< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Actueel Noorderpoort traint werknemers BCM Ouderenzorg op tot welzijnscoach

Noorderpoort traint werknemers BCM Ouderenzorg op tot welzijnscoach

24 februari 2020

In 2019 zijn Noorderpoort en BCM Ouderenzorg gestart met een Gilde opleiding Servicemedewerker Breed, niveau 2. BCM Ouderenzorg - erkend leerbedrijf - was op zoek naar medewerkers die breed inzetbaar waren en Noorderpoort was op zoek naar een partner waar de opleiding Servicemedewerker Breed als praktijk leren toegepast kon worden. Eén plus één is twee: BCM en Noorderpoort gingen de samenwerking aan.

Gilde onderwijs
Een Gilde opleiding hanteert het eeuwenoude, maar nog steeds succesvolle principe van Meester-Gezel. Het grote voordeel van Gilde onderwijs zijn de korte lijnen tussen studenten, werkbegeleiders en docenten voor een optimale begeleiding.

De sterk veranderende maatschappij vraag steeds meer om bijscholingstrajecten. Onder het motto leven lang leren en ontwikkelen worden deze bijscholingstraject op maat samengesteld en verzorgd voor regionale bedrijven en instellingen. Door de goede ervaringen die is opgebouwd met het Gilde onderwijs heeft Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal ook de opdracht gekregen om werknemers van BCM Ouderenzorg tot welzijnscoach te trainen. Er is begonnen met een groep van negentien werknemers en zij hopen 22 juni een bewijs van deelname te ontvangen.

Deze unieke samenwerking van Noorderpoort en BCM Ouderenzorg Maarsheerd brengt werk, opleiding en wonen dichtbij elkaar en is een belangrijke impuls voor de regio.

Thema: Persbericht

Stadskanaal nieuwe locatie 2.jpg

Beroepsonderwijs Stadskanaal

Sportparklaan 5
9502 CW Stadskanaal

Terug naar boven