< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Actueel Noorderpoort tekent convenant No-Be ‘Samen Fit’

Noorderpoort tekent convenant No-Be ‘Samen Fit’

26 januari 2017

Op woensdag 25 januari heeft Vincent Brouwer, teammanager Noorderpoort Gezondheidszorg Assen, het No-Be (no obesitas) 'Samen fit' convenant getekend. Noorderpoort was één van de vijf scholen die dit sportieve convenant tekende samen met Stichting Asserstadsloop en wethouder Maurice Hoogeveen. ‘Wij hebben de gezondheid van onze studenten hoog in het vaandel staan en wij onderschrijven dan ook het belang van het No-Be ‘Samen Fit’ project,’ aldus Brouwer.

In het No-Be ‘Samen Fit’ programma staat gezonde voeding en beweging centraal om obesitas tegen te gaan. ‘Het No-Be ‘Samen Fit’ programma past in het soort opleidingen dat wij aanbieden: gezondheidszorg in de breedste zin van het woord,’ vindt Vincent Brouwer. De studenten en leerlingen van de deelnemende scholen krijgen onder andere de kans om diverse clinics te volgen van atleet Olfert Molenhuis. Het doel is om de jongeren warm te laten lopen om meer te bewegen en hen meer gevoel te geven voor wat bewegen met je doet.

De vijf deelnemende scholen zijn Noorderpoort Gezondheidszorg Assen, CS Vincent van Gogh, Dr. Nassau College, het Drenthe College en het Alfa-college. De grande finale van het programma vindt plaats op zondag 21 mei, tijdens de Asserstadsloop. De studenten en leerlingen lopen dan 5 of 10 kilometer door het centrum van Assen. 

NP-Gezondheidszorg-Locaties-Assen-0004.jpg

Gezondheidszorg Assen

Industrieweg 34
9403 AB Assen

Terug naar boven