Skip to ContentSkip to Navigation
Home Actueel Rayan doet de opleiding Mediavormgeving bij Noorderpoort

Rayan doet de opleiding Mediavormgeving bij Noorderpoort

29 januari 2018

Rayan doet de opleiding Mediavormgeving bij Noorderpoort en vertelt wat hij wil gaan doen wanneer hij klaar is. De vakken die hij krijgt, kunnen hem daar goed bij helpen.

‘Ik doe de opleiding Mediavormgeving aan Noorderpoort Campus Winschoten. Dat is een opleiding op niveau 4. Hiervoor heb ik de ICT-opleiding gedaan, ook bij Noorderpoort. Ik wilde daar verder  in gaan, maar de ICT-opleiding op het hbo sprak me niet zo aan. Hbo Mediavormgeving leek me leuker, maar omdat ik daar niet voor werd ingeloot heb ik voor de mbo-variant bij Noorderpoort gekozen.

De keuze voor Noorderpoort was voor mij heel logisch, omdat ik mijn vorige opleiding hier ook heb gevolgd. Het beviel goed, dus waarom ergens anders heengaan? Het is een fijne school, waar je veel vrijheden krijgt. Dat vind ik ook één van de fijnste dingen. Als we een opdracht moeten maken, mogen we zelf bepalen hoe we deze invullen. Wanneer we bijvoorbeeld foto’s willen maken in Groningen, mogen we dat doen.

De afwisseling van de lessen is ook erg fijn. De ene dag hebben we algemene vakken, zoals Engels, Nederlands en rekenen. De andere dag specifieke vakken, dat wisselt elkaar mooi af. In februari ga ik 10 weken stage lopen. Het laatste jaar begint met een half jaar stage. Daarna hebben we een half jaar om examens in te halen en de opleiding af te ronden.

Ik volg nu een heel leuk vak, financiering. We leren hoe we zelf een bedrijf op kunnen zetten en een bedrijfsplan moeten schrijven. Wanneer je een eigen bedrijf start, heb je een bedrijfsplan nodig voor onder andere de Kamer van Koophandel.

Ik zit nu in het tweede jaar en moet dus nog zo’n anderhalf jaar. Daarna wil ik aan het werk en uiteindelijk wil ik zelf een bedrijf starten. Ik weet nu nog niet precies wat, maar in ieder geval iets in de game-industrie. Wat ik nu leer en geleerd heb, kan ik daar goed bij gebruiken. Het lijkt me bijvoorbeeld erg mooi om een gamecafé te hebben.

Thema: Open dagen

NP_WinschotenCampus_7310_verkleind.jpg

Campus Winschoten

P.C. Hooftlaan 1
9673 GS Winschoten

KunstMultimedia-locatie-1.jpg

Kunst & Multimedia

Verzetsstrijderslaan 2
9727 CE Groningen

Terug naar boven