< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Actueel Noorderpoort, SKSG en Borgmanschool-Siebe Jan Boumaschool bundelen krachten

Noorderpoort, SKSG en Borgmanschool-Siebe Jan Boumaschool bundelen krachten

06 september 2018

Noorderpoort, SKSG en de Borgmanschool-Siebe Jan Boumaschool hebben gezamenlijk het IKC-lab Groningen opgezet. Het gaat hierbij om een Integraal Kind Centrum. Aan dit lab gaan komend schooljaar 24 mbo-studenten Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker en Onderwijsassistent deelnemen.
 
Met de start van het IKC-lab Groningen bundelen mbo, basisonderwijs en het kinderdagverblijf hun krachten. Het lab onderscheidt zich door:

  • Parttime praktijkleren onder begeleiding van docent èn werkbegeleider
  • Combistages, de studenten lopen tegelijkertijd stage in het onderwijs en in de kinderopvang

Het initiatief IKC-lab Groningen streeft naar de totstandkoming van een nieuwe combi-opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker en Onderwijsassistent. Het is de bedoeling dat er eerst dubbele diplomering plaatsvindt. Op termijn wordt gestreefd naar een eigen diploma Combifunctionaris IKC/Brede School.
 
Op maandag 10 september wordt het IKC-lab Groningen officieel geopend op het schoolplein Siebe Jan Boumaschool Het samenwerkingscontract wordt officieel ondertekend door Peter Prins (directeur Borgmanschool-Siebe Jan Boumaschool), Wilma Glastra (SKSG manager kindcentrum Oosterpark) en Henriette Bos (schooldirecteur Noorderpoort Gezondheidszorg & Welzijn). Daarna vindt een feestelijke openingsactiviteit plaats.

Thema: Persbericht

01_Gezondheidszorg___Welzijn__2015-3DTPVormgevingverkleind.jpg

Gezondheidszorg & Welzijn

Verlengde Visserstraat 20
9718 JB Groningen

Terug naar boven