Skip to ContentSkip to Navigation
Home Actueel Top 3 Steps to my Future bekendgemaakt

Top 3 Steps to my Future bekendgemaakt

29 maart 2017

De top 3 van de filmwedstrijd Steps to my Future is bekend. Twee beroepenfilmpjes zijn gemaakt door studenten van Noorderpoort Kunst & Multimedia en een groep studenten van Noorderpoort Gezondheidszorg & Welzijn heeft ook een video gemaakt die het tot de top 3 geschopt heeft. De uiteindelijke winnaar van de wedstrijd Steps to my Future wordt bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Noorderpoort Jaarprijs op 11 april in Martiniplaza. 

Steps to my Future maakt onderdeel uit van het Europese project Good Guidance. Het doel van dit project is om de kennis van studenten op het gebied van hun toekomstig beroep te vergroten. Studenten van verschillende opleidingen hebben hun toekomstige beroep in beeld gebracht in een video van maximaal drie minuten. 

De toekomst in beeld brengen
Team VZ15a, bestaande uit tweedejaars studenten van de opleiding Verzorgende IG van Noorderpoort Gezondheidszorg & Welzijn, maakten een inspirerende video over hoe een werkdag in een zorgomgeving eruit ziet. In een video over Mediadesign, geeft eerstejaars student Fabienne Schwab, van de opleiding Mediavormgever bij Noorderpoort Kunst & Multimedia, een tutorial over hoe zij van de voorbereiding tot de montage een video maakt over het grimeren van haar gezicht. Twee schoolgenoten van Fabienne, Shannon Taylor en Marith Timmerman, ook van de opleiding Mediavormgever, laten in een leerzame video zien hoe zij een kunstige poster maken voor een concert van Douwe Bob. 

Winnende filmpje naar Europa
Op dinsdag 11 april wordt tijdens de uitreiking van de Noorderpoort Jaarprijs in Martiniplaza, ook de winnaar bekend gemaakt van Steps to my Future. De winnende video wordt ingezonden voor de Europese finales. Afgelopen jaar wonnen de Mannen van Staal, bestaande uit studenten van Noorderpoort Technologie & ICT met hun beroepenfilmpje de Europese finales van Good Guidance. In het Europese project Good Guidance wordt Nederland vertegenwoordigd door Noorderpoort. Daarnaast zijn Italië, Letland, Frankrijk en Roemenië samenwerkingspartner binnen het project. 

Thema: Steps to my Future

KunstMultimedia-locatie-1.jpg

Kunst & Multimedia

Verzetsstrijderslaan 2
9727 CE Groningen

01_Gezondheidszorg___Welzijn__2015-3DTPVormgevingverkleind.jpg

Gezondheidszorg & Welzijn

Verlengde Visserstraat 20
9718 JB Groningen

Terug naar boven