel van deze training is het ontwikkelen van het gevoel voor hout. Hoe is dit het beste te bewerken? Hoe reageert het hout op verschillende bewerkingen? Wat zijn de mogelijkheden en de beperkingen van hout? Welke verbindingen worden waar toegepast en hoe zijn die het best te maken?

In overzichtelijke stappen behandelen we het hele proces van het houtbewerken. In opbouwende moeilijkheidsgraad gaan we van zagen en schaven, via boren en steken, naar de echte houtverbindingen.

In deze training voer je 24 praktische opdrachten uit. In elke opdracht is een stukje theorie verwerkt. Voor extra inzicht ga je eerst aan de slag met de werkvoorbereiding.

Het materiaal en gereedschap wordt door Noorderpoort verzorgd. In verband met de veiligheid zijn persoonlijke beschermingsmiddelen (werkkleding, veiligheidsschoenen en een veiligheidsbril) verplicht. Deze moet je zelf meebrengen.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor iedereen die zich wil bekwamen in het werken met hout.

Wanneer?

De training vindt plaats op 10 dinsdagavonden van 19.00 uur tot 22.00 uur. De eerste volgende cursus start in september.

Heb je interesse om deze training te volgen? Laat dan je contactgegevens achter via de bovenstaande 'Houd mij op de hoogte'-knop en we zullen je op tijd informeren.

Leslocatie(s)

Stadskanaal nieuwe locatie 2.jpg

Beroepsonderwijs Stadskanaal

Sportparklaan 5
9502 CW Stadskanaal

Kosten

€ 475,- per deelnemer.

Wanneer je deelneemt aan deze training zorg je zelf voor de vereiste persoonlijke beschermingsmiddelen: werkkleding, veiligheidsschoenen en een veiligheidsbril. Deze beschermingsmiddelen kun je eventueel ook aanschaffen via Noorderpoort.

Toelating

Iedereen met interesse in houtbewerken kan aan deze training deelnemen. Er zijn verder geen specifieke toelatingseisen voor deze training.

Resultaten

Aan het eind van de training ontvang je een bewijs van deelname.

Deze trainingen zijn mogelijk ook interessant

Metselen En Voegen

Basisvaardigheden metselen en voegen

BeroepsonderwijsStadskanaal_Midfunctbouw_TPI_niv4_1.jpg

Middenkaderfunctionaris bouw BBL niveau 4 – avondopleiding (derde leerweg)

Terug naar boven