< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Actueel Top drie Steps to My Future 2019

Top drie Steps to My Future 2019

08 april 2019

De top drie van de filmwedstrijd Steps to my Future is bekend. Twee beroepenfilmpjes uit de top drie zijn gemaakt door studenten van Noorderpoort Kunst & Multimedia. Eén video brengt het beroep Graphic Design in beeld en de andere laat zien wat er allemaal komt kijken bij het beroep Filmmaker. Studenten van Noorderpoort Beroepsonderwijs Appingedam geven een inkijkje in de wereld van Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen. De uiteindelijke winnaar van de wedstrijd Steps to my Future wordt bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Noorderpoort Jaarprijs op 16 april in MartiniPlaza.  

Steeds betere kwaliteit
De afgelopen maanden zijn studenten van verschillende opleidingen van Noorderpoort druk bezig geweest om in een filmpje van maximaal drie minuten hun toekomstige beroep in beeld te brengen. De jury was meer dan  eens blij verrast door het aangeleverde materiaal. Elk jaar weer ziet de jury een  enorme vooruitgang in de kwaliteit van de filmpjes. De jury heeft dit jaar de focus gelegd op de toepasbaarheid van de filmpjes. De video’s die het tot de top drie geschopt hebben, geven kort en krachtig een goed beeld van het beroep. Volgens de jury hebben de studenten van deze video’s zeer goed nagedacht over de opbouw en daarbij een verhaallijn bedacht die en helder en herkenbaar beeld schept van de werkelijkheid. De beelden spreken volgens de jury voor zich en de keuze om al dan niet gesproken tekst of ondertiteling te gebruiken maakten het verhaal compleet. (tekst gaat verder onder video's)

Steps to my Future 2019 - Graphic Designer

Steps to my Future 2019 - Social Worker

Steps to my Future 2019 - Filmmaker

Steps to my Future
Steps to my Future maakt onderdeel uit van het Europese project Good Guidance. Het doel van dit project is om de kennis van studenten op het gebied van hun toekomstig beroep te vergroten. Studenten van verschillende opleidingen hebben hun toekomstige beroep in beeld gebracht in een video van maximaal drie minuten. De video van het uiteindelijk winnende team, komt op de website van Kies mbo te staan.

De Noorderpoort Jaarprijs 2019
Tijdens de uitreiking van de Noorderpoort Jaarprijs op dinsdag 16 april wordt bekend gemaakt welk beroepenfilmpje Steps to my Future wint. Wil je weten welk team er met de winst vandoor gaat? Bestel dan jouw gratis toegangskaarten via Noorderpoort.

Thema: Noorderpoort Jaarprijs

02_Eemsdollard_Beroepsonderwijs_Appingedam__2015-2Worddocument.JPG

Beroepsonderwijs Appingedam

Opwierderweg 2
9902 RC Appingedam

KunstMultimedia-locatie-1.jpg

Kunst & Multimedia

Verzetsstrijderslaan 2
9727 CE Groningen

Terug naar boven