< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Actueel Studenten Noorderpoort presenteren duurzame creaties tijdens 050&mode

Studenten Noorderpoort presenteren duurzame creaties tijdens 050&mode

26 september 2019

Studenten van Noorderpoort presenteren tijdens het Groningse mode event 050&mode hun eigen ontwerpen in een modeshow op zaterdag 28 september. De items die de studenten ontworpen hebben, zijn allemaal gemaakt van hennep. Deze stof is niet alleen duurzaam, maar ook vervaardigd in de provincie Groningen. De studenten zijn tijdens het hele traject begeleid door onder andere topontwerper Jan Boelo.
 
Voorbereiding in het Groninger Museum
050&Mode staat dit jaar in het teken van sustainability (duurzaamheid). De keuze voor hennep als basismateriaal, kwam dus niet uit de lucht vallen. ‘We willen laten zien dat we samen met de studenten experimenteren met natuurlijke materialen uit de regio,’ vertelt docente Ada Bosman.
 
Om de studenten bewust te maken van de kwetsbaarheid van het milieu hebben ze een bezoek gebracht aan de tentoonstelling van Daan Roosegaarde in het Groninger Museum. De tentoonstelling Presence laat mensen ervaren dat zij allemaal in direct contact staan met de omgeving en dat iedereen laat zijn sporen nalaat.
 
Modeshow op de Grote Markt
De Noorderpoortstudenten van de opleiding Retail/Junior Stylist Mode presenteren hun creaties zaterdagmiddag tijdens een modeshow op de Grote Markt. Deze wordt georganiseerd van 13.45 tot 15.00 uur.

Thema: Persbericht

BusAdm-Buitenzijde-0008.jpg

Business & Administratie

Hora Siccamasingel 177
9721 HE Groningen

Terug naar boven