< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Actueel Sportcentrum Europapark officieel geopend

Sportcentrum Europapark officieel geopend

15 november 2018

Het nieuwe Sportcentrum Europapark is woensdag 14 november officieel geopend door wethouder Paul de Rook en Rob Schuur, voorzitter van het College van Bestuur Noorderpoort. Het sportcentrum is volgens de wethouder het mooiste sportcomplex van Nederland. ‘Iets om on-Gronings trots op te zijn’ vult Rob Schuur hem aan.

Het sportcentrum heeft acht hallen waar ongeveer 7000 Noorderpoort-studenten overdag gebruik van gaan maken. Maar ook medewerkers, sportverenigingen en recreatieve sporters kunnen gebruikmaken van het complex. Hiermee heeft het sportcentrum een belangrijke regionale functie.

Het sportcentrum sluit aan bij de ambitie om alle mbo-studenten in beweging te krijgen. Noorderpoort heeft een programma ontwikkelt om jonge mensen te verleiden om te gaan sporten. Niet op de klassieke manier met een wekelijkse gymles van één uur, maar door lessen te geven over het thema gezonde levensstijl. De studenten kunnen zelf een sport kiezen en krijgen daarnaast les in Vitaal Burgerschap.

Volgens Richard Koopman, directeur Sportcentrum Europapark, biedt deze hal veel meer dan de vorige locaties van Noorderpoort. ‘We kunnen hier acht hallen gebruiken, dat betekent ook dat we acht sportmodules aan kunnen bieden aan studenten’.

Met ingang van maandag 19 november starten de NoorderSport lessen in het nieuwe Sportcentrum Europapark.

Terug naar boven