< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Actueel Studenten helpen medewerkers uit de brand tijdens staking basisonderwijs

Studenten helpen medewerkers uit de brand tijdens staking basisonderwijs

27 januari 2020

Tijdens de staking in het basisonderwijs op donderdag 30 en vrijdag 31 januari vangen Noorderpoortstudenten van de opleiding Pedagogisch werk kinderen van medewerkers op. Zij doen dit onder begeleiding van docenten op de Noorderpoort locatie aan de Verlengde Visserstraat 20 in Groningen.

De opvang vindt plaats in wat op de school wordt aangeduid als ‘’t Huisje’. Dit is een lokaal dat gelegen is aan het schoolplein. Vanuit hier kunnen de kinderen veilig naar buiten om te spelen. Tevens organiseren de studenten gedurende deze dagen binnen diverse activiteiten voor de kinderen. Hierbij kun je denken aan sport- en spelactiviteiten als hockey, voetbal en estafette, dramaspellen zoals verkleden en schminken en koken, knutselen en vrij spelen.

Creatieve invulling onderwijsprogramma
De deelnemende studenten doen vrijwillig mee aan dit project. Het vormt dus geen verplicht onderdeel van hun lesdag. Hoewel de tijdsinvestering voor eigen rekening is, telt dit project voor de studenten wel mee in de bewijslast voor de vakken die zij volgen. Daarmee geven zij op creatieve wijze in een realistische beroepscontext invulling aan hun onderwijsprogramma.

Betrokken docent Roulien: ‘Ze krijgen zo de mogelijkheid om hun creativiteit, betrokkenheid, initiatief, aansturende en coördinerende kwaliteiten te laten zien. Die hebben zij later in de kinderopvangpraktijk ook nodig.’ Volgens de docente kijken de studenten enorm uit naar de dag: ‘Behalve naar de begintijd, want ze moeten hiervoor namelijk wél een uur eerder op school zijn. Maar dat nadeel wordt vast en zeker gecompenseerd in het praktijkplezier!’

 

 

Thema: Persbericht

01_Gezondheidszorg___Welzijn__2015-3DTPVormgevingverkleind.jpg

Gezondheidszorg & Welzijn

Verlengde Visserstraat 20
9718 JB Groningen

Terug naar boven