< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Actueel Unieke combinatie: Technisch Inburgeren bij Noorderpoort

Unieke combinatie: Technisch Inburgeren bij Noorderpoort

28 juni 2019

Noorderpoort reikt op donderdag 4 juli voor de eerste keer een schoolverklaring "Technisch inburgeren" uit aan negen cursisten. De cursisten hebben een duaal traject gevolgd, waarbij hun inburgeringstraject gekoppeld werd aan een opleiding die leidt naar een baan of een vervolgstudie mbo-1 of mbo-2. Binnen het traject werkte Noorderpoort Educatie nauw samen met Noorderpoort Technologie & ICT, met de gemeente Groningen als opdrachtgever. 
 
"Technisch Inburgeren" is een combinatie van praktijklessen, stage, vaktaal, rekenen, werknemersvaardigheden en inburgeren. Het is een unieke combinatie, waarbij stageplaatsen werden gevonden in de stad en provincie Groningen.

De negen cursisten die hun schoolverklaringen in ontvangst nemen, zijn afkomstig uit Eritrea, Syrië, Iran en Oeganda. Drie van hen vervolgen een studie op mbo-2 en één cursist stroomt door naar Entree/NT2. De andere vijf zijn klaar voor de arbeidsmarkt en worden door de gemeente bemiddeld naar een baan.
 
De cursus was geheel gericht op werken in en met techniek. Tijdens de cursus kregen de mannen onder andere les in de beginselen van tekeninglezen en aanzichten, meten met een hoogtemeter en schuifmaat, puntlassen en plasmasnijden. Er werden stageplekken aangeboden bij een viertal bedrijven uit Groningen: United Care, THR Marine, Yilmaz en BPC Bewapeningsstaal. Daarnaast volgden de cursisten nog lessen in vaktaal, rekenen en werknemersvaardigheden.

Thema: persbericht

BusAdm-Buitenzijde-0008.jpg

Educatie

Hora Siccamasingel 177
9721 HE Groningen

muntinglaan_foto_2_1.jpg

Technologie & ICT

Muntinglaan 3
9727 JT Groningen

Terug naar boven