< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Actueel Open Huis ZorgTechnologiehuis Winschoten: maak proefrit op scootmobiel

Open Huis ZorgTechnologiehuis Winschoten: maak proefrit op scootmobiel

12 maart 2018

Altijd al eens een proefrit op een scootmobiel willen maken? Wil je ervaren hoe een slechtziende de wereld ziet? En kun jij goed bewegen in een ouderdomspak? ZorgTechnologiehuis Winschoten houdt op zaterdagmiddag 17 maart Open Huis voor belangstellenden. Verschillende hulpmiddelen en technologische snufjes die het mogelijk maken om langer zelfstandig thuis te blijven wonen kun je er zien én ervaren.

ZorgTechnologiehuis Winschoten
Steeds meer mensen blijven langer zelfstandig thuis wonen. Een groot deel van hen heeft hierbij extra ondersteuning nodig. Deze ondersteuning kan worden gegeven door bijvoorbeeld de thuiszorg of mantelzorgers, maar ook door allerlei verschillende hulpmiddelen en technologische snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een volautomatische medicijndispencer, een elektronisch slot of een wek-en-waarschuwingssysteem.

In het ZorgTechnologiehuis leren studenten omgaan met de (technologische) hulpmiddelen, zodat ze goed voorbereid zijn op hun toekomstige beroep. Ook geeft het ZorgTechnologiehuis voorlichting aan verzorgers en zorgvragers over de mogelijkheden van moderne hulpmiddelen in de zorg.

ZorgTechnologiehuis is een samenwerking tussen Noorderpoort Campus Winschoten, woningcorporatie Acantus en een aantal andere landelijke en lokale bedrijven en instellingen.

Open Huis
Tijdens het Open Huis kun je veel verschillende (technologische) hulpmiddelen zien, van een simpele grijpstok en aangepast bestek tot een speciaal ontwikkelde tablet voor ouderen. En natuurlijk kun je ook veel hulpmiddelen zelf ervaren, bijvoorbeeld hoe het is om op een scootmobiel te rijden. Je kunt een ouderdomspak aantrekken om te bewegen als een minder-valide oudere van 85+. Of met een speciale bril slechtziendheid simuleren.

Wat: Open Huis ZorgTechnologiehuis Winschoten
Wanneer: zaterdag 17 maart 2018
Hoe laat: tussen 13.00 en 16.00 uur
Waar: Blijhamsterstraat 11, Winschoten
Website: www.zorgthuiswinschoten.nl

Week van Zorg en Welzijn
Het Open Huis van ZorgTechnologiehuis Winschoten is in de Week van Zorg en Welzijn, die plaatsvindt van 12 t/m 17 maart. Honderden zorg- en welzijnsorganisaties in Nederland openen tijdens deze week hun deuren om te laten zien hoe het er op de werkvloer aan toegaat.

Thema: Persbericht

NP_WinschotenCampus_7310_verkleind.jpg

Campus Winschoten

P.C. Hooftlaan 1
9673 GS Winschoten

Terug naar boven