< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Actueel Studenten doen mee aan Hackathon duurzaam drinkwater

Studenten doen mee aan Hackathon duurzaam drinkwater

17 november 2020

Verschillende Noordelijke studententeams – waaronder ook studenten van Noorderpoort Energy & Maritime van de opleiding AOT – doen mee aan de online hackathon: FUTUREPROOF DRINKWATER HACK. In deze innovatiewedstrijd gaan de deelnemers in kleine groepjes aan de slag met een vraagstuk uit de praktijk. De hackathon is op woensdag 18 (start vanaf 10 uur) en donderdag 19 november (einde 17.30 uur) live te volgen via het YouTube-kanaal van Energy College

Een hackathon is een innovatiewedstrijd waarbij teams in ongeveer 30 uur achter elkaar creatieve oplossingen bedenken en uitwerken. Energy College is de organisator van deze hackathon. Dat doet ze samen met WMD (Waterleidingmaatschappij Drenthe) en WLN. Beide bedrijven werken dagelijks aan schoon drinkwater in het Noorden. Dat willen ze zo duurzaam mogelijk doen. Om dit te realiseren vragen zij studenten een oplossing te bedenken voor twee uitdagingen. De vraag van WMD is: Hoe maken wij het energieverbruik van onze productielocatie geheel zelfvoorzienend? De vraag van WLN is: Hoe kunnen we reststromen hergebruiken?

Winnend ontwerp wordt uitgevoerd
Donderdag zal een vakjury het winnende team met het beste idee bekend maken. Alle deelnemers maken kans op mooie prijzen. De studenten werken niet aan zo maar iets, het winnende ontwerp zal het komende studiejaar worden uitgevoerd.

02_Eemsdollard_Energy___Maritime__2015-3DTPVormgeving.jpg (1)

Energy & Maritime

Duurswoldlaan 2 A
9936 HA Delfzijl

Terug naar boven