< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Actueel Studenten Noorderpoort zetten zich in voor Stad en provincie

Studenten Noorderpoort zetten zich in voor Stad en provincie

14 juni 2019

Derdejaars studenten van de opleidingen Pedagogisch medewerker kinderopvang, Gespecialiseerd pedagogisch medewerker en Onderwijsassistent van Noorderpoort Gezondheidszorg & Welzijn werken momenteel gezamenlijk aan diverse sociaal-maatschappelijke projecten voor verschillende opdrachtgevers uit Stad en provincie Groningen.

Uiteenlopende opdrachten

De projectteams bestaan uit groepen van gemiddeld zes studenten. De opdrachten lopen uiteen van het bedenken en verzorgen van de promotie rond een multicultureel concert voor Stichting Colourful Het Hogeland tot het maken van een spel om vrijwilligerswerk in kaart te brengen voor Humanitas; en van het organiseren van een generatielunch voor de Healthy Ageing week 2019 voor het Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN) tot het maken van een levensboek voor ouderen in samenwerking met Levensschrijver. Daarnaast wordt in opdracht van de gemeente Groningen voor het project Oranje Huiskamer door een groepje studenten onderzoek gedaan naar het belang van samenwerking tussen verschillende maatschappelijke organisaties in de Oranjewijk en Noorderplantsoenwijk.

Multidisciplinaire samenwerking

De projecten vormen onderdeel van het vak Loopbaan & Burgerschap. Dat is erop gericht mbo-studenten voor te bereiden op de beroepspraktijk en hun rol in de maatschappij. Het bijzondere van deze opdracht ligt in het feit dat studenten niet alleen met medestudenten van hun eigen opleiding te maken krijgen, maar daarnaast ook samenwerken met andere opleidingsniveaus. Door het multidisciplinaire karakter leren studenten over de toekomstige samenwerking met professionals. Het leggen van contacten met opdrachtgevers, bewoners, cliënten of burgers vormt de basis voor het opbouwen van een netwerk en het creëren van samenwerkingsverbanden in de toekomst.

Afronding eind juni

Alle projecten worden in de laatste week van juni afgerond. De voortgang en resultaten delen de studenten met elkaar in een gezamenlijke afsluitende bijeenkomst op school.

Thema: persbericht

01_Gezondheidszorg___Welzijn__2015-3DTPVormgevingverkleind.jpg

Gezondheidszorg & Welzijn

Verlengde Visserstraat 20
9718 JB Groningen

Terug naar boven