< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Actueel Twaalf Noorderpoortstudenten afgestudeerd als Ervaringsdeskundige

Twaalf Noorderpoortstudenten afgestudeerd als Ervaringsdeskundige

29 januari 2020

Donderdag 23 januari ontvingen twaalf studenten van de opleiding Ervaringsdeskundige hun diploma uit handen van de commissaris van de Koning Jetta Kleinsma. Voor de meeste studenten was dit hun eerste diploma ooit. Een algeheel gevoel van trots domineerde tijdens de diploma-uitreiking.
 
Dat er in de maatschappij een enorme behoefte bestaat aan ervaringsdeskundigen blijkt wel uit het feit dat negen van de twaalf al een betaalde baan hebben weten te bemachtigen, nog voordat de studenten hun diploma op zak hadden. Wim van der Pol, lid college van bestuur Noorderpoort, vertelde de aanwezigen dat hij zo ontzettend trots is dat Noorderpoort deze opleiding mag geven in samenwerking met gemeentes en bedrijven. Hij ziet dat er ook in het onderwijs behoefte is aan Ervaringsdeskundigen om de brug tussen de huidige studenten met een “rugzakje” en de docenten te kunnen slaan. Daarom heeft Noorderpoort al drie Ervaringsdeskundigen in dienst.
 
Tijdens de tweejarige opleiding Ervaringsdeskundige staan de levensverhalen van de studenten centraal, met als doel deze ervaringen in te zetten als krachtig en meevoelend instrument. De studenten leren hun eigen levenservaringen beroepsmatig in te zetten om samen met de collega’s uit bijvoorbeeld hulpverlenende instanties de gewenste hulp te kunnen bieden.

Thema: Persbericht

01_Beroepsonderwijs_Veendam__2015-3DTPVormgeving.jpg

Beroepsonderwijs Veendam

Hertenkampstraat 6
9641 GA Veendam

Terug naar boven