< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Actueel Noorderpoort gaat samenwerken met OmniDrones Academy

Noorderpoort gaat samenwerken met OmniDrones Academy

01 oktober 2019

ROC Noorderpoort gaat vrijdag 4 oktober officieel de samenwerking aan met OmniDrones Academy. De samenwerking neemt een vliegende start tijdens het Drone Festival in Assen, wanneer Wim van de Pol (lid College van Bestuur Noorderpoort) en Egbert Swierts (OmniDrones Academy) de samenwerkingsovereenkomst tekenen.
 
Opleiden tot drone-piloot
Dankzij deze samenwerking kunnen studenten van Noorderpoort gebruik maken van het professionele lesmateriaal dat OmniDrones Academy tot haar beschikking heeft. Daarnaast biedt Noorderpoort zelf cursussen aan op het gebied van het vliegen met drones. Dit jaar zijn al een aantal studenten van Noorderpoort gecertificeerd Drone-piloot geworden en ook vanaf de start van dit schooljaar volgen studenten van Noorderpoort het lespakket tot drone-piloot.  
 
Rol van drones in de samenleving
Drones krijgen een steeds grotere rol in de samenleving. Denk hierbij aan filmproducties, in de hulpverlening of voor het transport van kleine goederen. Noorderpoort biedt dan ook een opleidingstraject in samenwerking met OmniDrones Academy voor het bedrijfsleven. Dit traject kan gevolgd worden binnen de verschillende opleidingen, zoals bij Veiligheid & Vakmanschap, Audiovisuele opleidingen, beveiliging etc.

Thema: Persbericht

Terug naar boven