< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Actueel Studenten verhuizen met Health Hub mee

Studenten verhuizen met Health Hub mee

25 september 2018

Begin volgend jaar verhuizen de Noorderpoortstudenten die het keuzedeel Zorg, Innovatie & Technologie volgen in de Health Hub Roden naar een nieuwe locatie. De Health Hub is in drie jaar tijd uit haar jasje gegroeid, en neemt in maart 2019 haar intrek in een groter pand. Veel verder hoeven de studenten niet te reizen, aangezien het nieuwe pand zich op hetzelfde bedrijventerrein van het Drentse dorp bevindt. 

Studenten midden tussen de bedrijven
Op maandag 24 september opende het nieuwe pand tijdelijk haar deuren. Verschillende ondernemers die van het pand gebruik gaan maken, kregen tijdens de bijeenkomst een feestelijk bloemetje uit de handen van gedeputeerde Henk Brink en wethouder Henk Kosters. Daarnaast was er voor potentiële ondernemers ook gelegenheid om de bouwtekeningen en de plannen voor de nieuwe ruimte te bestuderen. Het voormalige gebouw van Resato aan de 1e Energieweg biedt over een paar maanden plek aan zo’n twintig medische bedrijven. Ook studenten van onder andere Noorderpoort en de Hanzehogeschool Groningen gaan van deze nieuwe locatie gebruik maken om te werken aan innovatieve oplossingen voor een grote diversiteit aan zorgvragen.

Keuzedeel Zorg, Innovatie & Technologie
Begin 2017 is Noorderpoort gestart met het keuzedeel Zorg, Innovatie & Technologie bij de Health Hub in Roden. Studenten van de opleidingen Verzorgende IG, Verpleegkundige en Maatschappelijke Zorg maken tijdens dit onderwijsonderdeel kennis met alles wat met techniek in de zorg te maken heeft, zoals domotica, robotica en het Elektronisch Patiëntendossier. Het doel is om mogelijkheden te creëren waardoor ouderen en hulbehoevenden langer thuis kunnen blijven wonen. Ze ontwikkelen allerlei oplossingen voor vragen uit de zorg. Zo zijn de studenten bezig met het ontwikkelen van een technologische toepassing waarbij iemand zijn jas gemakkelijker aan kan trekken en werken ze stabeugels voor mensen die slecht ter been zijn, maar bijvoorbeeld wel zichzelf willen redden in de keuken.

01_Gezondheidszorg___Welzijn__2015-3DTPVormgevingverkleind.jpg

Gezondheidszorg & Welzijn

Verlengde Visserstraat 20
9718 JB Groningen

Terug naar boven