< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Bedrijfstrainingen & Cursussen Overzicht trainingen en cursussen

Overzicht trainingen en cursussen

Wil je je kennis verbreden of verdiepen? Heb je medewerkers die je wilt laten bijscholen? Noorderpoort heeft een groot aanbod aan trainingen en cursussen in verschillende sectoren, zowel voor particulieren als bedrijven.

Staat de door jou gewenste training niet in onderstaande lijst? Neem dan contact met ons op voor een gesprek over andere mogelijkheden.

Basisvaardigheden op de werkvloer (4)

Digitale vaardigheden op de werkvloer

| De duur van de training wordt in overleg bepaald

Deze training is bedoeld voor werknemers die de digitale basisvaardigheden niet of nauwelijks beheersen, of juist willen opfrissen.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor anderstaligen en laaggeletterden. 

De training vindt plaats bij het bedrijf waar de cursist werkzaam is.

Bekijk deze training

Nederlands spreken op de werkvloer

| De duur van de training wordt in overleg bepaald

De spreekoefeningen in deze training zijn gericht op de praktijk en bedoeld om de spreekdrempel te verlagen. Bij de oefeningen wordt de grammatica gecombineerd met spreken. De directe spreekvaardigheid in het Nederlands kan gekoppeld worden aan de specifieke communicatie binnen het bedrijf. 

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor anderstaligen.

De training vindt plaats bij het bedrijf waar de cursist werkzaam is.

Bekijk deze training

Nederlandse taal op de werkvloer

| De duur van de training wordt in overleg bepaald

Deze training biedt taaltrajecten Nederlands binnen het bedrijf, voor medewerkers die moeite hebben met lezen en schrijven en/of rekenen. We werken met een methode die aansluit bij de leervraag van de werknemer/werkgever. De directe taalvaardigheid kan worden gekoppeld aan de specifieke communicatie binnen het bedrijf.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor statushouders en laaggeletterden. 

De training vindt plaats bij het bedrijf waar de cursist werkzaam is.

Bekijk deze training

Taal op de werkvloer

| De duur van de training wordt in overleg bepaald

Werknemersvaardigheid kent vele facetten. Het gaat niet alleen om communicatie met collega's en leidinggevenden. Ook bijvoorbeeld het nakomen van afspraken is belangrijk, evenals kennis van de bedrijfscultuur met de daarbij horende omgangsvormen. Het doel van deze training is het verhogen van het taalniveau en uitbreiden van kennis en vaardigheden op de werkvloer. Wanneer de deelnemers zich voldoende werknemersvaardigheden hebben eigen gemaakt, vergroten zij hun kansen op behoud van werk of doorstroom naar een nieuwe baan.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor statushouders en laaggeletterden, zoals Wajongers. Groepsgrootte: maximaal 12 personen.

De training vindt plaats bij het bedrijf waar de cursist werkzaam is.

Bekijk deze training

Bouwen en wonen (3)

Basisvaardigheden metselen en voegen

Stadskanaal | 9 avonden van 3 uur

De bouw is op zoek naar jou! Altijd al je eigen muurtje willen metselen? In deze training leren we je de belangrijkste basisvaardigheden voor het metselen van schoonmetselwerk-muurtjes en het voeg van het metselwerk.

Voor wie?

Voor iedereen die wil kennismaken met het metselen en voegen. Deze training is ook geschikt als je al enige ervaring hebben met metselen en graag een stapje verder wil.

Bekijk deze training Direct aanmelden

Basisvaardigheden timmeren

Stadskanaal | 10 avonden van 3 uur

Tijdens deze module leer je verschillende technieken om hout te bewerken, zoals zagen, schaven, steken en boren. Ook het maken van houtverbindingen, zoals halfhoutsverbindingen, overkruizingen en pen- en gatverbindingen, komen aan de orde

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor iedereen die zich wil bekwamen in het werken met hout.

Bekijk deze training Direct aanmelden

Basisvaardigheden verspanen (frezen of draaien)

Stadskanaal | 10 avonden van 3 uur

Leer bij ons de basisvaardigheden verspanen: frezen of draaien. Op dit moment is er veel vraag naar vakmensen voor het vak verspaner. Wil jij leren werken met een freesbank of een draaibank? Schrijf je dan in voor deze training.

Voor wie?

De training is bedoeld voor mensen die willen leren werken met een freesbank of draaibank. Er kunnen tegelijk maximaal 5 deelnemers voor frezen en 5 deelnemers voor draaien deelnemen.

Bekijk deze training Direct aanmelden

Digitale vaardigheid (1)

Digivaardigheden

Stadskanaal | 6 avonden van 3 uur

Wil je graag met een computer kunnen omgaan, maar heb je hier geen of weinig ervaring mee? Schrijf je dan in voor deze training Digivaardigheden. We leren je in een korte tijd de basisvaardigheden van het besturingssysteem Windows, het tekstverwerkingsprogramma Word en het handig gebruiken van internet.

Voor wie?

Deze training is voor cursisten die weinig of geen ervaring hebben met het gebruiken van een computer. Er is plaats voor 10 tot 15 deelnemers.

Bekijk deze training Direct aanmelden

Dronepiloot (1)

Dronepiloot opleiding

Stadskanaal | 10 avonden van 3 uur

Wil je aan het werk als dronepiloot? Deze opleiding leert jou alles wat je nodig hebt als professioneel dronepiloot. Je ontvangt een ROC-Light diploma. Hiermee kun je een dronevergunning aanvragen bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Voor wie?

Dronepiloot is een baan van de toekomst! De opleiding dronepiloot is voor iedereen die beroepsmatig met een drone wil gaan vliegen. Drones krijgen een steeds grotere rol in de samenleving. 

Ben je hobbyvlieger en wil jij je aan de geldende regels houden? Dan is deze opleiding ook geschikt.

Bekijk de opleiding dronepiloot Direct aanmelden

Gezondheidszorg en welzijn (12)

Doktersassistent opfriscursus

Groningen | 4 - 14 avonden (afhankelijk van het aantal cursusdelen dat je volgt)

Deze opfriscursus Doktersassistentvaardigheden bieden wij wegens succes opnieuw aan. Hiermee willen we tegemoet komen aan de vraag die er o.a. bestaat bij herintredende doktersassistenten om hun kennis en vaardigheden te upgraden. 

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor herintredende doktersassistenten, apothekersassistenten werkzaam in de huisartsenpraktijk, die zich ook willen bekwamen in de werkzaamheden van de doktersassistent.

Bekijk deze training Direct aanmelden

Doktersassistent (derde-leerwegopleiding)

Groningen | 1,5 jaar

Ben je uitgekeken op je werk en toe aan een nieuwe uitdaging in de zorg? Dan is de opleiding Doktersassistent vanuit de derde leerweg misschien wel iets voor jou. Je behaalt in 1,5 jaar een niveau 4-diploma en kunt daarna aan het werk als doktersassistent. 

Voor wie?

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die toe is aan een nieuwe uitdaging in de zorgsector.

Bekijk deze opleiding Direct aanmelden

Gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie

Groningen | 20 contactdagen van 4 uur, verspreid over 1 jaar

Tijdens de opleiding Gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie ontwikkel je specifieke deskundigheid in het adviseren, begeleiden en ondersteunen van collega’s, familieleden en andere disciplines. Je doet kennis op over de diverse psychogeriatrische en gerontopsychiatrische gedragsbeelden en leert deze toe te passen en over te dragen op collega’s.

Voor wie?

Werk je met psychogeriatrische zorgvragers en vraag je je af op welke manier je de kwaliteit van jouw werk en het welzijn van de zorgvragers kunt verbeteren? Dan is de opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP) een goede keus.

Bekijk deze training Direct aanmelden

Helpende Plus

Groningen | 10 dagdelen, verspreid over 6 maanden

Als Helpende Plus ben je werkzaam in de gezondheidszorg. Je werkt in een verpleeg- of verzorgingshuis, de gehandicaptenzorg of in de thuiszorg.  Je zorgt voor het welbevinden van de zorgvrager op het gebied van gezondheid, wonen en welzijn. De zorg en de begeleiding die je verleent wordt mede bepaald door de omgeving waar je werkt en kan per cliënt en per dag verschillen. Met de cursus 'Helpende Plus' word je op dit werk voorbereid. 

Voor wie?

De cursus 'Helpende Plus' kun je volgen als je de opleiding Helpende Zorg en Welzijn hebt afgerond. Je wilt je graag verder ontwikkelen en een aantal verzorgende vaardigheden kunnen uitvoeren. Daarmee kun je breder ingezet worden in je werk en van meer betekenis zijn voor je cliënten.

Bekijk deze training Direct aanmelden

Modulaire en flexibele opleiding Maatschappelijke zorg, Verzorging en Verpleging

Groningen | 3 of 4 jaar (afhankelijk van het aantal modules)

In deze 'Flex-BBL'-opleiding bieden we je de mogelijkheid om via modules de opleiding Maatschappelijke Zorg niveau 3 en 4, Verzorgende-IG, of Verpleegkundige te volgen in een gecombineerde klas.

Voor wie?

Deze opleiding is geschikt voor je als je toelaatbaar bent voor Maatschappelijke Zorg niveau 3, Maatschappelijke Zorg niveau 4, Verzorgende-IG of Verpleegkundige en een bij de opleiding passende werkplek hebt. Ook kun je zelfstandig leren en ben je al handig met de computer.

Op basis van eerder behaalde diploma’s of EVC-bewijsvoering is het mogelijk vrijstelling te krijgen voor één of meer modules en de opleiding op maat te volgen. Dit is ter beoordeling van de schoolexamencommissie.

Bekijk deze training Direct aanmelden

Technologie in de zorg en welzijn: ermee aan de slag

Assen, Meppel, Emmen, Groningen | 5 dagdelen van 3 uur

Technologie speelt een steeds grotere rol in de zorg. Deze ontwikkelingen zijn ook van grote invloed op professionals in de zorg en welzijn. Wil jij de mogelijkheden van technologie in je beroep leren kennen en kansen zien om technologie in te zetten ten behoeve van het welzijn en de gezondheid van cliënten? Dan is de cursus 'Technologie in de zorg en welzijn: ermee aan de slag' iets voor jou. Als deelnemer leer je hoe je technologie effectief kunt toepassen in je beroepspraktijk.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor het bij- en nascholen van medewerkers in zorg en welzijn, die interesse hebben in technologie.

Bekijk deze training Direct aanmelden

Verplegende en verpleegtechnische handelingen

Groningen | 20 dagdelen, verspreid over 12 maanden

De cursus 'Verplegende en verpleegtechnische handelingen' helpt je deskundig te worden of je deskundigheid te vergroten bij het uitvoeren van verpleegtechnische en voorbehouden handelingen en de zorg voor cliënten met midden- tot hoog-complexe problematiek.

Voor wie?

De cursus 'Verplegende en Verpleegtechnische Handelingen' is voor hen die werken met cliënten met midden- tot hoog-complexe problematiek. Hierbij moeten verpleegtechnische en voorbehouden handelingen worden uitgevoerd, zoals intramusculair injecteren of een cliënt katheteriseren.

Bekijk deze training Direct aanmelden

Verzorgende en verpleegtechnische handelingen

Groningen | 10 dagdelen, verspreid over 6 maanden

Wil jij het welzijn van cliënten verbeteren door je verder te ontwikkelen? Heb jij behoefte om je geheugen weer op te frissen? Tijdens de cursus 'Verzorgende en verpleegtechnische handelingen' werk je aan het verbeteren van je vaardigheden voor het uitvoeren van specifieke handelingen bij cliënten met een midden-complexe problematiek.

Voor wie?

De cursus 'Verzorgende en Verpleegtechnische Handelingen' is geschikt voor jou, wanneer je werkt met cliënten met midden-complexe problematiek waarbij specifieke verpleegtechnische handelingen uitgevoerd moeten worden. De cursus brengt je op de hoogte van de actuele kennis en vaardigheden die je als verzorgende nodig hebt.

Bekijk deze training Direct aanmelden

Gespecialiseerd verzorgende revalidatiezorg (GVR)

Assen | 8 maanden

Na een opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Revalidatiezorg (GVR) help je ouderen die specifieke zorg nodig hebben. De revalidatiezorg is gericht op het herstel en terugkeer van de cliënt in de thuissituatie. Als gespecialiseerd verzorgende revalidatiezorg coach je en geef je de cliënt zijn zelfvertrouwen terug. Ook werk je aan zijn zelfredzaamheid. Je bent het eerste aanspreekpunt voor jouw cliënt en de mantelzorgers bij vragen over de zorg en de voortgang van de revalidatie. Voor het eventueel bijstellen van het revalidatieplan ben jij medeverantwoordelijk.

Voor wie?

Gediplomeerd Verzorgenden niveau 3 (of gelijkwaardig opleidingsniveau) of Verpleegkundigen niveau 4, werkzaam in de geriatrische revalidatiezorg.

Bekijk deze opleiding Direct aanmelden

Oplossingsgericht Werken

Groningen | Twee bijeenkomsten van drie uur

Oplossingsgericht werken is een gespreksmodel dat bewezen effectief is,  omdat deze benadering respectvol en prettig is voor cliënten en begeleiders. Binnen de zorg en de psychiatrie wordt er steeds meer gebruik gemaakt van deze werkwijze.

Voor wie?

De training is geschikt voor belangstellenden die zich meer op oplossingen willen focussen dan op problemen en effectiever met cliënten en collega's willen communiceren. De training draagt bij aan een  nieuwe mindset.

Bekijk deze training Direct aanmelden

Training Huiskamerassistenten

Groningen | zes bijeenkomsten van drie uur

Huiskamerassistenten hebben veel contact met bewoners, collega’s en familieleden. Dit vergt specifieke vaardigheden en competenties. Tijdens deze training gaan we hier op in. 

Voor wie?

Deze training is geschikt voor personen die werkzaam zijn als huiskamerassistent of woonassistent, of aan de slag gaan in dit beroep.

Bekijk deze training Direct aanmelden

Ervaringsdeskundige

Groningen | 2 jaar

Wil jij jouw levenservaringen beroepsmatig inzetten om samen met je collega’s anderen te helpen? Dan is dit dé opleiding voor jou. Met je eigen levensverhaal en ervaring kun jij een brug slaan tussen de professionele hulpverlener en de cliënt. Door alles wat je hebt meegemaakt kom jij gemakkelijk in gesprek met de cliënt. Dat is jouw kracht als ervaringsdeskundige.

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor mensen die een ontwrichtende levenservaring hebben gehad, maar deze inmiddels een plek in hun leven hebben weten te geven. Deze levenservaring kan bijvoorbeeld zijn: huiselijk geweld, armoede, verslaving, gedwongen prostitutie, psychiatrie, mantelzorg, of vlucht uit land van oorsprong. Inmiddels ben je hersteld van deze ervaring en wil jij je inzetten om andere mensen met een soortgelijke achtergrond te helpen om hun leven weer op de rit te krijgen.

Bekijk deze training Direct aanmelden

Horeca (1)

Koken in de horeca

Groningen | 10 weken

Tijdens de korte opleiding 'Koken in de horeca' worden vooral vaardigheden geleerd voor het praktische keukenwerk. Aan deze vaardigheden is grote behoefte in de horeca.

Voor wie?

Deze opleiding is voor werkenden die in de keuken breder ingezet of geschoold willen/moeten worden, of werkzoekenden of zij-instromers die graag willen werken in de keuken.

Bekijk deze training Direct aanmelden

Lassen (9)

Lassen niveau 1 en 2

Stadskanaal | 20 avonden van 3 uur

Heb je nog geen lasdiploma’s, maar wil je deze wel behalen? Schrijf je dan in voor deze training. We leren je de lastechniek in de lasprocessen MIG/MAG (staal), TIG (staal/rvs/aluminium), of BMBE (staal). De lasprocessen kun je leren op niveau 1 of op niveau 2.

Voor wie?

Niveau 1 is geschikt voor beginnende lassers die eenvoudig laswerk moeten verrichten. Lassers die gevorderd laswerk moeten verrichten kunnen niveau 2 volgen.

Als je niet zeker bent van je niveau, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Aan de hand van een proeflas kunnen we jouw niveau bepalen.

Bekijk deze training Direct aanmelden

Oriëntatiecursus lassen

Groningen | 6 dagdelen van 3 uur

Met deze oriëntatiecursus lassen maak je kennis met diverse lasprocessen. Je leert de apparatuur kennen en je oefent op een eenvoudige manier in de praktijk.

Voor wie?

Deze cursus is voor medewerkers van metaalverwerkende bedrijven die kennis van diverse lasprocessen willen opdoen of mensen die zich willen oriënteren in lastechnieken.

Bekijk deze training Direct aanmelden

BMBE-lassen niveau 1 en 2

Groningen | 20 dagdelen van 3 uur

Binnen deze opleiding leer je de beroepsmatige vakhandelingen van Booglassen Met Beklede Elektrode (BMBE) op niveau 1 en 2. Na afloop van de cursus kun je de vaardigheden zelfstandig uitvoeren aan de hand van tekeningen en werkinstructies volgens het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL).

Voor wie?

Deze cursus is voor de beginnende lasser BMBE.

Als je niet zeker bent van je niveau, dan kun je met een proeflas een niveaubepaling doen. Deze kost € 50,-. Als de proeflas leidt tot een inschrijving, dan zijn de kosten voor onze rekening.

Bekijk deze training Direct aanmelden

BMBE-lassen niveau 3 en 4

Groningen | 20 dagdelen van 3 uur

Binnen deze opleiding leer je de beroepsmatige vakhandelingen van Booglassen Met Beklede Elektrode (BMBE), ook wel elektrisch lassen genoemd, op niveau 3 en 4. Na afloop van de cursus kun je de vaardigheden zelfstandig uitvoeren aan de hand van tekeningen en werkinstructies volgens het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL).

Voor wie?

De opleiding op niveau 3 is bestemd voor booglassers die laswerk moeten verrichten dat aan niet destructief onderzoek wordt onderworpen en biedt de mogelijkheid het beginniveau te behalen voor de opleiding op niveau 4.  

De opleiding op niveau 4 is bestemd voor booglassers die op het hoogste niveau pijp- en plaatlaswerk moeten verrichten dat aan niet destructief onderzoek wordt onderworpen.

Bekijk deze training Direct aanmelden

MIGMAG-lassen niveau 1 en 2

Groningen | 20 dagdelen van 3 uur

In deze opleiding geven we je elementaire kennis en vaardigheden voor het verrichten van eenvoudig laswerk (niveau 1) of voor gevorderd laswerk (niveau 2).

Voor wie?

Deze cursus is voor beginnende lassers die eenvoudig laswerk moeten verrichten (niveau 1) en voor MIG/MAG-lassers die gevorderd laswerk moeten verrichten (niveau 2).

Als je niet zeker bent van je niveau, dan kun je met een proeflas een niveaubepaling doen. Deze kost € 50,-. Als de proeflas leidt tot een inschrijving, dan zijn de kosten voor onze rekening.

Bekijk deze training Direct aanmelden

MIGMAG-lassen niveau 3 en 4

Groningen | 20 dagdelen van 3 uur

Je leert om uit plaat opgebouwde werkstukken van ongelegeerd staal te maken in alle posities op niveau 3 en 4 van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL).

Voor wie?

Deze opleiding is voor de ervaren MIG/MAG-lasser niveau 2.

Bekijk deze training Direct aanmelden

TIG-lassen niveau 1 en 2

Groningen | 20 dagdelen van 3 uur

Met het TIG-lasprocedé is het onder meer mogelijk materialen als staal, roestvaststaal (rvs) en aluminium te lassen. Het TIG-lassen leent zich in het bijzonder voor het maken van hoogwaardige lasverbindingen.

Voor wie?

Voor beginnende en gevorderde lassers.

Als je niet zeker bent van je niveau, dan kun je met een proeflas een niveaubepaling doen. Deze kost € 50,-. Als de proeflas leidt tot een inschrijving, dan zijn de kosten voor onze rekening.

Bekijk deze training Direct aanmelden

TIG-lassen niveau 3 en 4

Groningen | 20 dagdelen van 3 uur

TIG-lassen is een lasproces dat zeer geschikt is voor nauwkeurig laswerk en waarmee je een zeer hoge laskwaliteit kunt bereiken. TIG-lassen wordt gezien als een moeilijke vorm van lassen, doordat het toevoegmateriaal handmatig toegevoegd moet worden. TIG-lassen wordt veel gebruikt bij specialistisch leidingwerk, bijvoorbeeld voor de zuivelindustrie. 

Voor wie?

Voor gevorderde en ervaren lassers.

Bekijk deze training Direct aanmelden

Lasopleiding op maat

Groningen | De duur van de opleiding wordt met jou afgestemd

We hebben veel soorten lasopleidingen in ons trainingsaanbod. Toch kun je redenen hebben om ons iets anders te vragen dan ons vaste programma. Geef je opleidingswensen door en wij komen met een opleiding op maat.

Voor wie?

Maatwerk is er voor bedrijven die specifieke opleidingswensen hebben voor hun personeel dat een lastechnische achtergrond heeft.

Bekijk deze training Direct aanmelden

Leidinggeven en ondernemerschap (2)

Leidinggevende team/afdeling/project

Groningen | 1 jaar

Heb jij een vakopleiding (niveau 3) gedaan en heb je meer in je mars? Doe dan deze éénjarige specialistenopleiding. Met de kennis en ervaring die je opdoet, kun je aan de slag in een leidinggevende functie binnen jouw eigen bedrijfstak.

Bekijk deze opleiding

Vakman-ondernemer

Groningen | 1 jaar

Heb jij een vakopleiding (niveau 3) gedaan en droom je van een eigen onderneming? Of ben je van plan om het bedrijf van je ouders over te nemen? Volg dan deze éénjarige specialistenopleiding en leer hoe je een eigen bedrijf opstart binnen jouw vakgebied.

Bekijk deze opleiding

Procestechniek (4)

Onderhoud voor A- en B-operators

Groningen | 5 dagen of 10 dagdelen

Van een proces- of mechanisch operator wordt tegenwoordig steeds meer verwacht dat ze eerstelijns onderhoud zelf verrichten. De afdeling Procestechniek van Noorderpoort verzorgt de cursus Onderhoud voor operators. Noorderpoort is hiervoor door de kenniscentrum SBB en exameninstelling VAPRO aangemerkt als Erkend Leerbedrijf.

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor proces- of mechanisch operators. 

Bekijk deze training Direct aanmelden

Storingzoeken voor operators

Groningen | 2 dagen of 4 dagdelen

De afdeling Procestechniek van Noorderpoort verzorgt de cursus Storingzoeken voor Operators. De effectieve opsporing van de echte oorzaken van storingen in een proces of apparaat wordt steeds belangrijker voor bedrijven. Tijdens deze cursus wordt de operator geleerd om op een goede manier routinematig en systematisch te zoeken naar de oorzaken van storingen. 

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor proces- of mechanisch operators. 

Bekijk deze training Direct aanmelden

Industriële automatisering voor operators

Groningen | 3 dagen of 6 dagdelen

De effectieve opsporing van de echte oorzaken van storingen in een proces of apparaat wordt steeds belangrijker voor bedrijven. Een niet onbelangrijk deel van die storingen heeft te maken met de automatisering die in de bedrijven wordt toegepast. De afdeling Procestechniek van Noorderpoort verzorgt de cursus Industriële automatisering voor operators.

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor proces- of mechanisch operators. 

Bekijk deze training Direct aanmelden

Meet- en regeltechniek voor operators

Groningen | 2 dagen of 4 dagdelen | 3 dagen of 6 dagdelen

De operator heeft inzicht in het gedrag van processen wat betreft de meet- en regel en besturingssystemen. Met dit inzicht is de operator in staat de apparatuur te starten en normaal en uitzonderlijk gedrag van de procesregeling te onderscheiden. Waarnodig kan de operator bijsturen, inspecties uitvoeren en storingen lokaliseren.

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor proces- of mechanisch operators. 

Bekijk deze training Direct aanmelden

Techniek en ICT (2)

Auto-elektronica: diefstalbeveiliging en startonderbreking

Stadskanaal | 6 avonden van 3 uur

Auto-elektronica kent vele geheimen. In deze training komen een aantal aspecten van auto-elektronica aan bod. Je leert welke diefstalbeveiligingssystemen er zijn, de klassen en de componenten, en de sensoren en actuatoren die daar voor nodig zijn. Ook besteden we aandacht aan schema's en schakelingen.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor iedereen die professioneel interesse heeft in diefstalbeveiligingssystemen en startonderbrekingssystemen bij auto’s.

Bekijk deze training Direct aanmelden

Bouw je eigen 3D-printer

Stadskanaal | 6 avonden van 3 uur

Wil jij je eigen 3D-printer bouwen? Deze training maakt jou wegwijs in deze bijzondere wereld vol mogelijkheden. Je leert de basisbeginselen van het 3D-printen, je gaat aan de slag om een 3D-model te ontwerpen, en natuurlijk bouw je je eigen 3D-printer. 

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor iedereen die kennis wil maken met 3D-printing. Er is plaats voor 10 tot 15 deelnemers.

Bekijk deze training Direct aanmelden

VCA (2)

Voorbereiding VCA

| De duur van de training wordt in overleg bepaald

Er zijn in Nederland veel mensen met een taalachterstand die op de werkvloer uitstekend functioneren. Het behalen van een diploma is voor hen een flinke uitdaging. De training ‘Voorbereiding VCA’ bereidt de cursist in eenvoudige bewoordingen voor op de terminologie en de vaktermen uit het VCA-examen. Spelenderwijs maakt men zich de stof eigen aan de hand van visueel materiaal en door veel te doen en zelf te ontdekken. Er is tijd en aandacht voor uitleg van teksten en het leren van nieuwe woorden/jargon.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor iedereen die de taal van de training ‘VCA’ als te moeilijk ervaart of die een taalachterstand heeft. De cursist moet minimaal beschikken over taalniveau 1.

De training vindt plaats bij het bedrijf waar de cursist werkzaam is.

Bekijk deze training

VCA

| De duur van de training wordt in overleg bepaald

Voor deze training VCA is speciaal lesmateriaal ontwikkeld voor mbo-niveau 1. Het lesprogramma is geheel afgestemd op de praktijk en er wordt gebruikgemaakt van onder meer beeldmateriaal. De lessen worden gegeven door een ervaren docent, gespecialiseerd in VCA.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor iedereen die een VCA-diploma nodig heeft voor zijn werk.

De training vindt plaats bij het bedrijf waar de cursist werkzaam is.

Bekijk deze training
Terug naar boven