< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Actueel Studenten bedrijven politiek tijdens themadag

Studenten bedrijven politiek tijdens themadag

27 maart 2019

Op 25 maart hadden eerstejaars studenten van de opleidingsrichting Financieel Administratieve beroepen van Noorderpoort Business & Administratie een themadag in het kader van Burgerschap. De gehele dag stond in het teken van politiek. Hans Thijssen, docent bij Noorderpoort: 'Onze opzet is een dag te organiseren waarin de studenten een eigen partij oprichten, een begroting opstellen en een regering vormen.'

Vrijheid om te stemmen
De themadag Burgerschap is een extra activiteit die plaatsvindt buiten de reguliere lessen. Tijdens de themadag werden studenten door vertegenwoordigers van Amnesty International geïnformeerd over het thema Vrijheid om te stemmen.

In debat met jonge politici
Daarnaast waren een aantal politieke jongerenorganisaties uit Groningen aanwezig. Vertegenwoordigers van Jonge Democraten (D’66), Dwars (Groen Links) en Jonge Socialisten (PvdA) voerden debatten met studenten over actuele thema’s die door de studenten zelf waren gekozen:

  • duurzaamheid
  • immigratie
  • legalisering (soft-) drugs

Politiek in de praktijk
Vervolgens gingen de studenten in kleine groepjes uiteen om de politiek in de praktijk te ervaren. Dit deden zij door een eigen wet te ontwerpen.

Hans Thijssen kijkt met enthousiasme terug op de themadag en manier waarop studenten met elkaar hebben gewerkt: 'Wetten maken is compromissen sluiten. Dat is lastig, maar we hebben met elkaar ontdekt dat politiek best leuk is.'

BusAdm-Buitenzijde-0008.jpg

Business & Administratie

Hora Siccamasingel 177
9721 HE Groningen

HotSpot.jpg

Noorderpoort Hotspot

Boumaboulevard 400
9723 ZT Groningen

Terug naar boven