< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Actueel Versoepeling voor mbo-onderwijs

Versoepeling voor mbo-onderwijs

23 februari 2021

Dinsdagavond heeft het demissionaire kabinet in een persconferentie een aantal versoepelingen aangekondigd in het corona-beleid. Daar zat ook een versoepeling bij voor het mbo-onderwijs, namelijk dat we weer wat meer ‘open’ mogen.

Vanaf maandag 1 maart krijgen we meer ruimte om onze studenten te ontvangen. Daarbij blijft de 1,5 meter regel leidend voor hoeveel studenten we kunnen ontvangen in onze gebouwen. In die zin gaan we dus terug naar de situatie van voor en na de zomervakantie.

Het doel van deze versoepeling is dat we alle studenten tenminste één dag in de week onderwijs kunnen bieden in onze gebouwen. Dat kan over meerdere dagen verspreid zijn. Deze verruiming geldt helaas niet voor inburgering en educatie. Daarvoor blijft gelden dat al het onderwijs online verzorgd moet worden. Hoe we met sportlessen omgaan, wordt nog bekeken.

De versoepeling is extra naast de ruimte die er nu al is voor praktijklessen, examens, toetsen en opvang van kwetsbare studenten. Praktijklessen mogen vanaf 2 maart overigens ook ná avondklok-tijdstip plaats vinden.

Onze studenten krijgen in de week van 1 maart vanuit hun opleiding bericht over wat zij (op hoofdlijnen) eventueel kunnen verwachten aan veranderingen.

Terug naar boven