< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Actueel Noorderpoort organiseert Europees verkiezingsfestival

Noorderpoort organiseert Europees verkiezingsfestival

22 mei 2019

In het kader van de Europese Verkiezingen wordt bij Noorderpoort Business & Administratie op donderdag 23 mei een speciaal verkiezingsfestival voor studenten georganiseerd. De hele dag worden de studenten ondergedompeld in de politiek van de Europese Unie. Tijdens het verkiezingsfestival zetten ook afgevaardigden van verschillende politieke partijen koers naar de Noorderpoortlocatie. Kirsten de Wrede (PvdA), Raquel Garcia Hermida (D66), Julian Bushoff (PvdA), Benni Leemhuis (GroenLinks), Nick Nieuwenhuijsen (GroenLinks) en Roelien Kamminga (VVD) gaan in gesprek met de studenten over het belang van de Europese Verkiezingen.  
 
Activiteiten tijdens verkiezingsfestival 
Tijdens het verkiezingsfestival worden er, in samenwerking met ProDemos, allerlei activiteiten georganiseerd in het kader van de Europese Verkiezingen. Zo wordt de kennis van de studenten getest tijdens een quiz, vinden er vraag & antwoord sessies plaats en is er een speciale informatiemarkt waar jongerenafdelingen van diverse politieke partijen zich presenteren.
 
Stemlokalen 
Daarnaast is op deze school een stemlokaal aanwezig, dus studenten van 18 jaar en ouder kunnen na deze leerzame dag gelijk hun stem uitbrengen. Noorderpoort Business & Administratie is overigens niet de enige locatie die dienst doet als stemlokaal. Ook Noorderpoort Gezondheidszorg & Welzijn in Groningen en Campus Winschoten hebben een stemlokaal.
 
ProDemos
Het verkiezingsfestival wordt georganiseerd door ProDemos. ProDemos is het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’ en legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat. In heel Nederland zijn op donderdag 23 mei verkiezingsfestivals. Er zijn in totaal zes ROC’s, waar Noorderpoort één van is, die hieraan meedoen.

Thema: Persbericht

BusAdm-Buitenzijde-0008.jpg

Business & Administratie

Hora Siccamasingel 177
9721 HE Groningen

Terug naar boven