< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Actueel Studenten Noorderpoort organiseren eerste Duofiets Drive-in van Nederland

Studenten Noorderpoort organiseren eerste Duofiets Drive-in van Nederland

19 juni 2019

Studenten Noorderpoort Gezondheidszorg & Welzijn organiseren op vrijdag 28 juni de allereerste Duofiets Drive-in bioscoop van Nederland. De drive-in bioscoop wordt georganiseerd bij de Mediacentrale in Groningen en is gratis toegankelijk voor duofietsers uit de stad en de regio. 
 
Samenwerking Noorderpoort en Cosis
De organisatie van het evenement ligt in handen van studenten en ze werken hierbij samen met medewerkers van Cosis. Tijdens deze drive-in bioscoop zorgen de studenten ervoor dat het de gasten nergens aan ontbreekt. Zo is er een hapje en een drankje voorafgaande aan de film. De film die getoond wordt is Disney’s GVR, de live-action film uit 2016.
 
In nagedachtenis van student Wilbert
Het idee voor het uitje voor cliënten en hun begeleiders is ontstaan bij de inmiddels overleden student, en medewerker bij Cosis, Wilbert Wolthers. In februari van dit jaar is hij overleden aan de gevolgen van kanker. Wilbert wilde een leuk en laagdrempelig event organiseren waarbij duofietsen meer bekendheid zouden krijgen. Zijn idee werd zowel bij Cosis, als bij zijn medestudenten van Noorderpoort, omarmd. ‘Wilbert was een lieve, zeer betrokken en sociale klasgenoot. Hij dacht altijd aan anderen en wilde er graag zijn voor zijn medemens,’ aldus zijn studiegenoot Dennis Broekema. Wilbert was erg actief als vrijwilliger en reed vaak als begeleider, samen met een cliënt, rond op een duofiets. Het evenement wordt in nagedachtenis van Wilbert georganiseerd. Dennis heeft de organisatie van het evenement, na het overlijden van Wilbert, overgenomen: ‘Vlak voordat hij stierf heb ik Wilbert beloofd dat we dit gaan organiseren ter nagedachtenis aan hem.’ De organisatie van het evenement verloopt, mede dankzij het voorwerk dat Wilbert gedaan heeft, voorspoedig. ‘Er zijn al heel veel cliënten met hun begeleiders die naar de drive-in bioscoop willen komen,’ vertelt Dennis. ‘Maar we kunnen nog wel wat duofietsen gebruiken. We zijn dus nog wel op zoek naar instellingen die duofietsen aan ons willen uitlenen.’ 
 
Over de duofiets
Duofietsen zijn een soort tandems, maar in plaats van achter elkaar, zitten de fietsers naast elkaar. Duofietsen worden vele gebruikt in de zorg, waarbij een begeleider een direct contact met zijn of haar cliënt kan hebben, tijdens het fietsen.

Thema: Persbericht

01_Gezondheidszorg___Welzijn__2015-3DTPVormgevingverkleind.jpg

Gezondheidszorg & Welzijn

Verlengde Visserstraat 20
9718 JB Groningen

Terug naar boven