< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Bedrijfstrainingen & Cursussen Erkenning van kennis en kunde

Erkenning van kennis en kunde

Tijdens je werk, cursussen, opleiding of vrijwilligerswerk doe je veel kennis en ervaring op. Deze competenties kun je inzetten binnen je huidige werk of bij een nieuwe baan. Als je wilt aantonen wat jouw kennis en ervaring waard is, kun je je verworven competenties laten erkennen via een EVC-traject. EVC staat voor Erkenning van Verworven Competenties. Na zo’n EVC-traject krijg je een ervaringscertificaat dat werkgevers en opleiders laat zien wat jij kunt en weet.

Mbo-diploma behalen
Na een EVC-traject kun je je kennis en vaardigheden verder uitbreiden met een scholing bij Noorderpoort. Doordat het ervaringscertificaat inzicht geeft in wat je beheerst, kun je eventueel vrijstellingen van onderwijs en/of examens krijgen. Zo kun je een opleiding in verkorte vorm doen. Het scholingstraject wordt aangepast aan de kennis en ervaring die je al hebt. Uiteindelijk krijg je een erkend mbo-diploma dat jou meer kans op een promotie of meer mogelijkheden op de arbeidsmarkt geeft.

EVC-traject bij Noorderpoort
Wil je een EVC aanvragen en een aangepast scholingstraject volgen bij Noorderpoort?

  • Neem contact op met Studie & Advies. De contactgegevens vind je hieronder.
  • Een EVC-aanbieder met wie Noorderpoort samenwerkt, neemt contact met je op.
  • De EVC-aanbieder onderzoekt in hoeverre je werkervaring gekoppeld kan worden aan werkprocessen die bij een kwalificatie/opleiding horen (en in een kwalificatiedossier staan). Jij bouwt een portfolio op, waarin je bewijzen verzamelt. Een beoordelaar kan ook bij jou op het werk komen kijken.
  • De EVC-aanbieder geeft zijn bevindingen weer in een ervaringscertificaat dat gekoppeld is aan een kwalificatie/opleiding/crebo.
  • Een examencommissie van Noorderpoort bekijkt of jouw ervaringscertificaat vrijstelling geeft voor onderwijs en/of examens. Omdat Noorderpoort vanaf het begin van het EVC-traject betrokken is, houden we je tijdens het hele proces op de hoogte.
  • Noorderpoort stelt voor jou een aangepast scholingstraject samen.
  • Als je de opleiding met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je een erkend mbo-diploma.

EVC aanvragen
Voor meer informatie over een EVC-traject bij Noorderpoort, kun je contact opnemen met:
Noorderpoort Hotspot
0800 - 66 77 885
hotspot@noorderpoort.nl

Terug naar boven