< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Actueel Studenten doen mee aan 5G Student Battle

Studenten doen mee aan 5G Student Battle

20 maart 2019

In het weekend van 23 en 24 maart werken studenten van het mbo, hbo en wo een weekend lang aan oplossingen voor de toekomst waarbij gebruik wordt gemaakt van 5G. Ook zes studenten van Noorderpoort gaan aan de slag binnen verschillende teams tijdens deze innovatiewedstrijd. 

De 5G Student Battle vindt plaats in de Energy Barn op de Zernike Campus en wordt georganiseerd door 5Groningen, initiatief van Economic Board Groningen, Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met Noorderpoort en Alfa-college.

Mbo, hbo en wo in één battle
'De 5G Student Battle is een uniek event', aldus Wim van der Pol, voorzitter van de vakjury en lid van het College van Bestuur Noorderpoort. 'Studenten werken aan toepassing van technologie die nog volop in ontwikkeling is. En ze doen dat in breed samengestelde teams: mbo’ers, hbo’ers en universitaire studenten zitten bij elkaar in een team. Dat klinkt simpel maar is écht opvallend en nieuw! Best raar trouwens, want als je later een baan hebt werk je ook samen met collega's die een andere opleiding hebben afgerond.'

Zondagmiddag 24 maart is de grote finale in de Energy Barn op de Zernike Campus. Dan pitchen de zes studententeams hun ideeën. Gwen van Poorten (bekend van BNNVara) presenteert de finale en het prijzengeld van € 5.000,- wordt verdeeld door de vakjury en het publiek. Op www.5groningen.nl kun je je gratis aanmelden om de finale bij te wonen.

Vakjury
De vakjury bestaat uit Wim van der Pol (College van Bestuur ROC Noorderpoort), Klaas ten Have (Professor New Business & ICT, Hanzehogeschool Groningen), Johan Oostenbrink (Opleidingsmanager ICT opleidingen Alfa college), Prof. dr. ir. Bayu Jayawardhana (Professor in Mechatronics and Control of Nonlinear Systems University of Groningen).

De nieuwste generatie mobiel internet
5G is veel sneller dan 4G, kan veel meer data versturen, is betrouwbaarder en zorgt voor een langere batterijduur. Nieuwe toepassingen zoals virtual reality en Internet of Things worden mogelijk gemaakt door de veel grotere datasnelheden van 5G. En dankzij 5G kunnen met Internet of Things nog veel meer apparaten met elkaar worden verbonden.

Economic Board Groningen heeft het 5Groningen programma geïnitieerd om te onderzoeken hoe 5G nieuwe innovaties kan versnellen en creëren. 5Groningen maakt van Noord-Groningen dé proeftuin voor de nieuwste generatie mobiel internet. Ondernemers en non-profit organisaties werken samen met experts uit de telecom, kennisinstellingen en overheid om toepassingen van 5G te testen.

KunstMultimedia-locatie-1.jpg

Kunst & Multimedia

Verzetsstrijderslaan 2
9727 CE Groningen

muntinglaan_foto_2_1.jpg

Technologie & ICT

Muntinglaan 3
9727 JT Groningen

Terug naar boven