< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Actueel Studenten van Noorderpoort zetten zich in voor het goede doel

Studenten van Noorderpoort zetten zich in voor het goede doel

08 maart 2018

Een groot aantal studenten van Noorderpoort steekt op 9 en 10 maart zijn handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Zij helpen als vrijwilliger een dagje mee bij verschillende organisaties om allerlei klussen te klaren, zoals wilgen knotten, schoonmaken, verven, en tuinieren. Tegelijkertijd maken ze kennis met vrijwilligerswerk.

Eerstejaarsstudenten van Noorderpoort Energy & Maritime in Delfzijl geven op vrijdag het gebouw van het Leger des Heils en het Zonnehuis BetingeStaete een opknapbeurt. In het park in Hoogezand gaan ze klimrozen planten. En in Bellingwolde worden wilgen geknot.
Op zaterdag krijgt de openbare speeltuin in Holwierde een grote onderhoudsbeurt. Een andere groep studenten gaat klussen in en om de kantine en kleedkamers van voetbalvereniging Wedde.

Studenten van Noorderpoort Beroepsonderwijs in Appingedam bieden vrijdag ondersteuning in de verzorgingshuizen Damsterheerd en Vliethoven. En bij stichting Noaberschap verzorgen ze een heerlijke high tea voor senioren. Ook voeren studenten onderhoudsklussen uit in Stadstuin De Eendracht, zoals onkruid wieden, een compostbak maken en plantenbakken vullen. Een andere groep studenten gaat op een school schoonmaken, verfraaiingen aanbrengen en lunches klaarmaken.

Studenten van Noorderpoort Beroepsonderwijs in Veendam gaan vrijdag aan de slag bij Woonservicecentrum Breehorn. Ze maken het tuinmeubilair schoon en planten bollen voor de zomer. Andere studenten doen vrijwilligerswerk in de buurt van hun eigen woonplaats.

Burgerschap
Noorderpoort vindt het belangrijk dat zijn studenten actief deelnemen in de samenleving. Naast het doen van vrijwilligerswerk tijdens NLdoet, krijgen de studenten op school lessen Burgerschap. Dit bereidt de studenten voor op volwaardige deelname aan de maatschappij en het goed kunnen functioneren in hun beroep.

NLdoet
NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Het Oranje Fonds organiseert NLdoet samen met duizenden organisaties op 9 en 10 maart 2018.

Thema: Persbericht

02_Eemsdollard_Beroepsonderwijs_Appingedam__2015-2Worddocument.JPG

Beroepsonderwijs Appingedam

Opwierderweg 2
9902 RC Appingedam

02_Eemsdollard_Energy___Maritime__2015-3DTPVormgeving.jpg (1)

Energy & Maritime

Duurswoldlaan 2 A
9936 HA Delfzijl

01_Beroepsonderwijs_Veendam__2015-3DTPVormgeving.jpg

Beroepsonderwijs Veendam

Hertenkampstraat 6
9641 GA Veendam

Terug naar boven