< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Actueel Samenwerking Noorderpoort en Tintengroep

Samenwerking Noorderpoort en Tintengroep

25 september 2018

Maandag 23 september hebben de Tintengroep en Noorderpoort Beroepsonderwijs Veendam de samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de opleiding K@NS. Wethouder Lian Veenstra van gemeente Stadskanaal heeft, in haar rol als ambassadeur voor de Alliantie van Kracht tegen armoede, de studenten toegesproken. Zij onderstreepte daarbij de toegevoegde waarde van de opleiding.

Binnen de opleiding K@NS hebben de Tintengroep en Noorderpoort de krachten gebundeld en starten zij met het opleiden van een groep van 22 mensen. K@NS is een voltijd opleiding tot ervaringsdeskundige op verschillende domeinen zoals mantelzorg, laaggeletterdheid, nieuwkomers en huiselijk geweld. De Tintengroep stelt stageplekken beschikbaar binnen één van de elf organisaties gespecialiseerd in sociaal werk in Groningen, Drenthe en Overijssel. 

Levenservaringen beroepsmatig inzetten om anderen te helpen, dat is de kracht van ervaringsdeskundigen en de opleiding K@NS. Ervaringsdeskundigen slaan een brug tussen de cliënt en de organisatie, zij hebben inzicht en kennis waar hulpverleners van kunnen leren. De ambitie van de Tintengroep en Noorderpoort is toe werken naar een betaalde baan voor de ervaringsdeskundigen.

01_Beroepsonderwijs_Veendam__2015-3DTPVormgeving.jpg

Beroepsonderwijs Veendam

Hertenkampstraat 6
9641 GA Veendam

Terug naar boven